Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вместо ремонт, кърпят Аспарухов мост

8
Снимка: Радио Варна

Обявеният в няколко варненски сайта ремонт на Аспарухов мост от 15 март не се състоя. Вместо това, днес започна изкърпването на дупките, образували се след зимния период. На места компрометираните участъци бяха толкова фрапиращи, че се виждаше арматурата под асфалта. Служители на „Хидрострой” отбиват движението, за момента автомобилното затапване е в порядъка на 50-тина метра.

Сагата Аспарухов мост отново стана причина отделни институции да си прехвърлят топката и да обявят, че са били неправилно интерпретирани. Припомням, че няколко медии, включително национални, цитираха изпълнителния директор на Областно пътно управление във Варна инж.Румен Илиев, според когото, ремонтът на моста трябваше да стартира още тази сряда. По късно инж Илиев обяви, че казаното от него е било изопачено от въпросните медии. Ще припомня, че беше спомената не само началната дата на ремонта, а дори и крайната- 1 юни.

От Радио Варна потърсихме в началото на седмицата представители на общината, тъй като от там не бяха дали  индикации, че подобен ремонт ще се случва. По процедура Агенция Пътна инфраструктура трябва да изпрати писмо до фирмата-изпълнител, а тя от своя страна да информира кмета на града. От общината изразиха учудване, че ще има ремонтни дейности по мостовото съоръжение и категорично заявиха, че не са били уведомявани.

Така, на заветната дата 15 март, репортерска проверка установи, че на Аспарухов мост не се случва нищо. Днес дупките се кърпят. Кога ще се случи ремонтът, вече никой не се наема да каже. Ще припомня и че изпълнителният директор на Областно пътно управление- Варна обяви, че за ремонта са осигурени над 3.57 млн.лева, от които 1.3 млн.лв.са остатък от предходния етап. Аспарухов мост е държавна собственост и част от националната пътна мрежа. Отговорност по осигуряването на експлоатация е на АПИ.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Варненските аптеки протестират днес и утре

Регионалната колегия на Българския фармацевтичен съюз във Варна се включва в националния протест срещу промяната на финансирането на дейността по отпускане на напълно платени от здравната каса лекарства. Протестите във Варна ще са днес и утре. Ще са с продължителност от 30 минути до 2 часа. Всяка аптека ще решава кога и как да протестира,..

публикувано на 03.07.24 в 11:27

Одобряват проект за дълбоководно заустване на пречиствателната станция в Албена

Проект за подробен устройствен план - Парцеларен план (ПУП - ПП) за обект "Дълбоководно заустване след ПСОВ Албена" се предвижда да приеме Общинският съвет в Балчик този четвъртък на редовно заседание. Постъпило е писмо на 21 юни т.г. от МРРБ за разработени регионални прединвестиционни проучвания, включващи техническа и икономическа документация за..

публикувано на 03.07.24 в 10:35

Пеевски: Ще направя това, което искат хората - те искат правителство

Да не се подкрепи кабинета "Желязков" . Така препоръка е имало от почетния председател на движението Ахмед Доган, обяви Делян Пеевски, предаде БНР. "Ще направя това което искат хората - те искат правителство… България трябва да има кабинет. Аз като лидер на ДПС съм отговорен само пред хората на ДПС. Партията се управлява от неговия председател",..

публикувано на 03.07.24 в 09:44

Защо се бави депозитната система пластмасови бутилки и кенчета питат еколози в МОСВ

Призив за бързо въвеждане на депозитна система за преработване на еднократни опаковки за напитки от стъкло, метал и пластмаса, ще отправят днес от екологично сдружение „За Земята”. В 8:30ч. днес те се събират пред Министерството на околната среда и водите, за да внесат подписка, подкрепена от почти пет хиляди българи. Ще ги „придружава“ змей,..

публикувано на 03.07.24 в 08:10

Адреси без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна: ·   На  03.07.2024  г. В периода  09:00  ч. до  17:00  ч. Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на:..

публикувано на 03.07.24 в 06:05

Облачно време с превалявания в сряда

През нощта валежите в Североизточна България бяха с количества в Русе 25 мм, Разград 15 мм, Силистра 5 мм, Шумен 4 мм. Днес през страната ще продължи да се придвижва обширна циклонална област и свързаните с нея фронтални облачни системи. Сутринта валежите над Североизточна България временно ще спрат, над югоизточните райони облачността ще се..

публикувано на 03.07.24 в 05:55

Военна техника се включи в гасенето на пожар в Балчик

Два екипа на балчишката пожарна и военна техника успяха да загасят пожара в сухи треви, възникнал в късния следобед днес в района на надписа Балчик и летището.  Огънят е овладян за час и половина, каза началникът на противопожарната служба Стелиян Стойчев. Няма пострадали.  Това е първият пожар на това място за тази година, след като се..

публикувано на 02.07.24 в 18:49