Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Плевнелиев ще открие президентската инициатива "Младежка визия за развитие на България" в Плевен

Снимка: БГНЕС

Медицинският университет в Плевен е домакин на третото издание на президентската инициатива "Младежка визия за развитие на България". Срещата, в която ще участват 120 студенти от цялата страна, ще бъде открита от президента Росен Плевнелиев.

Темата на дискусията в Плевен е "Европейският и евроатлантическият избор на България и пътят й на развитие, в резултат на този избор". По време на събитието, участниците ще разговарят, организирани в девет секции, със секретарите на държавния глава по важни обществени въпроси. 120-те абсолвенти от цялата страна са избрани по определени критерии, включващи висок успех и постижения в областта на науката. Според ректора на Медицинския университет в Плевен, проф. Славчо Томов, домакинстването на такъв форум е напълно заслужено:

Аз смятам, че това не е случайно, защото висшето училище през последните години от своето развитие залага изключително много на иновациите, на иновациите в обучението и в научно-изследователската дейност. Ключовата дума за избора, която допускам, че е надделяла, това е иновации.

Държавният глава ще разгледа учебната база на висшето училище и ще се запознае с бъдещите идеи за развитие. Създаването на център за 3D обучение на студентите и разкриването на нов факултет по фармация.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32