Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дрифт шоу във Варна

Автор:

Интересно дрифт шоу имаше във Варна на паркинга на един от големите търговски комплекси. Участваха български шампиони и гости, шампиони на страните Сърбия и Румъния. Надпреварата може да бъде считана за балкански шампионат, но по-скоро организаторите искаха да представят красотата на този спорт.

Във Варна почитателите на автомобилните спортове са десетки хиляди. Зрителите бяха повече от 4000 на брой. Сред участниците се откроява варненецът Красимир Стефанов. Той е трикратен шампион на България. Краси направи впечатляваща демонстрация и показа страхотни елементи.

Сърбинът Игор Стеванович е шампион на страната си и демонстрира уменията си с "BMW E46". Пилотът от Румъния се казва Влад Станеску, който също участва с "BMW Е 30". Машините бяха изключително мощни. Нямаше двигател по-слаб от 400 конски сили. В последния момент сред участниците попадна и Димо Георгиев от Стара Загора, който участва с "Нисан Силвия".

Снимка

СнимкаСнимка

Снимка






Снимка



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проведе се втората гребна регата "Черно море" (ВИДЕО)

Втората гребна регата "Ч.море" се проведе днес във Варна. Тя събра в лодките много приятели и бивши състезатели. Две осмици и четворки се пуснаха във варненското езеро, като въпреки поотминалите състезателни години, показаха че все още владеят добре гребното изкуство. Легендата в този спор Емил Нейков, дългогодишен заслужил треньор също се появи на..

публикувано на 06.10.24 в 12:18

"Спартак"-Варна приема днес "Локомотив"-София

Старши-треньорът Иван Цветанов определи групата на Спартак /Варна/ за предстоящия мач срещу Локомотив София.  Срещата е утре 06.10 от 17.30 ч на Стадион Спартак.

публикувано на 06.10.24 в 07:53

Дъжд спря мача на Григор Димитров

Дъжд прекъсна във втория сет срещата между Григор Димитров и белгиеца Зизу Бергс на ATP 1000 турнира на твърда настилка от сериите "Мастърс" в Шахнай с награден фонд 9 милиона долара. Двубоят беше прекъснат при резултат 6:3, 2:4 (15-30). Срещата бе прекъсвана за кратко във втория сет заради дъжд, но след това заваля по-силно и мачът беше спрян...

публикувано на 06.10.24 в 07:52

"Левски" със загуба в Пловдив

Ботев (Пловдив) победи Левски с 1:0 в сблъсък от 11-ия кръг на efbet Лига. Попадението реализира Вини Трибуле (88).  В 63-ата минута домакините останаха с 10 души на терена. След ВАР централният защитник на Ботев Йонас Там бе изгонен с директен червен картон.

публикувано на 06.10.24 в 07:51

Варненски тенисисти се класираха за финалния етап

Завърши I етап национален турнир “Млад Олимпиец”-Северна България, гр.Полски Тръмбеш СКТМ”Комфорт” Варна участва с 9 състезатели, като 3-ма от тях (Мирослав Шмидт, Виктор Димитров и Димитър Йовев) се класираха директно за II-ри финален етап , поради новите регламенти на БФТМ. От възможните 10 квоти, състезателите на "Комфорт" спечелиха 5 от тях...

публикувано на 06.10.24 в 07:49

Хандбалистите на "Спартак"-Варна стартираха със загуба (ВИДЕО)

Хандбалистите на Шумен се поздравиха с втора победа в новото хандбално първенство. Шумен дадоха домакинството си на Спартак във Варна и въпреки това спечелиха мача с 30 -24. За отбора на Спартак това беше първа среща от новия шампионат.  Мачът се игра във Варна, поради ангажираност на спортната зала в Шумен.  Варненци се мобилизираха до краен предел..

публикувано на 05.10.24 в 19:18

Призьорите от пробега "Варна" (ВИДЕО)

Завърши лекоатлетическия пробег „Варна“ с участието на повече от 100 състезатели. При девойките до 16 г победителка стана Стефания Любенова от Варна. При момчетата в същата възраст първи е Айтунч Алиев от Разград. Мая Русева от „Черно море“ Варна стана победителка при девойките младша възраст. Христина Тодорова от „Евър“ Варна е втора. При..

публикувано на 05.10.24 в 13:01