Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шестима с повдигнати обвинения за каналджийство в Бургаско

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Общо седем души са задържани при две специализирани полицейски акции в Бургас и региона. Шестима от тях са с повдигнати обвинения за каналджийство на мигранти, а един избягал затворник е заловен в къща, пълна с наркотици и оръжие.

Сред заловените има и жена, която е от Бургас. Останалите участници в групата са от Карнобат и Средец.  Двама от тях са признали вината си. Един е с парична гаранция, а за останалите ще бъде искан постоянен арест. Делата са две - за превозени общо десетима мигранти, но предстои да се обединят, уточни апелативният прокурор Любомир Петров.

Но се разследват и предходни деяния на тази група, извършени през периода 2015-2017 г.

Те са заловени по време на дейността си, добави началникът на полицията Калоян Калоянов.

При залавянето са били с бежанци, като в първия случай даже имаше известна съпротива.

При друга акция на службите, затворник, който излязъл в домашен отпуск, но не се е върнал е арестуван в къща в сунгурларското село Черница. Георги Димитров е бил заловен в къща пълна с големи количества наркотици, оръжие и крадени вещи. Към момента той не е дал обяснение за тях и е върнат в бургаския затвор.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Висшите училища се отказаха от ефективен протест в понеделник, но остават в стачна готовност

Няма да има протест на 20 май на висшите училища у нас, това стана ясно след подписване на споразумение между управляващите и синдикатите, но все пак остават в стачна готовност. "Постигната е договореност за още 40,7 милиона лева за висшите училища", съобщи служебният премиер Димитър Главчев. "Исканията на..

публикувано на 17.05.24 в 18:50

Каптаж за минерална вода снабдява басейн "Приморски" във Варна?

Общинското предприятие „Спорт“ ще проучва за наличието на каптаж с минерална вода под басейн „Приморски“ във Варна. Това решиха съветниците от постоянната комисия по „Младежки дейности и спорт“ на свое заседание. До решението се стигна след въпрос на един от съветниците към администрацията дали е вярно, че преди години каптажът е бил..

публикувано на 17.05.24 в 18:39

Варна се включва в националната кампания за борба с хипертонията

Варна се включи в Националната здравна кампания за борба с хипертонията „Месец май за мерене“ по повод 17 май – Световният ден за борба с хипертонията. Тази година събитието е под надслов „Измерване, което спасява живот“. Днес варненци имаха възможност да измерят кръвното си налягане в мобилен медицински пункт, разположен на входа на Морската..

публикувано на 17.05.24 в 17:53

Близо 50 са сигналите за купуване на гласове и нарушаване на изборното законодателство у нас

16 досъдебни производства за купуване на гласове са образувани до момента, 46 е броят на сигналите за купуване на гласове и нарушаване на изборното законодателство, по които към момента МВР работи.  Това съобщи при посещението си в Казанлък служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.  Най-многобройни са сигналите в Бургаска област, уточни..

публикувано на 17.05.24 в 17:09

Започна ремонтът на Дюлинския проход

Започнаха същинските строителни дейности по трасето на третокласния път Старо Оряхово – Гюльовца – Каблешково – път I-9 Слънчев бряг – Бургас за 34 км от трасето, а до края на юни ще стартират останалите 32 км в Бургаско. Пътната отсечка свързва областите Варна и Бургас и се ползва като алтернативен маршрут на пътищата I-9 Слънчев бряг – Обзор и..

публикувано на 17.05.24 в 16:44

Варна планира купуването на нови електробуси

През 2024 г. Община Варна кандидатства с проектна идея за разработване на план за градска мобилност, както и закупуване на електробуси. Исканото финансиране е в размер на около 10 млн. лв. и може да бъде осигурено по програма „Развитие на регионите“, съобщи заместник-кметът с ресор транспорт Христо Рафаилов.  По негови данни, финансовата рамка на..

публикувано на 17.05.24 в 16:36

Във Варна отбелязаха Деня на курсантското управление

Официална церемония за Деня на курсантското управление се проведе във Висшето военноморско училище "Никола Й. Вапцаров" във Варна.   Събитието тази година съвпада с честването на 20-годишнината от членството на България в НАТО и 75-годишнината от създаването на Евроатлантическия съюз. На специална церемония на плаца на висшето заведение ръководният..

публикувано на 17.05.24 в 16:04