Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

25 дни не е извозван боклукът в част от с. Кичево

5
Снимка: Радио Варна

Редовен слушател на Радио Варна сигнализира, че в село Кичево контейнерите за смет са препълнени. Жителите на селото споделиха, че много от местните хора съхраняват отпадъците в чували в домовете си и ще ги изхвърлят, когато времето се подобри, за да се изпразнят съдовете за смет. Има обаче и такива, които използват контейнерите и така кучетата разнасят боклука. Пълни са дори и тези, които са определени за разделно събиране на отпадъците. Препълнени са и контейнерите на улицата, успоредна на главния път, но до тях също не може да се отиде с колата за сметоизвозване.





Кметът на село Кичево Иванка Маринова уточни за Радио Варна, че последното нормално събиране на боклука в селото е било на 3 януари. В сряда фирмата за сметопочистване е извозила отпадъците от над 20 контейнера, а в селото има над 70.  Колите не може да минат по непочистените улици.




125 000 лева има община Аксаково за зимно пъддържане на пътищата за тази година, съобщи за Радио Варна кметът Атанас Стоилов. По думите му общината се е постарала абсолютно всички пътища, които водят към населените места, да бъдат изчистени, където е възможно да влязат и машините за почистване на отпадъците.

Продължава почистването на главните пътища и разширяване на проходимостта им. Кметовете сигнализират за проблеми в населените места, но той няма сигнал за проблем в Кичево и затова по думите му това е населено място, което на този етап  е в добра кондиция като цяло.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

НИК "Академик" с 338 експедиции за 40 години

Общо 338 експедиции, от които 30 международни, са извършени с научноизследователския кораб "Академик" за 40 години. Това каза директорът на Института по океанология "Фритьоф Нансен" проф. д-р Атанас Палазов. Миналата година "Академик" е преминал класов ремонт за срок от 5 години и може да изпълнява мисията си, каза още той. Надеждите обаче са да бъде..

обновено на 25.06.24 в 18:29

Държавата предприема спешни действия за решаване на проблема с авариралия колектор край Албена

Държавата предприема спешни действия в най-кратки срокове за решаване на проблема с авариралия колектор , който отвежда пречистените води от станцията в Албена. Междувременно стана ясно, че последните проби на РЗИ Добрич са отрицателни и водата в района на курортния комплекс е с отлично качество и без отклонения и рискове за здравето. Министърът на..

публикувано на 25.06.24 в 17:44
Плажът на Кранево

Отпадат ограниченията за къпане в Албена и Кранево

Ограниченията за къпане в морето, въведени от Регионалната здравна инспекция в Добрич, отпадат. Резултатите от взетите тази неделя (23 юни) проби показват, че показателите на водите за къпане в трите зони – „Албена“, „Кранево-централен“ и „Кранево-юг“, включително и от района на аварията, вече са в норма. Те съответстват по микробиологичните..

публикувано на 25.06.24 в 15:44
Снимката е илюстративна

Велотрасе в пешеходната зона на центъра и в Морската градина предлага велоклуб

Да бъдат свързани съществуващите велоалеи във Варна чрез маркирането с декоративни елементи на велотрасета през пешеходната зона на бул."Княз Борис първи" и през Морската градина. Това предложение велоклуб „Спартак“ обсъдиха днес съветниците от ПК „Обществен ред, сигурност и безопасност на движението“ към Общински съвет-Варна. Вносителят..

публикувано на 25.06.24 в 15:33

Работна група ще провери добра ли е регулацията на светофарите във Варна

Преходните интервали на 40 светофарни уредби (СУ), от общо 92 във Варна, са били променени в началото на т.г., така светват едновременно на зелено за пешеходци и автомобили. Направените проби, обаче не дават очакванитe резултати  - облекчаване на трафика, намаляване на задръстванията и повишаване на безопасността на пешеходците.  Това посочва..

публикувано на 25.06.24 в 15:07

Токов удар изгори част от помпата на новата чешма до бившия Дом "Младост", бавят се пробите на РЗИ

Заради проблем с електрозахранването все още не е тествано качеството на водата от новооткритата чешма до бившия Дом "Младост". Това потвърди за Радио Варна заместник-кметът Илия Коев. Прекъснатото електрозахранване е причината за спирането на водата.  "Според специалистите заради бурите миналата неделя е имало токов удар, който  е изгорил модула на..

публикувано на 25.06.24 в 15:00

В общини в Добричко разясняват как се кандидатства по европроекти

Информационна обиколка на тема „Актуални възможности за финансиране с европейски средства 2024“ започна тази седмица по общините в Добричка област, организирана от Информационния център, създаден за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз. Вчера и днес в Каварна и Балчик, а на 26 юни в Шабла (10.30 ч. заседателната зала на Община..

публикувано на 25.06.24 в 14:46