Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на Гергьовден с Габриела Гаврилова

8.15 – За проблемите пред животновъдите – председателят на ЗК в с. Езерово Кольо Колев. По-малко от година кооперацията отглеждат овце и за празника на селото ще дарят две агнета.

8.40 –Втори храмов празник отбелязва варненската църква „Св.Атанасий” на Гергьовден.Председателят на църковното настоятелство отец Дончо Александров.

9.15 –По проект на сдружение „Авитохол” 50 деца от две варненски училище се докосват до българската история чрез облеклото на българската армия през вековете. Председателят на сдружението Жасмин Първанов и участници в инициативата, които ще участват в програмата по повод днешния празник във Варна.

9.40 – Бургас ще има втори светец-покровител. Освен от Св. Николай Чудотворец, градът ще бъде закрилян и от Св. Георги Победоносец.

10.20 –Репортаж на Даниела Стойнова от военния ритуал „Водосвет и благославяне на бойните знамена” във Варна и интервю с командира на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев .

10.40 – Георги Даракчиев  обича работата с дървото още от детството, когато правел дървени играчки за целия клас. И днес има  още белези по ръцете. Направил е вече стотина самолети от дърво и по думите на съпругата си вече трябва да им направи и летище.

11- 12 часа – за празника в село Езерово, където според местните хора построената преди 18 години църква в чест на «Св. Георги» спира  нещастните инциденти с удавяния на деца в езерото и  няма наводнения и градушки. За проблемите и живота разказват  жителите на селото, кмета, представители на различни институции, сред които – читалище, църква и новострояща се джамия. Поздрав от свещеника в село Езерово отец Теодор. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

НОВИЯТ ДЕН на 18 юни с Иван Барбов

Изгревите са толкова красиви, но са все в едно такова неудобно време, беше написал някой нейде из социалните мрежи. Иван Барбов, Кремена Иванова и звукорежисьорът Добромир Мързов ви канят да посрещнем заедно изгрева на новия ден на честотите на Радио Варна. Във времето от 6.00 до 10.30 часа ще проследим събуждането на деня с чаша..

публикувано на 18.06.24 в 05:45

На 17 юни в "От другата страна" по Радио Варна

На 17 юни в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Brian Tatler (SAXON, DIAMOND HEAD). Разговор с Ники Томов (екс-ДИСОНАНС) за новия му солов албум "Чувам музика". Тони Арнаудов – Сатаната за деветия "S’cool Rock Fest" (21-23 юни, Пловдив). В "Мазето на Вакашински" – Бойко Гюров ("BGTSC") за концерта на VADER (23 юни,..

публикувано на 17.06.24 в 14:25
Жълтокрака чайка, познатa още като Гларус

НОВИЯТ ДЕН на 17 юни с Мариела Димитрова

До края на юни трябва да започне подмяната на тръбопровода на Аврен. Работата по това ще отнеме месеци, но трябва да реши дългогодишния проблем с водата в населеното място. През летните месеци  ще има и масови проверки за кражба на вода. Репортаж в 8.10 часа. Села в община Каварна системно са оставяни без вода, а ситуацията се влошава..

публикувано на 17.06.24 в 06:27

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 14 юни със Светлана Вълкова

Лекция за японската литература и култура ще изнесе във Варна проф.  д-р Гергана Петкова  - Декан на Факултета по класически и нови филологии в Софийския университет Създаването на модерно сценично пространство във Варна по примера на "Топлоцентрала" в София – кауза на срещата с представители на Международната организация за съвременни..

публикувано на 14.06.24 в 12:01
Chart

#767 ТОП 20 (14.06-21.06.2024)

публикувано на 14.06.24 в 07:50

НА СВЕТЛО на 13 юни с Мариела Димитрова

Второто издание на Регата "Варна 200" стартира в 18 часа в срада . Участниците направиха страхотни изпълнения буквално пред пристанището във Вар н а и потеглиха по трасето на регата. Състезанието е доста тежко, кара се две денонощия, за да изминат 200 морски мили. И зискват се доста добри ветроходни умения , подчертават организаторите..

публикувано на 13.06.24 в 13:26
Лято с ухание на жасмин

НА СВЕТЛО на 12 юни с Валерия Василева

Румъния забрани улова на черноморската черна мида заради биотоксини в морската вода – реакцията в България. Нови открития при имунологията на рака, спомагащи за превенция, диагностициране и лечение на онкологични заболявания представят световни специалисти във Варна днес. За забавяне на изплащането на субсидиите по т. нар. „еко схеми“..

публикувано на 12.06.24 в 13:50