Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава дарителската кампания за Ивилина Димова от Балчик

Балчиклийката Иви­ли­на Ди­мо­ва, ко­я­то пре­ди го­ди­на от­п­ра­ви апел за на­би­ра­не на сре­д­с­т­ва за ле­че­ние в чу­ж­би­на, е все по-бли­з­ко до из­це­ле­ни­е­то. През по­с­ле­д­ни­те 12 ме­се­ца е пре­ми­на­ла мно­же­с­т­во из­с­ле­д­ва­ния, да­де­ни са и раз­ли­ч­ни мне­ния за ди­а­г­но­за и ле­че­ние. Та­ка или ина­че, поставената и пре­ди по­ве­че от 16 го­ди­ни мно­же­с­т­ве­на скле­ро­за е от­х­вър­ле­на, но ли­п­са­та на аде­к­ва­т­но ле­че­ние тол­ко­ва дъл­го вре­ме про­дъл­жа­ва да я дър­жи при­ко­ва­на към ин­ва­ли­д­на­та ко­ли­ч­ка. В ре­зул­тат на да­ри­тел­с­ка­та кам­па­ния, на ко­я­то от­к­ли­к­на­ха мно­го съ­г­ра­ж­да­ни и хо­ра от стра­на­та и чу­ж­би­на, са на­б­ра­ни 32 хи­ля­ди ле­ва. Ле­ка­ри от Со­фия и Ру­сия са един­ни в по­с­ле­д­ни­те из­с­ле­д­ва­ния и из­ра­зя­ват мне­ние, че 44-го­ди­ш­на­та же­на стра­да от оп­ти­ко­не­в­ро­ми­е­лит – трудно откриваемо и тру­д­но­ле­чи­мо за­бо­ля­ва­не, но с въз­мо­ж­ност да се на­ма­лят зна­чи­тел­но, и то са­мо ме­ди­ка­мен­то­з­но, от­ри­ца­тел­ни­те по­с­ле­д­с­т­вия от бо­ле­ст­та. Уни­вер­си­те­т­с­ка­та кли­ни­ка по не­в­ро­ло­гия в Санкт Пе­тер­бург (Ру­сия) да­ва на­де­ж­да, че Иви­ли­на мо­же да стъ­пи от­но­во на кра­ка. Су­ма­та за ле­че­ни­е­то е 60 хи­ля­ди ле­ва. Ме­ди­ка­мен­тът, кой­то се пре­д­ла­га там, е ут­вър­ден, за раз­ли­ка от Бъл­га­рия, къ­де­то все още се при­ла­га ек­с­пе­ри­мен­тал­но ле­че­ние. За­то­ва кам­па­ни­я­та про­дъл­жа­ва и до­с­ти­га­не­то на ну­ж­на­та су­ма не из­г­ле­ж­да та­ка не­въз­мо­ж­но, споделя Ивилина Димова, която се обръща към съгражданите си за помощ, за да се превърне отново в тру­до­с­по­со­бен и пъл­но­це­нен чо­век – за се­бе си, се­мей­с­т­во­то и об­ще­с­т­во­то ни. И да из­пъл­ни ме­ч­та­та си – да ви­ди Ита­лия на жи­во.

ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ

DMS IVI – Ивилина Димова

Как да дарите? Изпратете дарителски SMS с текст на латиница DMS IVI на номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel)

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА в УниКредит Булбанк

IBAN BG58 UNCR 7000 1522 4887 16

валута BGN клон 312

BIC: UNCRBGSF

Ивилина Пенчева Димова


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Антон Славчев

Антон Славчев остава начело на Антикорупционната комисия

Депутатите решиха, че Антон Славчев остава начело на Антикорупционната комисия, съобщава БНР.  Преди да гласуват около пет часа депутатите обсъждаха дали Славчев да бъде освободен от длъжност като изпълняващ функциите на председател и член на Комисията за противодействие на корупцията и на Комисията за отнемане на незаконно придобитото..

публикувано на 19.09.24 в 16:27
Росен Карадимов

Росен Карадимов: Тежка спекулация е, че хартията на БНБ за изборите не отговаря на стандартите

Целта на нашето правителство е да осигурим материално-техническата обезпеченост на предстоящите избори, да осигурим максимална прозрачност на изборния процес, за да може да се повиши избирателната активност. Това заяви в Областната администрация във Варна министърът на иновациите и растежа. Росен  Карадимов, който е координатор по изпълнението на..

публикувано на 19.09.24 в 15:55

Голям интерес в област Добрич към дейностите по сдвояване на пациентското досие с мобилно устройство

Мобилното приложение "еЗдраве" осигурява на всеки българин възможността за персонализиран достъп до личното му електронно здравно досие.  Най-важното, което трябва да знаят желаещите, е, че за да бъде сдвоено здравното им досие с мобилния телефон, се изисква единствено да инсталират предварително приложението, което се случва напълно безплатно от..

публикувано на 19.09.24 в 15:34
Авиобаза

Военната прокуратура разреши черната кутия на разбилия се самолет да замине за Чехия

Черната кутия на катастрофиралия край авиобаза "Граф Игнатиево" самолет е изискана с официално писмо от Министерство на отбраната и от прокуратурата ще дадат разрешение още днес да бъде изпратена в завода-производител в Чехия. Това съобщи за Радио Пловдив военноокръжният  прокурор майор Христо Анчев.  По думите му, след издаването на това..

публикувано на 19.09.24 в 15:20

Кметът на Добричка община поиска среща със служебния премиер за свикване на местен референдум

Кметът на Община добричка Соня Георгиева е поискала среща със служебния-министър председател Димитър Главчев заради искането ѝ за свикване на местен референдум по повод изграждането на вятърни електроцентрали на територията на общината. Решението на Общинския съвет за допитване до жителите относно инвестиционните намерения за ветроенергийни паркове..

публикувано на 19.09.24 в 15:00

Партиите се споразумяха за квотите в секциите в Балчик, но консултациите завършиха с обвинения за натиск между представителите на ДПС

С обвинения за натиск между представителите ДПС завършиха обществените консултации с кмета на Община Балчик за определяне състава на СИК-овете и парламентарно представените партии в 50-ия парламент – Коалиция „ГЕРБ – СДС“, ПП „Движение за права и свободи", Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България", ПП „Възраждане", Коалиция „БСП за..

публикувано на 19.09.24 в 14:44
Варна, алеята край Морска гара

С дрон ще следят туристическите потоци около възлови места във Варна

Три точки в централната част на Варна са обект на наблюдение с помощта на дрон - районът на Операта, входът на Морската градина и Морска гара. Целта е да бъдат проследени туристическите потоци в най-натоварените месеци от годината, а на базата на събраната информация да бъде направен анализ, който да послужи да изготвянето на препоръки към институциите..

публикувано на 19.09.24 в 14:22