Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Авария спира топлоподаването в Бургас от 4 до 6 януари

Абонатите на Топлофикация-Бургас ще останат без топлоподаване в рамките на 48 часа. Причината е авария, която налага спирането на топлоподаването от 4 до 6 януари. Това информираха от топлофикационното дружество.

През този период освен без парно абонатите ще бъдат и без топла вода.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Врачанският митрополит Григорий получи най-много гласове до момента

Врачанският митрополит Григорий и видинският митрополит Даниил отиват на балотаж според резултатите от гласуването до момента. Григорий е получил 64 от гласовете, а Даниил – 51. Най-малко са гласувалите за ловчанския митрополит Гавраил-19.  По-рано днес в Синодалната палата започна гласуването за избор на български патриарх от делегатите на..

публикувано на 30.06.24 в 11:13

Живеещите около ВСУ поискаха яснота кога ще приключат ремонтите

Живеещи в района около Варненския свободен университет и м.Ален мак се събраха днес на среща, за да обсъдят бъдещите си действия срещу безкрайните ремонти - нов протест или блокиране на пътя. В срещата се включи и кметът на Варна Благомир Коцев. Те поискаха от него ясна визия за инфраструктурните ремонти в района и отговор на въпроса..

публикувано на 30.06.24 в 11:10
Централен пазар Варна

Плодове и зеленчуци с по-високи цени през изминалата седмица

Повечето основни хранителни стоки, зеленчуци и плодове поскъпват на борсите в страната през последната седмица на юни, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Индексът на тържищните цени, който отразява движението на цените на хранителните стоки на едро се повиши с 0,24 на сто.  Сред..

публикувано на 30.06.24 в 10:25

Нова цена на тока от утре. КЕВР днес решава каква да е тя

Комисията за енергийно и водно регулиране ще приеме днес окончателното си решение за цените на тока за бита, парното и топлата вода в сила от 1 юли. Очаква се минимално поскъпване с около процент и половина на електроенергията и поевтиняване с около 8 процента и половина на топлоенергията...

публикувано на 30.06.24 в 10:23
Летище Бургас

Летище Бургас посреща туристи от Узбекистан

Първият полет от Узбекистан на Летище Бургас се очаква днес в ранния следобед.  Близо 150 души ще пристигнат на почивка по Южното Черноморие от Ташкент. Те ще бъдат посрещнати официално с воден салют от ръководството на летището.  На събитието ще присъства българският посланик в Узбекистан - Стояна Русинова.

публикувано на 30.06.24 в 09:15

Близо 50 милиона французи избират парламент днес

Във Франция днес се произвежда първият тур на предсрочните избори за Национално събрание и президентът Еманюел Макрон се стреми да увеличи относителното мнозинство, с което досега партията му "Ренесанс" разполагаше долната камара на парламента, съобщава ДПА.  Избирателните секции отварят в 9:00 ч. българско време, като право на глас имат 49,3..

публикувано на 30.06.24 в 09:00

Натоварено е движението по границите с Румъния и Гърция

Интензивен е трафикът на изход на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния и с Гърция, съобщиха от Главната дирекция "Гранична полиция" - МВР. На границата с Румъния трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили на ГКПП "Кардам" . На границата с Гърция трафикът е интензивен на граничните пунктове..

публикувано на 30.06.24 в 08:57