Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

12 български гимнастици в надпреварата за световно злато

Снимка: БГНЕС

Четири са момичетата, които ще ни представят в кръга от Световната купа по спортна гимнастика във Варна. Надпреварата започва на 1 септември в Двореца на спорта и културата. Входът за всички етапи от Световната купа е свободен.

Старши треньорите на националния ни отбор  - Милко Танкушев (мъже) и Нели Танкушева (жени), след контролно състезание, определиха състезателите.

МЪЖЕ:

Христос Маринов – Халки, Успоредка

Исус Маринов -  Халки

Димитър Димитров – Кон с гривни, Земя, Прескок

Димитър Бърдарски – Висилка, Земя, Прескок

Светослав Ангелов – Успоредка, Кон с гривни

Веселин Кавалджиев – играе извън класирането на халки

ЖЕНИ:

Грета Банишка – Прескок, Земя

Никол Дунева – Смесена успоредка

Ралица Милева - Греда

Памела Георгиева – Греда, Земя

Йоана Янкова – играе извън класирането на прескок и греда

Елизабет Василева - играе извън класирането на греда

Във варненската Спортна зала ще можем да гледаме едни от най- силните гимнастици в света в момента като Артур Занети от Бразилия - олимпийски шампион на халки от Лондон - 2012 и олимпийски вицешампион от Рио де Жанейро - 2016; украинците Олег Верняев - олимпийски шампион на успоредка и олимпийски вицешампион в многобоя от Рио де Жанейро - 2016 и Игор Радивилов - бронзов олимпийски медалист на прескок от Лондон - 2012, и Епке Зондерланд от Холандия - олимпийски шампион на висилка Лондон - 2012.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Балкан" /Ботевград/ взе бронза във Варна ( ВИДЕО )

Отборът на Балкан Ботевград спечели бронзовите медали в шампионата по баскетбол при 13-годишните момчета. Те записаха победа в мача за третото място срещу състава на БУБА баскетбол със 77-69 т.

публикувано на 16.06.24 в 15:53

Сърбия срещу Англия във фокуса на европейското първенство по футбол

Европейското първенство по футбол в Германия ще продължи днес с нови три мача. В четвърта група, в Хамбург, от 16:00 часа, съперници ще бъдат съставите на Полша и Нидерландия.  Следващите два мача са от 3-та група. От 19 часа в Щутгарт - Словения - Дания. Един от отборите, сочени сред фаворитите за европейската титла - Англия, започва участието си на..

публикувано на 16.06.24 в 15:28

Англичаните потеглят на еврошампионата днес

Отборът на Англия започва участието си на Евро 2024. Т есе изправят срещу Сърбия на “Фелтинс Арена” в Гелзенкирхен. Срещата е от група “С” и започва в 22:00 часа. На предишното ЕП британците стигнаха до финала , където загуби на “Уембли” от Италия след изпълнение на дузпи. Сега “трите лъва” имат една единствена цел.-титлата.

публикувано на 16.06.24 в 09:42

Словения ще търси реванш срещу Дания

Словения и Дания днес играят първи мач на ЕП по футбол от 19.00 ч. Двата отбора се познават отлично, след като играха в една квалификационна група, а датчаните се представиха по-убедително. Тимът на Словения е устремен към първа победа на голям футболен форум.

публикувано на 16.06.24 в 09:40

Полша и Нидерландия се сблъскват днес

Полша и Нидерландия играят днес от 16:00 часа в Хамбург. Поляците за четвърта поредна година са на еврофинали. Те имат лоши спомени от последното ЕП, като останаха последни в групата. Левандовски и компания очакват този път да е по-различно. Нидерландците са лишени от основни футболисти като Френки де Йонг и Тюн Копмайнерс. В квалификациите тимът..

публикувано на 16.06.24 в 09:39

Испания се справи с хърватите

Тимът на Испания записа успех с 3:0 над Хърватия в група “В” на Европейското първенство по футбол.  Алваро Мората беше точен в 28-ата минута, а четири по-късно Фабиан Руис удвои.  В края на първата мас се разписа и Даниел Карвахал. Гостите пропусната дузпа чрез Бруно Петкович в 80-ата минута.

публикувано на 15.06.24 в 21:18

Варненка носи два медала за България от Европейско първенство

България стартира с два медала на Европейското първенство по вдигане на тежести за кадетки и кадети до 15 и до 17 години в Солун, Гърция. Александра Николова (45 кг) от Варна при по-малките се представи прекрасно. Състезателката на варненския клуб "Титан" с личен треньор нейния баща Живко Николов взе бронз в двубоя и злато в изтласкването. Николова..

публикувано на 15.06.24 в 17:45