Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбелязваме Световния ден на детския футбол с Илко Станчев и ДФК "Делфините"

Световният ден на детския футбол се отбелязва с решение на Фонда на ООН за подпомагане на децата (УНИЦЕФ) и Международната футболна федерация (ФИФА), подписано през 2001 г. , за да се привлече вниманието на децата и младежите към спорта. Все повече деца тренират футбол у нас. Един от най-активните и развиващи се клубове във Варна е ДФК "Делфините". Основател и управител на клуба е Илко Станчев. В клуба тренират деца от 4 до 10-годишна възраст. ДФК "Делфините" е сред най-бързо развиващите се детски школи в страната, показва отлични резултати в международните турнири в Сърбия и Румъния. Идеята на основателите на клуба е децата от най-ранна възраст да се докоснат до магията наречена футбол, като провеждат тренировки по места в детските градини и училищата.
В момента в "Делфините" тренират малчугани от 20-сет детски градини и 10-сет училища на възраст от 4 до 9 години. Детски Футболен Клуб "ДЕЛФИНИТЕ"организира всяка година провеждането на редица футболни турнири за различните възрастови групи, където малките футболисти показват своите умения и се съревновават помежду си. Всички турнири които организира клуба се провеждат с любезното съдействие на Община Варна и БФС, както и на много фирми, който помагат през годините.

Още за футбола от първо лице говорим с Илко Станчев. Цялото интервю очаквайте в "Спорт+" тази събота, 24-ти юни.

Повече чуйте в звуковия файл:



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Германия вече е на 1/8 финал

Отборът на Германия победи с 2:0 Унгария във втория си мач от Евро 2024.  В 22-рата минута Джамал Мусиала откри резултата, а в 67-ата Илкай Гюндоган удвои. С втората си поредна победа германците са първите сигурни участници на осминафиналите.  Мусиала е първият футболист с два гола до този момент.  Унгария записа втора загуба и ще гони задължителен..

публикувано на 19.06.24 в 21:27

Илиан Илиев: Апоел (Беер Шева) е стойностен отбор

Наставникът на „Черно море“ Илиан Илиев заяви, че израелският тим Апоел (Беер Шева) е стойностен отбор. Той каза, че са го наблюдавали в мача срещу Левски миналия сезон, като израелците са оставили добро впечатление. „Ако са запазили отбора, ще бъде доста трудно. Нямам информация. Всъщност имах друго желание за съперник, но няма какво да..

публикувано на 19.06.24 в 17:13

"Черно море" срещу "Апоел" (Беер Шева)

ПФК Черно море ще се изправи срещу Апоел (Беер Шева) на старта на Лигата на конференциите. Това отреди днешният жребий. Първата среща е на 25 юли, като варненци гостуват. Заради ситуацията в Израел обаче не е ясно къде ще се проведе двубоя. Вторият мач е на 1 август в България.

публикувано на 19.06.24 в 15:37

Германците излизат за втория си мач

Германия излиза излиза днес за втория си мач от ЕП, като срещаУнгария. Мачът е от 19:00 часа в Щутгарт.  Статистиците веднага атакуваха с новината, че в последните три двубоя между двата отбора германците нямат победа. На старта домакините шокираха с5:1 Шотландия в откриващия мач.

публикувано на 19.06.24 в 11:55

Стефани Димитрова с две държавни титли (ВИДЕО)

Варненската състезателка по лека атлетика на спортен клуб „Виктория“ Стефани Димитрова стана двойна държавна шампионка. Тя се завърна от националното първенство до 18 години с титли на тласкане гюле и хвърляне на диск. Успехът е повече от ценен, защото Стефани е само на 14 години, а участва в по-горната възрастова група. Голямата й цел с..

публикувано на 19.06.24 в 11:40

Шотландците ще заличават срама от старта на първенството

Отборът ан Шотландия ще се опита да заличи лошия си старт на ЕП след като загуби с 1-5 от Германия. Това се оказа, че е най-тежката загуба в откриващ мач на европейско първенство.  “Кръстоносците” влизат в битка на “Райн Енерги Щадион” с Швейцария. Швейцария впечатлиха с играта си срещу Унгария, като спечелиха с 3-1.

публикувано на 19.06.24 в 09:47

Хърватия за първи път срещу Албания

Хърватия се изправя срещу Албания във втори мач от група "В" на Европейското първенство. Двубоят в Хамбург е от 16 часа. Двата тима са със загуби на старта. Хърватите допуснаха тежка загуба от Испания с 0:3. Хърватия и Албания никога досега не са се изправяли един срещу друг в официален мач. Албанците пък загубиха с 1:2 от Италия на старта.

публикувано на 19.06.24 в 09:46