Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежка техника от Военноморската база - Бургас и фирми се включиха в освобождаването на пътя Бургас- Айтос от авариралия тир

Тежка техника от Военноморската база-Бургас и фирми се включват в освобождаването на пътя Бургас-Айтос от авариралия тир, който причини километрична колона от автомобили. Голяма част от хората, които не успяха да се приберат по домовете си тази нощ, вече са извозени и настанени в Айтос. Това съобщи областният управител на Бургаска област Вълчо Чолаков. Той информира, че за целта е отворена детска градина, която притежава необходимия капацитет да побере пожелалите евакуация към момента. За настаняване са ангажирани и един хотел в Карнобат и три в Бургас. Осигурена е храна и вода в местата за подслон.
Има хора, които са отказват да напуснат автомобилите си и ще останат на пътя до неговото освобождаване, съобщиха от пресслужбата на областна управа.
Мобилизирана е тежка техника от Ямбол, Сливен и Стара Загора, която да подпомогне извозването на бедстващите хора. Почти е "пробита" блокадата до село Пирне и се очаква скоро пътят да бъде освободен и автомобилите да се движат, заяви Чолаков. Извозена е родилка от село Медово до болнично заведение.
Със заповед на Чолаков е обявено и бедствено положение в областта, което ще продължи до нормализиране на ситуацията. Областният управител е на мястото на инцидента, от където и координира дейността на областния кризисен щаб. На място са и представители на пожарната, МВР, Областно пътно управление, представители на общинските администрации на Бургас, Айтос и Карнобат, БЧК. Всички те работят съвместно и ще бъдат на място до нормализиране на обстановката.
По-късно щабът в област Бургас ще заседава отново, като при необходимост ще бъдат обсъдени и предприети допълнителни действия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Неохраняеми плажове превърнати в "частна собственост", установиха проверки на няколко институции

Неохраняеми плажове, превърнати в "частна собственост", непочистени пясъчни ивици и липсваща категоризация на заведения са установили при съвместни проверки вчера екипи на Министерството на туризма, Комисията за защита на потребителите, НАП и "Икономическа полиция", съобщиха пред медии днес Иван Виделов от Министерството на туризма и Бранислава..

публикувано на 29.06.24 в 14:09
Гюнер Тахир

Гюнер Тахир: Делян Пеевски прави чистка в ДПС. Доган ще се опита да си върне партията

„Делян Пеевски прави чистка в ДПС и е много вероятно Ахмед Доган да не е бил уведомен предварително за това. Почетният председател сам заложи бомбата, като реши движението да има двама председатели. Играта в ДПС загрубя и там вече не е ясно кой взима решенията".. Това каза в предаването „Позиция“ на Радио Варна бившият зам.-председател на ДПС..

публикувано на 29.06.24 в 14:06
Костадин Костадинов

Костадин Костадинов: Само „Възраждане“ може да направи стабилно правителство

„Единственото стабилно правителство, което може в момента да бъде формирано е правителство с мандат на „Възраждане“. Всичко друго, на фона на това, което в момента се случва виждате в ДПС, тази разпадаща се етно лигархична мафия, в която виждаме, че има сблъсък между еничари и турци, защото в момента еничарите се мъчат да овладеят властта от..

публикувано на 29.06.24 в 13:32
Бранимир Балачев

Бранимир Балачев, ГЕРБ/СДС: Росен Желязков е една от възможните ни номинации за премиер

Бившият председател на Народното събрание Росен Желязков е една от вероятните номинации за премиер с първия мандат. Това съобщи в предаването „Позиция“ на Радио Варна варненският депутат от ГЕРБ/СДС Бранимир Балачев. Той подчерта, че заради тежката политическа и икономическа криза, страната се нуждае от стабилно правителство. Според Бранимир..

публикувано на 29.06.24 в 13:05

Арестуваха хакера "Емил Кюлев"

21-годишен хакер, който се представя в онлайн пространството с псевдонима Емил Кюлев, е привлечен като обвиняем и задържан за срок до 72 часа във връзка с нерегламентиран достъп до информационни системи на десетки държавни институции, търговски банки и застрахователни компании. Това съобщават от Софийската градска прокуратура, предаде Силвия..

публикувано на 29.06.24 в 12:44

170 проверки на българските плажове са извършени от Министерството на туризма от началото на летния туристически сезон

Общо 170 проверки са извършени от Министерството на туризма на българските плажове от началото на летния туристически сезон. От 1 юни 2024 г. досега при проверките, извършени от екипите на Министерството на туризма, са съставени 6 писма с предупреждения до концесионери и наематели заради установени нарушения. Нарушенията са: завишени цени на..

публикувано на 29.06.24 в 12:39

РИОСВ – Варна не откри нарушения от тв-продукция в района на Шабла

РИОСВ – Варна не е открила нарушения на екологичното законодателство в района на Шабла, където е било снимано телевизионното предаване „Игри на волята“, съобщиха от инспекцията. Проверка е направена  на 26 юни т.г. по сигнал, в който се посочва, че има увреждане на пясъчни дюни, сеч на дървета и унищожаване на защитени видове растения и животни...

публикувано на 29.06.24 в 11:26