Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"На светло" на 24 януари 2018 година с Димитрина Дончева

Снимка: Димитрина Дончева

Ще говорим за ремонтите по варненските улици, към които от днес се прибавя затварянето на още една улица. Невъзможно става да се избегне трафикът, защото към някои посоки просто друг път няма. Сега движението  се усложнява още повече и в кв. Аспарухово, където започна ремонт на ул. „Първи май”. До кога ще продължи?

Три комисии към варненския Общински съвет заседават днес – като лек маратон преди  сесията,  на която трябва да бъде приет бюджета за новата 2018-та година. Очаквайте новини и от там.

Днес отбелязваме 125 години от рождението на капитан І ранг Георги Славянов –  когото помним като началник на училището, преподавател по навигация и един от инициаторите за създаването на Морски музей.  Как във Варна почетохме  годишнината, ще разкажем след 15.00 часа.

Очаквайте още – Мариус Куркински – за постановката „Черното пиле”, която той поставя във Варна днес.

Фотографът Александър Сертев, който ще разкаже какво видя през 1 камера и  два обектива  за три месеца в Париж, преди 55 години.

И една българка в Африка, която избра да живее там.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

НОВИЯТ ДЕН на 24 септември с Иван Барбов

„Най-добрият начин да събудиш човек е с чаша кафе в леглото – лисваш и бягаш“, гласи съвет с неизвестен автор в социалните мрежи. Ако не ви се бяга толкова рано сутрин и предпочитате да си изпиете кафето вместо да го разливате – най-добрият начин за събуждане е сутрешната програма на Радио Варна.   Иван Барбов, Доротея Николова и..

публикувано на 24.09.24 в 05:59

На 23 септември в "От другата страна" по Радио Варна

На 23 септември в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Johnny Hedlund (UNLEASHED). Представяне на новия албум на GRIMAZE "The Heart of a Collapsing Star" – разговор с Георги Иванов. Част 2 на интервюто с Васил Свиленов Георгиев a.k.a. Васко Кръпката (ПОДУЕНЕ БЛУС БЕНД). Стойчо Димитров (HMC "Metal Force") с информация..

публикувано на 23.09.24 в 14:25

"На светло" в понеделник, 23 септември

 "Зеленият морски двор на Варна" получи голямо признание на церемонията по връчване на наградите в Международния конкурс Triple E в Лисабон. Разговор с  д-р Явор Ченков от екипа; Рубрика "Свидетелства от Варна" с Любомир Кутин; Каква е обстановката около паметника на Цар Калоян във Варна и защо градинката е в плачевно състояние? -..

публикувано на 23.09.24 в 10:32

По първи петли с Ваня Славова на 23 септември

От 4 до 6 часа на вълните на БНР всеки понеделник от второ студио на Радио Варна На 23-ти септември, все още настроени празнично, независими и добре с вас отново сме аз Ваня Славова и звукорежисьорът Петър Венков, за да споделим заедно своята зависимост към радиото и предаването "По първи петли"! Както винаги темите ще бъдат..

публикувано на 22.09.24 в 10:40

"На село" при двама Полковници и една Победа

Две добрички села, които влизат в поредното издание на предаването "На село", носят имената  на полковници, сражавали се за свободата на България -   Полковник Свещарово и Полковник Минково. Ще отидем и в село Победа. Ще си говорим за проблемите на населените места и за зависимостите, които имат – от голяма община, която отпуска парите, от..

публикувано на 21.09.24 в 08:40
Chart

#777 ТОП 20 (20.09-27.09.2024)

публикувано на 20.09.24 в 19:16

В „Гравитация нула“ на 20 септември

„Гравитация нула“ на 20 септември 2024 година с Мартин Николов -   42 фестивал на българския игрален филм "Златна роза" – гост в студиото доцент Александър Донев, творчески директор на фестивала; -   Представяне на книгата „Между два кадъра“ – разговор с автора доцент Деян Статулов; -   Креативният продуцент Богдан Дарев..

публикувано на 20.09.24 в 13:09