Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Кавалджията Недялко Недялков: Glo Bal Kan project ще бъде бижутерска работилница за музика

| обновено на 29.09.17 в 22:25 БНР Новини
Glo Bal Kan project
Снимка: Личен архив

В началото на есента четирима топ музиканти от България ни изненадаха с нов музикален проект. Glo Bal Kan project събира  -  в студио и на една сцена - кавалджията Недялко Недялков, саксофониста Владимир Карпаров, китариста Петър Миланов, изпълнитела на ударни Стоян Янкулов – Стунджи, а за вокал са поканили младата и талантлива певица Богдана Петрова.  За първи път тяхната музика прозвуча в предаването „Срещи в 7/8”, а Недялко Недялков разказа подробности относно идеите и мотивацията за създаването на Glo Bal Kan project.

Недялко Недялков: Аз искам да свиря с хора, които носят добър човешки заряд, топли и чисти отношения. Хора, които са много добри душевно, освен че са невероятни музиканти. За мен това са най-добрите музиканти, всеки на своя инструмент! Това ме подтикна да се обединим в един общ проект. Идеята да свирим заедно е моя. Аз имах нужда да свиря с тях. И след като напрвихме първите няколко записа, всеки един усети енергията, която се получава от тази симбиоза помежду ни. В Glo Bal Kan project залагаме на музика не само от региона на Балканите и Близкия изток, изобщо глобално се простираме. Ще избираме интерсни музиални образци – песенни и инструментални, които ще интерпретираме по свой начин. Ние ще бъдем една бижутерска работилница за музика. (...)

Цялото интервю чуйте в прикачените файлове. 
ВИЖТЕ ОЩЕ

НОВИЯТ ДЕН на 7 юни със Светлана Вълкова

8.10 - Спирка "Автогара" във Варна ще бъде преместена в посока кварталите след построяването на новата сграда на автогарата. Още за строежа разказа Веселин Михайлов - директор на обекта 8.40 – Все повече тротинетки и велосипеди в топлото време – има ли правила? Евгени Балев от вело клуб „Спартак“ коментира трудностите при..

публикувано на 07.06.23 в 06:00

НА СВЕТЛО на 6 юни с Валерия Василева

Следим извънредното заседание на парламента, свикано с дневен ред за избиране на министър-председател, приемане на структурата на Министерския съвет и избиране на състава на кабинета. Конфедерацията на българския туристически бизнес, Сдружението на заведенията и Алиансът на туристическата индустрия в България се обявиха против..

обновено на 06.06.23 в 15:44
Южен плаж, Варна

"Новият ден" на 6 юни 2023 г. с Димитрина Дончева

Четири места във Варна през лятото са пълни с хора – центърът, сцените, където се провеждат фестивалите, Морската градина и плажовете. За всички тях ще стане дума тази сутрин в предаването „Новият ден“. Какво е морето в началото на юни и чисти ли са градските плажове? Интервю със спасител на плажа. В какво състояние е Морската градина и..

публикувано на 06.06.23 в 06:00

На 5 юни в "От другата страна" по Радио Варна

На 5 юни в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Matt Barlow (ASHES OF ARES, екс-ICED EARTH) – част две. Специално интервю със Snowy Shaw (MAD ARCHITECT, екс-DREAM EVIL, екс-KING DIAMOND). Представяне на новия албум на DAILY NOISE CLUB "From Apathy To Exstasy" – разговор с Тодор Николов "Toshe". Разговор с Никола Стоянов за..

публикувано на 05.06.23 в 14:25

"На светло" на 5 юни 2023 г. със Сияна Спиридонова

Седемнайстата редовна отчетно-изборна конференция на профсъюзната организация Конфедерацията на труда (КТ) „Подкрепа“ се състои днес във Варна. Без физкултурен салон се обучават децата във варненското Средно училище „Найден Геров”. И така от основаването му преди 60 години. Новопостроеният салон в двора вече две години стои..

публикувано на 05.06.23 в 13:37

НОВИЯТ ДЕН на 5 юни с Мариела Димитрова

„ Хората от Девня и околностите от години се борят за правото да живеят в здравословна среда ! С края на химическата промишленост Девня остана в центъра на други интереси — за построяване на съоръжения за изгаряне на отпадъци “ . Това са послания от страницата Гражданското с дружение “Дишай, Девня“ в социалните мрежи, което..

публикувано на 05.06.23 в 06:20
Chart

#721 ТОП 20 (02.06-09.06.2023)

публикувано на 02.06.23 в 19:51