Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

834 дървета спасени от изсичане във Варна миналата година

Снимка: Радио Шумен

834 дървета бяха спасени от изсичане, от 148  участника в кампания "Лист по лист" през 2016 г. на Обществения център за околна среда и устойчиво развитие /ОЦОСУР/ във Варна. Събрани са близо 30 кг. повече в сравнение с 2015 г., въпреки намаляването на активните участници в кампанията през годината със шест. Това беше постигнато благодарения на задружните усилия и вярата в правенето на добро на всички, които се включиха в Обществената инициатива „Лист по лист“ през изминалата година.

С всеки тон рециклирана хартия спасяваме седемнадесет дърветата от изсичане за нуждите на хартиената индустрия, припомнят от организацията. Кампанията върви вече 16-та поредна година. Активен участник в нея е и Радио Варна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Информационен ден за свободни работни места в Балчик на 27 юни

Информационен ден на открито за свободните работни места и схеми за заетост и обучение организира в Балчик дирекция „Бюро по труда“ в Добрич. Той ще се проведе от 9.30 до 14.30 часа на 27 юни, четвъртък.  Изнесени щандове ще бъдат разположени  на две места в Балчик – на главната улица "Черно море" в отсечката към местния клон на бюрото по труда..

публикувано на 20.06.24 в 16:50

Контрабанда на надуваеми лодки разкриха на „Капитан Андреево“

Двадесет надуваеми лодки задържаха митническите служители на ГКПП „Капитан Андреево“ при проверки на товарен автомобил и на микробус. Случаите са в рамките на съвместната операция срещу контрабандата на Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и Националната агенция по приходите, съобщиха от Агенция "Митници"...

публикувано на 20.06.24 в 16:38

Добрич подобри 116-годишен температурен рекорд

Добрич е подобрил 116-годишен температурен рекорд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология - филиал Варна. Термометрите там в 15 часа днес са отчели 34,8 градуса при рекордните 33,5 градуса през 1908 г.  Данните за достигнатите температури до 15 часа в Североизточна България и досегашните най-високи на днешния ден на НИМХ-Варна:..

публикувано на 20.06.24 в 16:20
Снимката е илюстративна

Освобождават от паркирани автомобили пространството пред вход в Цветния квартал

На 21 юни (петък) за времето от 8 до 12 часа пред вход „ Г“ на ул. "Подвис" бл. 26 ще се извърши наложила се спешна резитба на дървета по сигнали на граждани. Във връзка с това ще бъде забранено паркирането пред входа утре, 21 юни,  за времето от 8:00 ч. до 12:00 ч.   Нека вече паркираните автомобили да бъдат преместени, за да не се..

публикувано на 20.06.24 в 15:58

Подготвят технически паспорти на общинските спортни бази във Варна

Община Варна поетапно изготвя технически паспорти на спортните си бази. Целта е да се подготви необходимата документация за кандидатстване, в случай че се обявят национални или европейски програми. Това стана ясно по време на среща на обществения съвет по спорт към кмета Благомир Коцев. Процедурата вече е задвижена за пет от базите - плувен..

публикувано на 20.06.24 в 15:53
Бойко Борисов

Борисов: Благодарим на Слави и ИТН

Лидерът на ГЕРБ коментира избора на Рая Назарян за председател на НС. "От това гласуване единственият извод, който може да се направи, е да благодарим на Слави и ИТН. Тайно се надявах, затова изпратих и Деница Сачева, и Теменужка, този жест да го направят ПП-ДБ. За съжаление, те са се капсулирали. Благодаря на тази партия, която пое пасива. Виждате..

публикувано на 20.06.24 в 15:47

През септември започва приемът на документи за космически кадети в Морско училище

В началото на септември във Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" във Варна, в Софийския университет, както и във Военновъздушната академия започва приемът на документите на кандидати за новата специалност "Космическо инженерство и технологии" от магистърската програма в два семестъра. Това съобщи Райчо Райчев - президент на фирмата, която,..

обновено на 20.06.24 в 14:58