Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спешно гледат спорен законопроект

Снимка: Ани Петрова, БНР

Парламентарната земеделска комисия ще заседава  извънредно, за да разгледа спорния проектозакон за горивата, заради който фермерите подготвят протест през следващата седмица. Проектозаконът обедини земеделския бранш, който поиска да бъде изключен от обхвата му и заплаши с блокади на пътищата. Според фермерите, документът е лобистки и поставя неизпълними изисквания, които ще доведат до фалити и посиняване на сектора. Преди дни Икономическата комисия отхвърли проектозакона, а аргументът на вносителите за борба с контрабандата на гориво не срещна подкрепа нито от земеделския, нито от финансовия министър. Скандалът стигна до премиера, който вчера се срещна с вносителите на законопроекта и с протестиращите. Борисов и поиска до понеделник да бъдат внесени промени в документа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Натоварено движение на Аспаруховия мост заради частичните ремонти (обновена)

Натоварено е движението на Аспаруховия мост във Варна, най-вече в участъка откъм улица "Девня", видя репортер на Радио Варна. В посока Варна се преминава свободно, но в участъка в посока квартал "Аспарухово" и Бургас движението е изключително затруднено.  В началото на моста има стоварена строителна техника, на няколко места е изрязана асфалтовата..

обновено на 18.06.24 в 14:36

Тошко Йорданов: Изслушахме идеите на ГЕРБ, ние сме за експертен кабинет

Ако очаквате някаква конкретика, трудно мога да ви дам такава, защото просто изслушахме техните идеи, заяви на брифинг в парламента Тошко Йорданов от "Има такъв народ"  след среща с ГЕРБ-СДС, предаде БНР. Оттук нататък ще трябва да обсъдим с колегите, да помислим, казахме нашите приоритети, запознахме ги с тях. Ако има конкретика оттук нататък, ще я..

публикувано на 18.06.24 в 14:36

Започнаха преговорите на ГЕРБ-СДС с "Има такъв народ"

Започнаха преговорите на ГЕРБ-СДС с партия "Има такъв народ", предаде БНР. На срещата от страна на ИТН участват Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и Павела Митова. ИТН са втората парламентарна формация след ДПС, която прие поканата за разговори за излъчване на експертно правителство, водени от преговорния екип на ГЕРБ-СДС в състав Рая Назарян,..

публикувано на 18.06.24 в 13:24

Благомир Коцев за ремонта на Аспарухов мост: Не можем да накараме фирмите да работят през нощта

Пътните договори за рехабилитация на пътищата не предполагат да имаме инструмент, с който да накараме строителните  фирми да работят нощно време. Това коментира за предаването "В ефир сте" по Радио Варна кметът Благомир Коцев във връзка със започналите частични строително-ремонтни дейности на Аспаруховия мост тази сутрин.  Натоварено движение на..

публикувано на 18.06.24 в 12:55

БСП не се отзоваха на поканата на ГЕРБ-СДС за разговори за съставяне на кабинет

БСП не се отзоваха на поканата на ГЕРБ-СДС за разговори за съставяне на кабинет с първия мандат, предаде БГНЕС. В 11 ч. беше насрочена срещата на ГЕРБ-СДС със социалистическата партия, но тя няма да се състои, тъй като в парламента няма нито един представител на БСП. За днес ГЕРБ-СДС е отправила покани за срещи с БСП, ИТН и "Величие". Към момента..

публикувано на 18.06.24 в 11:13

Ще има ли осигурено сметосъбиране и сметоизвозване на улица "Хортензия" в кв. "Изгрев"?

Жители на улица "Хортензия" в квартал "Изгрев" плащат такса, въпреки че няма осигурено сметосъбиране и сметоизвозване в района. Диана Христова живее там само през лятото, но повечето хора са постоянни жители на улицата. Те изпитват затруднения с изхвърлянето на отпадъците си, защото от началото на годината там няма съдове за смет.  "Миналата година имаше..

публикувано на 18.06.24 в 10:25

32-годишен мъж е с опасност за живота след инцидент с електрическа тротинетка в Бургас

32-годишен мъж пострада при инцидент с електрическа тротинетка, съобщават от полицията в Бургас. Той се е движел по ул. „Жечка Карамфилова“ в бургаския квартал „Рудник“. Поради движение с несъобразена с релефа на местността и състоянието на пътя скорост, той влязъл в дупка на пътното платно. Мъжът е с хематом на главата и е настанен под наблюдение в..

публикувано на 18.06.24 в 09:21