Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевенска фондация осигурява безплатна стоматологична помощ на възрастни и социално слаби

зъболекар зъболечение стоматолог
Снимка: БГНЕС

Втора година плевенската фондация „Свети Иван Рилски“ с мобилен кабинет осигурява безплатна стоматологична помощ на възрастни и социално слаби хора в малките населени места в областта. До момента са  осигурени близо 100 хиляди лева.

Последните хора, които се радват на специализираната помощ, са обитателите на старческия дом в село Бохот. 80-годишната Стефка Апостолова не крие радостта си.

Толкова съм доволна от тези хора, с внимание бяха към нас. От стаите ни взимаха. Голяма грижа полагат за нас.

Вече не само се храня добре, а и по-често се усмихвам, доволен е и 88-годишният Петко Трифонов.

Мобилният стоматологичен кабинет обикаля плевенските села от ранна пролет до късна есен. За доктор Елиза Георгиева - учредител и управител на фондацията, няма нищо по-хубаво от това да върнеш усмивката на лицата на старите хора, които заради безпаричието не могат да си позволят стоматологична помощ.

До момента сме дарили 369 зъбни протези.

За съжаление обаче все по-трудно става събирането на средства за инициативите на фондацията. Най-често дарения правят обикновените хора.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32