Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отвориха две мерки по новата оперативна програма „Морско дело и рибарство”

Снимка: БГНЕС

Две мерки на обща стойност близо 27 милиона лева са отворени днес по новата оперативна програма „Морско дело и рибарство”. Това съобщи за Радио Варна Доротея Крачолова от Министерството на земеделието и храните.

Едната мярка е за рибарските пристанища във Варна и Балчик, а другата – за инвестиции в аквакултури.


Ето какво каза още Доротея Крачолова






Подробности за рибарската програма и дали има забавяне в обработването на проектите по нея, очаквайте в морското предаване на Радио Варна на 1 март.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ПП-ДБ няма да участва в преговорите за правителство днес

Коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" няма да участва в преговорите за съставяне на правителство.  "Съобразявайки се с волята на избирателите", от ПП-ДБ отказват поканата за днес. Започват преговорите за кабинет, ГЕРБ-СДС се срещат с ДПС, ПП-ДБ и "Възраждане" още днес В позицията ПП-ДБ заявяват, че в Народното събрание ще..

публикувано на 17.06.24 в 12:27

"Възраждане": Едва ли ГЕРБ ще ни поканят на консултациите, приоритетите ни са коренно различни от политиката им

От партия "Възраждане" коментираха във Варна, че едва ли ще бъдат поканени от ГЕРБ на предстоящите преговори за бъдещ кабинет. Народният представител Коста Стоянов посочи, че едва ли от партията, спечелила най-много гласове на изборите, ще приемат техните приоритети. "Интересното е, че ГЕРБ още в началото, още в предизборната кампания, заявиха,..

публикувано на 17.06.24 в 11:46

Започват преговорите за кабинет, ГЕРБ-СДС се срещат с ДПС, ПП-ДБ и "Възраждане" още днес

ГЕРБ-СДС изпрати покани до политическите сили в Народното събрание за обсъждане на възможностите за съставяне на експертно правителство, предаде БНР.  Въпреки първоначалните очаквания разговорите да започват в утрешния ден - преговорите са насрочени още за днес.  Първата среща ще е с ДПС в 13 часа в сградата на Народното събрание. Следват срещи с..

публикувано на 17.06.24 в 10:42

С месец удължават забраната за износ на инсулин и антибиотици за деца

Забраната за износ на инсулини и лекарства за понижаване на кръвната захар се удължава с още месец, считано от днес. Това предвижда заповед на здравния министър Галя Кондева, предаде БНР.  Заповедта обхваща и антибиотиците за деца. Според мотивите за издаването ѝ има нови данни от извършени проверки, които установяват нередовни доставки, забавяне..

публикувано на 17.06.24 в 10:24

Излязоха резултатите от пробите, взети в района на Шокъровия канал, доказват замърсяване с отпадъчни води

Резултатите от изследването на пробите, взети на 7 юни от морските води в района на Шокъровия канал, показват превишение на нормите по показатели азот амониев нитритен и нитратен , съобщиха от Басейнова дирекция "Черноморски район"  във Варна. Стойностите за показателите БПК5 и ортофосфати като фосфор съответстват на добро състояние , допълват..

публикувано на 17.06.24 в 10:15

Във Варна обявиха конкурс за началник на отдел в дирекция "Култура и духовно развитие"

Община Варна обявява конкурс за началник на отдел „Градски празници и чествания“ към Дирекция „Култура и духовно развитие“. Минималните изисквания към кандидатите за заемане на длъжността са: степен на завършено образование – бакалавър в професионална област хуманитарни или социални науки, както и три години професионален опит.  Конкурсът ще се..

публикувано на 17.06.24 в 10:03

15 дванадесетокласници от Варна с отлични оценки и на двете матури

15 са дванадесетокласниците от Варна, които тази година са се справили отлично и на двата държавни зрелостни изпита. Това съобщи за Радио Варна директорът на Регионалното управление на образованието Ирена Радева.  Зрелостниците, получили отлични резултати, са от три учебни заведения - Първа езикова гимназия, Математическа гимназия "Д-р Петър Берон" и..

публикувано на 17.06.24 в 09:55