Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варненци спортуват на открито с "Живей Активно!"

| обновено на 16.07.17 в 06:56

Поредното издание на инициативата "Живей Активно!" ще се проведе днес във Варна. Заедно с Община Варна и с подкрепата на над 20 местни спортни клуба и организации, активният ден край плажа обещава да бъде най-запомнящото се спортно събитие това лято. Цели 13-сет локации, 4 от които уникални за кампанията в града, ще тонизират варненци в неделния ден.

Ето и програмата по часове:

В 11:00ч. дългогодишният приятел на инициативата "Живей Активно!", Йордан Йовчев ще се изправи срещу Кристиан Димитров, директор на Дирекция „Спорт“ към Община Варна в тенис мач. Сблъсъкът между двамата на корта ще отбележи старта на тенис локацията, където всеки желаещ може да поиграе с единствения гимнастик участвал на шест поредни олимпийски игри.

С Данчо Йовчев Ви срещаме тази сутрин в програмата на Радио Варна "Новият ден".

Варна ще бъде разтърсена от един уникален за инициативата "Живей Активно!" енергизиращ спорт. От 11:00 до 14:00 ч. на плажа на втора буна ще станем свидетели на най-масовата тренировка по водна гимнастика, която приятелите на кампанията клуб „Аква Джим“ ще проведат специално за всички малки и големи почитатели на активния начин на живот и балансираното хранене. За всички, които се осмелят да влязат в морето, за да станат част от това невероятно изживяване, фирмата организатор на проявата и клуб „Аква Джим“ са приготвили много изненади.

Между 11:00 и 14:00 ч. състезатели и треньори от яхтклуб „Капитан Георги Георгиев порт Варна“ ще дават уроци по ветроходство. В яхтклуба в близост до Морска гара треньори ще работят с младежи на специален тренажор, които поставя трениращия в близка до реалната среда. Тренажорът ще е достъпен свободно за всички деца с тегло до 50 кг.

В 10:00 ч. на Пантеона в Морската градина ще се проведе първият маратон за кучета и стопани. Участниците ще преминат по трасето от 1 км през алеите на парка, предвождани от хип-хоп изпълнителя Играта, професионалния треньор Асен Аролски от AA Training и фондация Анимал Хоуп Варна. Целта на надпреварата е да предизвика стопаните да бъдат активни заедно със своя домашен любимец и да споделят положителната енергия от активния начин на живот, за да изградят здрава и пълноценна връзка помежду си.

Пред Пантеона златното момиче Любомира Казанова и волейболния ас Евгени Иванов-Пушката ще поведат ентусиастите на велосипеди с велоклуб „Устрем“. Почитателите на ролери и скейт ще имат възможност да се включат в поход от Общината, заедно със скейт клуб Варна и Екстрем спорт.

Тереза Маринова ще организира сутрешен крос от Аквариума до Слънчевия часовник.

До Севастопол Данчо Йовчев, Владо Николов и Мис България 2016 Габриела Кирова ще поведат пешеходен поход и поход за хора с увреждания. Активните лъчове ще се съберат на сцената на Слънчевия часовник за официалното откриване на Живей Активно! Варна 2017 в 9ч.

Варна ще живее активно на още 9 локации. През деня край морето ще бъдат организирани десетки семейни игри, танци, художествена гимнастика, баскетбол, турнири по футбол, волейбол и тенис на маса, активности за домашни любимци и много други.

Pavell & Venci Venc, DARA и Кристиан Костов ще закрият подобаващо активния ден с още енергия от хубавата българска музика, като се включат в музикален маратон с начален час 18:30 ч. на входа на Морската градина (Слънчевия часовник).

Инициативата "ЖИВЕЙ АКТИВНО!" се провежда ежегодно вече 12-сет години и е част от цялостната програма за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот на най-голямата хранителна компания в страната. Всяка година "ЖИВЕЙ АКТИВНО!" все повече се разраства и все повече хора участват в кампанията, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене.

Над 300 000 българи са взели участие в различните активности в страната и са се забавлявали заедно с едни от най-популярните български спортисти и звезди.

През последните 12 години инициативата даде възможност на българите да спортуват, да се движат и да се забавляват заедно с едни от най-обичаните спортни звезди. 50-сет от най-големите спортни звезди на България са се включили, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Мотоклубове почетоха паметта на загиналия моторист при катастрофа на пътя за "Виница"

Мотоклубове почетоха паметта на загиналия при катастрофа моторист на лобното му място на пътя за "Виница". Десетки се събраха и положиха цветя. Инициаторите на събитието започнаха и подписка за поставяне на конуси в разделителната ивица на опасния участък. Вече 300 души са дали подкрепата си за исканите промени. Лента за ограничаване на скоростта и..

публикувано на 26.06.24 в 20:00

Лента за ограничаване на скоростта и колчета на пътя за кв. "Виница" искат варненци

Да се поставят ограничителни колчета на разделителната линия и гумена лента за ограничаване на скоростта на пътя за кв. "Виница" до спирка "Лотос" , където стана фаталният инцидент с моторист, искат варненци. Това каза Галин Димов, председател на мотоклуб "Вокил". Започва подписка за иницииране на нова организация за движение. Тази вечер ще се проведе..

обновено на 26.06.24 в 17:52

Морското търсене и спасяване не са регламeнтирани в Закона за бедствията и авариите

В летния сезон сме. Няма застраховани от инциденти.  Особено от произшествия във вода.  Морското търсене и спасяване не са регламeнтирани в Закона за бедствията и авариите.  Това пречи на общините по Черноморието да сътрудничат с доброволческите сдружения, които са свързани със спасителни операции на море, каза за Радио Варна флотилен адмирал..

публикувано на 26.06.24 в 16:33

Осъдиха на пробация варненка за теглене на кредит с чужда лична карта

Осъдиха на пробация 36-годишна жена, която използвала копие на чужда лична карта за теглен на кредит с "Бяла карта", съобщават от Районен съд - Варна. Случаят е от май 2021 година. Подсъдимата по неустановен начин се сдобила с копие на лична карта на друга жена и решила да кандидатства от нейно име за отпускане на кредит. От собствения си телефон тя..

публикувано на 26.06.24 в 16:32

Украински бежанци се срещнаха с работодатели

Близо 40 бежанци от Украйна, търсещи работа във Варна и региона, се срещнаха с работодатели по време на инициативата на хуманитарната организация "Каритас" и „Върховният комисариат за бежанците на ООН" в България. Акцент в събитието беше достъпът до пазара на труда за бежанците и възможността да си намерят работа у нас. "За последните 6 месеца сме..

публикувано на 26.06.24 в 16:22

31% от търговията на дребно у нас се реализира в големите вериги

Делът на продажбите на нехранителни стоки е относително по-голям – от него са над 50% от приходите на търговските вериги, а реализацията им се осъществява от 40% от наетите лица в т.нар. модерна търговия. Това показват резултатите от проучване  „Роля и социално-икономически принос на модерната търговия (МТ) в България с акцент Североизточен..

публикувано на 26.06.24 в 16:18

Откриха цял арсенал в дома на варненец

Огромно количество боеприпаси - 35 000 патрона за различно по вид огнестрелно оръжие, както и 2 броя гранати, за които липсва разрешение, бяха иззети от частен дом във Варна, съобщават от Районната прокуратура.  По случая се води разследване. Вече се разпитват свидетели, изготвят се експертизи.

публикувано на 26.06.24 в 16:00