Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служители на Автомобилната администрация Плевен признават за сигнали за изнудване и отмяна на актове

Снимка: Светослав Цветанов, Радио Видин
Служители на Автомобилната администрация в Плевен признават за сигнали за изнудване и отмяна на актове. Това стана след вчерашната акция на ДАНС и прокуратурата, при която бяха арестувани директора на ДАИ в града, неговият заместник и още четирима служители. Те са обвинени, че са събирали месечен абонамент от собственици на транспортни фирми.  За 24 часа е арестуван и посредникът  между служителите на ДАИ и фирмите.

За да се запознае със ситуацията, на място пристигна и главният секретар на агенция "Автомобилна администрация"  Дамян Войновски. Пред журналисти Войновски каза, че арестуваният директор Николай Николов не е освободен от длъжност, но ако му бъде повдигнато обвинение, веднага ще бъде отстранен. В изпълнителната агенция нямало сигнали за подобни нарушения, които да следят специализираните органи.

Войновски коментира още, че при назначението на Николов през месец май тази година не е допуснат конфликт на интереси. Служители обаче казват, че в Агенцията са изпращани сигнали за изнудване. Те не крият, че са били принуждавани от ръководството да пишат или да отменят актове.

По неофициална информация задържаните в ареста са само директора Николай Николов, старши инспекторът Георги Мъцин и криминално проявен мъж, посредничил между ръководството и транспортни фирми. Николай Николов и Георги Мъцин са бивши служители на МВР.

Пламен Аспарухов - главен инспектор в регионалната дирекция „Автомобилна администрация“ в Плевен, временно ще ръководи дирекцията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32