Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Балчик приема държавното първенство по ветроходство

| обновено на 07.09.17 в 10:46

Град Балчик ще приеме участниците в последната проява в киловото ни ветроходство за този сезон. Надпреварата ще се проведе от 7 до 10 септември. Морски клуб „Балчик“е любезен домакин на проявата, организирана от Българска федерация по ветроходство и подкрепена от спонсори.

Домакините осигуряват три лодки за логистиката на проявата, като ще има и участници в надпреварата от Балчик с лодката „Блу меджик“. Община Балчик също е партньор на надпреварата. Първата гонка ще стартира на 8.09 в 12.00ч, а на 9 и 10 септември стартовете са в 10.30 ч.

Първият и третият етап са гонки в залива на Балчик, а вторият състезателен ден ще има морски рейс. Общо 7 души са включени в съдийска и протестна комисия на надпреварата. „По принцип домакинството се дава на ротационен принцип и се радвам, че Балчик отново са домакини на такава сериозна проява“, каза Росен Марангозов, председател на Българската федерация по ветроходство. „Състезанието в Балчик ще постави участниците при малко по-други състезателния условия. Вятърът в тази зона от Черноморието е по-особен и се надявам това да доведе до по-сериозна интрига в надпреварата“, допълни Ангел Дипчиков, член на управителния съвет на федерацията.

За началото на състезанието се очакват около 30 яхти. Заявки се приемат до 10.00ч. на 8.09. Една яхта вече е пристигнала на марината в Балчик.

Състезанието ще се проведе в класовете IRC и ORC.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Лидерът на лейбъристите Киър Стармър.

Лебъристите печелят изборите в Обединеното кралство

Лейбъристката партия във Великобритания печели убедително предсрочните парламентарни избори. Според първите резултати те получават мнозинство от 170 места в Камарата на общините.  Сър Киър Стармър ще стане министър-председател с 410 депутати от Лейбъристката партия.  Очаква се днес по обед Стармър да се срещне с крал Чарлз Трети, за да му..

публикувано на 05.07.24 в 06:16

Адресите без ток на 5 юли

В периода 01.07.2024 - 05.07.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Староселец – клиентите, електрозахранени от ТП 1 и МТП 2. В периода 01.07.2024 - 05.07.2024 от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на неотложни..

публикувано на 05.07.24 в 06:12

Слънчево време в петък, на места е възможно да превали

Утрото в петък ни посреща със слънце и прохлада. Днес ще е предимно слънчево, в следобедните часове с купеста облачност, но само на отделни места е възможно да превали. Ще духа умерен северен вятър, който постепенно ще отслабне, а следобед по крайбрежието ще се ориентира от източна четвърт. Максимални температури между 27° и 32°, за Варна..

публикувано на 05.07.24 в 05:54

Улица или offroad трасе е ул.„Сирма войвода“? (ВИДЕО)

Участъкът от ул. „Сирма войвода“ в кв.“Свети Никола“, който ще се ремонтира, е дълъг 1,4 км., според Google maps. Подобните български навигационни програми отказаха да предложат маршрут по тази улица и алтернативата им е да заобиколите с около 800 метра, за да стигнете от ул. „Арх. Манол Йорданов“ /Траката/ до ул. „Д-р Борис Окс“...

публикувано на 04.07.24 в 16:52

Засега няма прекратени договори на фармацевти със здравната каса във Варна

Към днешна дата няма постъпили заявления от управители на аптеки за предсрочно прекратяване на договорите с РЗОК-Варна. Това съобщиха за Радио Варна от институцията. Оттам уточниха, че предизвестието може да бъде оттеглено в рамките на 30 дни от неговото подаване. Варненските аптеки протестират днес и утре Припомняме, че фармацевтите започнаха..

публикувано на 04.07.24 в 16:39

ВиК приключват през юли работа около Терапията, ремонтът на околовръстното готов до 15 септември

Ремонтът на бул. „Христо Смирненски“ може да завърши изцяло до 15 септември, включително и с полагането на най-горния износващ слой на асфалтовата настилка. Ускоряването на строително-монтажните работи по т.нар. околовръстен път се налага заради затрудненията, които ежедневно срещат пациентите и служителите на УМБАЛ „Св. Марина“. Входът и изходът на..

публикувано на 04.07.24 в 16:30

Пречиствателна станция Албена, свлачище край Двореца, бездомни кучета и футбол - част от темите на сесията в Балчик

Проектът за дълбоководно заустване след пречиствателна станция за отпадъчни води Албена се внася за приемане от Националния експертен съвет. Решението на Общинския съвет в Балчик от днес е продиктувано от писмо на МРРБ, в което се уведомява, че са за разработени регионални прединвестиционни проучвания, включващи техническа и икономическа документация..

публикувано на 04.07.24 в 16:24