Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Девненци с подписка срещу нови замърсители в града

Снимка: БГНЕС

Жители на Девня се организираха в подписка срещу нови инвестиционни намерения в града за изграждане на мобилна инсталация в кв. „Химик”. Хората, обаче се притесняват да се подпишат, за да не са обект на тормоз от представители на общинския съвет в Девня. Позицията си представиха по време на сесията в понеделник будни девненци. Сред тях бе и Ваня Захариева, която наскоро се е завърнала в родния си град след години живот зад граница. Усилията на Ваня и хората в Девня е да направят всичко по силите си този град да стане по-добър и по-хубав за живеене, а не само да го свързват с местната химическа индустрия. Повече от разговора на Нина Милошевич:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Горещо с валежи и гръмотевици

Днес ще има променлива облачност. Ще има краткотрайни валежи, сутринта на отделни места, а късно следобед и привечер ще са на повече места, по-интензивни, с гръмотевици, отново има опасност и от градушки. Явленията ще продължт и през нощта и утре. Ще духа слаб вятър предимно от изток-североизток, но по време на валежите е възможно временно рязко..

публикувано на 13.06.24 в 06:15

Адресите без ток

На 13.06.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна – карето, заключено между ул. Козлодуй, ул. Русе, ул. Бачо Киро, електрозахранени от ТП 136 и ТП 1011. Временни смущения в електрозахранването са..

публикувано на 13.06.24 в 05:00

Кои ще са новите български евродепутати?

Днес изтече срокът, в който избраните за евродепутати и за народни представители в 50-ия Български парламент трябваше да декларират пред Централната избирателна комисия решението си дали избират Брюксел или София.  Превес на опитните политици пред дебютантите – такъв е резултатът от битката за Европейски парламент, предаде БНР.  Журналистът Петър..

публикувано на 12.06.24 в 18:30

Предлагат референдум за намерението за изграждане на ветрогенератори край 15 добрички села

Референдум за изграждането на ветрогенератори край 15 добрички села ще инициира кметът на община Добричка Соня Георгиева. Има инвеститор, който е заявил своето намерение, а според процедурата се изисква изменение на Общия устройствен план на общината за обособяване на територии. "Засега от тях няма нищо официално, има само инвестиционно намерение...

публикувано на 12.06.24 в 18:10

Присъди от 20 и 17 години получиха баща и син - германци, за убийство в балчишкото село Соколово

Баща и син – германци, убили свой съгражданин в балчишкото село Соколово, получиха присъди от 20 и 17 години затвор, постанови Варненският апелативен съд. Престъплението е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. Двамата са задължени да заплатят на наследника на починалия и сумата от 200 000 лв. обезщетение за..

публикувано на 12.06.24 в 16:47
Лични документи

Започва издаването на лични карти с биометрични данни

Започва издаването на личните карти от ново поколение, предаде БГНЕС. От Министерството на вътрешните работи правят уточнението, че смяната на личния документ не е задължителна и всеки гражданин може да се възползва от услугата при изтичането на срока на валидност. Новият образец на българска лична карта влиза в сила от 17 юни. С цел..

публикувано на 12.06.24 в 16:46
Проф. д-р Валентина Маджова (вляво) и доц. д-р Женя Русева (вдясно)

ДКЦ "Св. Марина" с нов управител

Доц. д-р Женя Русева е новият управител на Диагностично-консултативния център "Св. Марина" във Варна.  С плакет и грамота днес беше наградена проф. д-р Валентина Маджова - досегашният управител на ДКЦ „Св. Марина“ от създаването му преди 22 години.  „Имах възможността да се уча от най-добрия учител – проф. Маджова. Ще работя с всички сили да запазя..

публикувано на 12.06.24 в 16:30