Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Master Class за бъдещи булки организират във Варна

"Мастър клас за бъдещи булки" ще се проведе днес във Варна. Целта на обучението е бъдещите младоженци да получат информация през какви етапи преминава организацията на едно събитие и кои са ключовите моменти в подготовката.

В мастър класа са застъпени: изготвянето на сватбен бюджет, разделение по приоритети, правилен избор на локация за сватбата, избор на ритуали и игри, цветове и стилове на декорацията и т.н. Повече подробности чуйте от интервюто на Сияна Спиридонова с Никол Новкова – сертифициран сватбен агент и организатор на обучението:




-  Трябва много добре да се обмисли бюджетът за една сватба, защото много често се получават разминавания още от началото – по време на отделянето на средства и по време на формиране на сватбения бюджет. Важен е подборът на правилните специалисти и изборът на правилното място за сватбата, така че накрая младоженците да получат от събитието точно това, за което са мечтали и очаквали.

-  Кои са ключовите моменти в организацията на сватбения ден?

-  Трябва да е едно добре структурирано и организирано събитие. Гостите обичат да им бъде така направена сватбата, че да не усещат напрежение, да не се налага да изчакват или да стоят без да знаят накъде ще отиват. Когато е добре организирана една сватба, когато се знае кой какви задължения има, кое след кое следва, когато часовете са добре разпределени за случващите се събития, тогава гостите са доволни и удовлетворени от това, че е отделено време и внимание, за да се чувстват те комфортно. След това се отблагодаряват като бъдат едни весели гости, спомагащи за събитието да бъде весело, щастливо и такова каквото им се иска на всички младоженци.

-  На събитието ще присъстват специалисти – гост-лектори. Кои са те?

-  Обмислихме какви специалисти да бъдат включени. Двете звена, които най-много вълнуват булките са фотографията и флористиката – цветята, които присъстват под различна форма на сватбата им. Смея да кажа, че съм поканила едни от най-добрите специалисти в тези области във Варна – флористът Ивайло Иванов и фотографите Михаела Димитрова и Станислав Сивев. Те са достатъчно опитни в областта си и смятам, че ще дадат едни много полезни съвети и ще кажат неща, върху които могат да се замислят бъдещите младоженци.

-  Въпросът е субективен, но колко струва една средностатистическа сватба във Варна?

-  В зависимост от това каква локация е избрана, къде е мястото и колко е вложено във всеки един етап от това събитие, средно бих казала, че около 15 000 лв. до 20 000 лв. е един среден бюджет за да една сватба, за да бъде тя изпипана до последния елемент.

-  „Мастър класът за бъдещи булки” ще има ли вход и какъв е той?

-  Решихме да бъде безплатен, защото за нас е важно бъдещите младоженци да имат правилната информация и да знаят какво точно трябва да изискват, както от специалистите, които наемат, така и от самите себе си, когато започнат организирането на едно такова събитие.

Обучението ще се проведе на ул. „Ангел Кънчев” 5А във Варна, от 17.00 часа днес.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Henrik Klingenberg (SONATA ARCTICA): Музиката е комуникация

Интервю с Henrik Klingenberg (SONATA ARCTICA) С последните си няколко издания SONATA ARCTICA бяха променили посоката и смело бяха нагазили в рока и акустиката. За щастие на феновете, групата се осъзна и изкара „Clear Cold Beyond“, който е директно завръщане към пауър метъл корените на SONATA ARCTICA. Добър повод клавиристът Henrik..

публикувано на 02.06.24 в 11:04

Пулмолог: Безвредно пушене няма

Тютюнът причинява 25 % от всички видове рак и убива над 8 милиона души всяка година, но на пазара се предлагат „нови“ и „по-безопасни“ продукти насочени основно към младите хора. Почти всяко пето дете е настоящ пушач (пушилo e един и повече дни през последния месец), като относителният дял на момичетата е по-висок от този на момчетата (17% срещу..

публикувано на 31.05.24 в 10:15
Даниел Стефанов

СИК-овете имат много повече отговорности в сравнение с изборите през 90-те години, но обучението им не се променя

Хартиените бюлетини за изборите на 9 юни са направени достатъчно различими, което минимизира допускането на грешки. Това каза за Радио Варна изборният експерт Даниел Стефанов. Често допускана грешка, по думите на Стефанов, е при гласуване с хартия да се попълва само преференцията, но не и партията, което прави вота невалиден. Липсва подробно..

публикувано на 31.05.24 в 08:10

Даниела Белчева: Това, което живо ме интересува, са човешките взаимоотношения

Песните на Даниела Белчева имат свойството да проникват дълбоко в слушателя. Правят го по фин и деликатен начин, почти незабележимо - сякаш винаги са били там. В момента певицата работи върху третия си албум, който ще излезе в края на юни. Той ще съдържа девет песни, а заглавието му е "Naive" ("Наивна"). Наивността е една линия, която..

публикувано на 30.05.24 в 08:00

Радослава Бекова: Рибата в Черно море става все по-дребна

По-високата температура на водата в Черно море води до по-ранно полово съзряване на рибата, което е сериозен проблем, защото забраните за улов не са съобразени с тази промяна. Това каза за Радио Варна д-р Радослава Бекова от Института по океанология към БАН и допълни: "По-ранното полово съзряване на рибите започва дори при повишаване на..

публикувано на 29.05.24 в 06:58

Проф. Драгомир Пламенов: 13 са пълните отличници в ТУ-Варна

750 са абсолвентите, завършили през 2023 година Техническия университет във Варна. Преди дни те получиха дипломите си на церемония във Фестивалния и конгресен център във Варна. 13 са пълните отличници от четирите факултета. „Успехът на абсолвентите е много добър, както на тези, които се обучаваха с образователно-квалификационна степен..

публикувано на 28.05.24 в 13:47

Guilhermino Martins (SERRABULHO): От едната страна е Роналдо, от другата сме ние

Интервю с Guilhermino Martins (SERRABULHO) 31 май и 1 юни са датите, на които София ще бъде домакин на екстремната танцова вечеринка „Grind Over Sofia 2024”. Мястото е клуб „При черепите”. Органзатори са  сат „Autumn Souls of Sofia”. Големият хедлайнър са SINNISTER, а една от другите основни банди са протугалците от SERRABULHO. Техният басист..

публикувано на 28.05.24 в 09:05