Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фен на Тотнъм: Мечтая Хари Кейн да стане голмайстор на Мондиала

Отборът на Англия записа впечатляваща победа на Мондиала в Русия. „Трите лъва” се наложиха над дебютанта Панама с 6:1. Това, разбира се донесе голяма радост на почитателите на английския футбол. Един от тях е варненецът Цветомир Илиев, основател на единствения у нас фенклуб на Тотнъм. Три от шестте гола бяха на нападателя на Тотнъм и голмайстор на Висшата лига два поредни сезона Хари Кейн. Своите емоции Цветомир Илиев сподели с Мариела Димитрова:

Когато си на работа е доста трудно, защото има и дневни мачове през работно време. Но, използвам възможността да поздравя абсолютно всички фенове, независимо на кой отбор, затова че са привърженици на независимо от кой отбор, затова че са привърженици на една от най-великите игри в света - футбола. Смея да кажа че, и в България и на все повече места по света, тъй като и доста пътувам и служебно и лично в други държави, коректността и взаимоотношенията между фенклубовете. Естествено,  винаги има ултраси, това са крайните запалянковци, които причиняват безкрайно неприятни безредици.

СнимкаСега са много по-дисциплинирани, така ли?

Сега е доста по-различно. Наистина е като религия, като изключително право е да посетиш мач, винаги има страшно много деца. Освен контрола и че са взети драконовски мерки през последните 30-тина години да се справят, мисля че я има има тази толерантност. Например последния ми мач на Уембли, макари злощастно завършил за нас, мач от Шампионска лига Тотнъм - Ювентус, макар че загубихме и отпаднахме от турнира, след това английски и испански запалянковци си разменяхме шалчета, в метрото се снимахме заедно. Неща, които преди 20-30 години бяха почти немислими да се случат. 

Какви са шансовете на Англия на това Световно?

Труден въпрос. Хари Кейн да стане голмайстор, това ми е желанието. Сега е капитан на Англия, но аз го виждам и като бъдещ капитан на Англия. Мисля, че шансовете са поне до четвъртфинал оттам нататък ще видим. Доста трудно започват големите сили и фаворитите. Не са малко засега и изненадите. Изключително съм изненадан от двата резултата на домакините от Русия, тъй като не е толкова очевадна подкрепата, колкото беше във Франция. Тогава доста очевадно подкрепяха домакинския отбор, освен с жребия, но и със съдийски отсъждания. Имаше досега няколко грешки. От VAR системата Тотнъм са много потърпевши, от това злощастно намесване. В ситуации, в които трябваше да се намесят не се намесваха.

Говорите за видео съдийството.

Да, виждаме че и на това световно има два-три случая, които са фрапантни грешките на главния съдия, а не се намесва тази система. Явно има какво още да се усъвършенства, но е хубаво че светът е футбол! И че все повече хора поглеждат към телевизорите, във всички заведения и има много възможности да се гледа мач!

Как ще бъдат разпределени първите три места, вашата прогноза?

Бразилия, Англия и Германия. Но прогнозата е доста трудна! Мисля, че голяма част от фаворитите все още не са разкрили целия си потенциал и тепърва ще става ясно. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Урбанист от Дания: Веломрежата във Варна на места не е добре свързана

Морската градина на Варна е невероятна. Такова място нямат Копенхаген и други големи градове. Това сподели специално за Радио Варна датският урбанист Леон Легеланд, след разходката си с велосипед в морската столица.  “Устойчива градска мобилност - хора и публични пространства” беше темата на третото събитие от тазгодишното издание на “Форум за Варна”,..

публикувано на 30.09.24 в 07:20

Какви монети са сечени в древния Одесос?

Бившият колекционер на монети Иван Попов представи във Варна по време на научната конференция "Културното наследство на Варна и Черноморския регион", която се провежда в планетариума на Висшето военноморско училище "Никола Й. Вапцаров", лекция на тема "Тракийските и римски монети, сечени в древния Одесос".  Попов е имал колекция от над 3700..

публикувано на 28.09.24 в 14:05

Станислав Стилянов: Травъл блогърството прави рекламата на България като туристическа дестинация по-ефективна

В Международния ден на туризма ви срещаме с пътешественика Станислав Стилянов, който е посетил множествто дестинации по света, както и познати и нетолкова познати места и кътчета в България. Всичките си пътувания той описва в своя туристически блог. С травъл блогърство Стилянов се занимава активно от 4 години и е член на Асоциацията на..

публикувано на 27.09.24 в 09:33

Johnny Hedlund (UNLEASHED): В дигиталния свят автентичността е все по-предпочитана

Интервю с Johnny Hedlund (UNLEASHED) В началото на годината шведските дет законодатели UNLEASHED изкараха сборник с парчета, записани преди да издадат първия си албум. 35 години и 14 албума по-късно с него бандата направи лек завой към началото. Един вид от „Before the Creation of Time“ наднича творческият потенциал на част от юношите бледни..

публикувано на 27.09.24 в 08:10
Антъни Лерма

Методика за подобряване функциите на ума и тялото въвежда ХамелеON

Методика за подобряване функциите на ума и тялото за възрастни и деца, въвежда в дейностите си варненската младежка организация ХамелеON към Сдружение „Няма невъзможни неща“. Тя се основава на движенията на източните бойни изкуства и помага за подобряване на координацията между лявото и дясното полукълба на мозъка. Нейн създател е Антъни..

публикувано на 26.09.24 в 07:00

Посланикът на Азербайджан: До края на годината се очаква Азербайджан да увеличи доставките на газ към България

Посланикът на Азербайджан в България. Н. Пр. д-р Хюсейн Хюсейнов беше на посещение във Варна. Това е първата визита на дипломата в морската столица. "Още с пристигането си  във Варна останах много впечатлен от морето, от хората, от атмосферата, които правят Варна очарователна. Уникалната архитектура, красотата на морето, хубавото време, което ни..

публикувано на 25.09.24 в 16:45

Павел Г. Веснаков: Историята от филма "Безветрие" е вдъхновена от реалния живот

Филмът "Безветрие" на Павел Г. Веснаков беше представен на фестивала "Златна роза" във Варна. Лентата разказва за син, който се завръща в чужбина, за да продаде апартамента на баща си, защото в имота ще се строи голф игрище. " Героят, за когото разказвам, попада в свят, нов за него... Героят,  накъдето и да се обърне, вижда и усеща едно и също нещо, от..

публикувано на 25.09.24 в 07:00