Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млади БГ изпълнители се събират във Варна на 12 август

Кристиан Костов, DARA, Pavell & Venci Venc’, Невена Пейкова, Пламен и Иво и Михаела Маринова ще изпълнят големите си хитове на 12 август във Варна. Това ще се случи по повод Международният ден на младежта. През 2017 г. денят е под наслов „България обича младите“, а Варна е избрана за домакин, поради факта, че през 2017 г. е Европейска младежка столица.

Министерството на младежта и спорта ще отбележи за 10-та поредна година Международния ден на младежта. Той е обявен за такъв от Общото събрание на Организацията на обединените нации (ООН) през 2001 г., а в България се чества на национално ниво от 2007 г. насам. Целта на събитието е да даде платформа за качествено младежко участие и овластяване на младите хора в България. Тази година Министерството на младежта и спорта и Община Варна организират серия от прояви на 12-ти август в Морската градина на Варна, които ще стартират от 9 ч. сутринта и ще завършат в 22 часа.

На 12-ти август активностите включват сутрешен крос, в който всички младежи и граждани на Варна ще могат да се включат. Денят ще продължи с пърформанс от световно известния художник Моно Петра, който за първи път в България ще представи своята интерактивна Пасибокс „Стая“ за рисуване и творчество, съпроводена от музиката на DJ и ще бъде заснета с дрон. Паралелно с това, ще има възможност за активно спортуване чрез Зумба и Канго Джъмпс, а за меломаните, които искат да се научат да свирят, младежите от Rock school ще преподават безплатни уроци по китара и други инструменти. Над 20 младежки организации ще представят своята дейност чрез интерактивни игри по време на Младежкото изложение.Грандиозният финал е от 20:00 ч., когато на сцената в Морската градина ще излязат едни от най-популярните млади изпълнители на България. Големите си хитове и най-новите си парчета ще изпълнят Кристиан Костов, DARA, хип-хоп дуото Pavell & Venci Venc’, Невена Пейкова, Пламен и Иво и  Михаела Маринова. Заедно с тях ще има и специални послания от някои от най-успелите млади български спортисти като Невяна Владинова (художествена гимнастика), Мирела Демирева (лека атлетика), Радослав Янков (сноуборд), Станимира Петрова (бокс), Елица Янкова (борба) и Панчо Пасков (фехтовка). Всички те ще бъдат обявени за Младежки посланици на България!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Адресите без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна: ·   На  17.06.2024  г. В периода  08:30  ч. до  17:00  ч. Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: гр...

публикувано на 17.06.24 в 06:22
Залив в Балчик

Слънце и облаци в понеделник

Днес ще е предимно слънчево, в следобедните часове с купеста облачност. Ще духа слаб вятър от запад и югозапад, следобед по Черноморието – бриз. Максимални температури между 29° и 34°, по крайбрежието 26°-29°, за Варна около 28°.  Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на морската вода 21°-23°. Изгрев на Слънцето за Варна в 5 часа и 31..

публикувано на 17.06.24 в 05:59

Затварят Южния вход на мол във Варна заради ремонтни дейности

В понеделник, 17 юни започва ремонт на подхода к ъм паркингите на търговския център на ул. "Андрей Сахаров" във Варна, от страната на Автогара Варна.  Поради тази причина в ременно ще бъде затворен Южният вход на търговския център.  Ремонтните дейности ще започнат на 17 юни (понеделник) и ще продължат до 15 юли 2024 г.  Отворени за моторни..

публикувано на 16.06.24 в 17:55

Пореден криминален случай по време на ЕВРО 2024 в Германия

Пореден криминален случай се разигра в германския град Хамбург часове преди сблъсъка от Европейското първенство по футбол между Полша и Нидерландия. Въоръжен привърженик на Нидерландия нападна полицаи, които го простреляха и нападателят бе откаран с линейка в болница в тежко състояние. Първоначално полицаите са се опитали да неутрализират мъжа със..

публикувано на 16.06.24 в 15:48

Над 90 държави подкрепят териториалната цялост на Украйна

В проектодекларацията на международната конференция, която се провежда в Швейцария, се призовава за зачитане на украинската територия и се отхвърля всяка ядрена заплаха срещу страната. Служебният министър-председател Димитър Главчев, който участва във форума, заяви, че: "България остава изцяло ангажирана със силния и единен отговор на НАТО, ЕС и..

публикувано на 16.06.24 в 15:26

СЗО: Има нужда от нови антимикробни лекарства

Има належаща нужда от нови и иновативни антимикробни лекарствени средства, които да заменят тези, които стават неефективни заради широката им употреба. Това посочва Световната здравна организация в доклад по темата, оповестен тази седмица, предава БНТ. Целта на годишния доклад на СЗО е да оцени дали настоящите научноизследователски и развойни дейности..

публикувано на 16.06.24 в 12:37

Надзирателите в Ростов са освободени, нападателите бяха ликвидирани

Надзирателите в Ростов са освободени, нападателите бяха ликвидирани Силите за сигурност освободиха двамата надзиратели в руски затвор в Ростов, които бяха взети за заложници от затворници, членове на "Ислямска държава" /ИД/. "По време на специална операция престъпниците бяха ликвидирани. Служителите, взети за заложници, бяха освободени и не са..

публикувано на 16.06.24 в 12:33