Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подлезът на спирка "Явор" всъщност е в ремонт

| обновено на 18.09.18 в 17:44

Подлезът на спирка "Явор", снимка на чиито "ронещи се" стълби обикаля социалните мрежи и националните медии в последните дни, всъщност е в ремонт. Това обясни за Радио Варна Петър Гърбузов - директор на „Инженерна инфраструктура и благоустройство” в Община Варна.

"От началото на година сме направили картотека на всички подлези със състоянието им, снимков материал и опис на дейностите, които е необходимо да бъдат извършени, и поетапно започваме да ги ремонтираме", каза Гарбузов.

Конкретно за подлеза на спирка "Явор" той обясни, че там са премахнати всички разрушени стъпала, до края на утрешния ден ще бъдат излети новите, а до края на седмицата ще е поставена и новата мозайкова настилка. Ще бъде освежен и самият подлез, както и подходите към спирките.

Всички подлези под старата част на бул. "Васил Левски" ще бъдат основно ремонтирани - ще бъдат сменени хидроизолацията, облицовката, осветлението.

Механични повреди има и в подлеза до Двореца на културата и спорта и скоро тук също ще има ремонт на мазилката.

Какви още сигнали коментира Петър Гарбузов - чуйте в прикачения звуков файл.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Днес определят номерата на партиите в бюлетините за изборите

В 16 часа днес Централната избирателна комисия ще определи чрез жребий поредните номера в бюлетините на партиите, коалициите и Инициативните комитети за предстоящите избори на 9 юни. Също с теглене на жребий ще бъде определен и редът за представяне на кандидатите, регистрирани от политическите формации и Инициативните комитети, в различните форми на..

обновено на 08.05.24 в 08:18

Поредна серия от дни на безводие в балчишкото с. Рогачево

Поредна серия от дни на безводие в балчишкото с. Рогачево. За това ни сигнализираха постоянно живеещи в селото, които са на сухо от началото на месец май.  От 1 май сме без вода. Така посрещнахме и празниците - без вода, сподели Неда Кудева, която подаде сигнал към редакцията на Радио Варна. Тя припомни, че миналото лято жителите на балчишкото село..

публикувано на 08.05.24 в 08:02

Типично пролетно време днес - топло, с облаци, дъжд и гръмотевици

Днес ще е предимно облачно, най-вече след обяд на много места ще паднат краткотрайни валежи от дъжд, придружен от гръмотевици. Локално са възможни по-значителни количества и градушки. Вятърът бързо ще се ориентира от изток-североизток, по крайбрежието от североизток, и ще се усили до умерен. Преобладаващи максимални температури между 18° и 23°, за Варна..

публикувано на 08.05.24 в 06:06

Обнародвано в Държавен вестник: По-ранна ваксинация срещу коклюш за новородените

Личните лекари вече могат да имунизират новородени срещу коклюш с две седмици по-рано - при навършени шест седмици след раждането. Това е записано в променения имунизационен календар, обнародван в днешния брой на Държавен вестник. Следващите две ваксинации срещу дифтерия, тетанус и коклюш също се изместват по-рано - когато бебето навърши съответно 10 и..

публикувано на 07.05.24 в 19:20

Ива Иванова е новият изпълнителен директор на ДФ „Земеделие”

Ива Иванова е новият изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие". Назначението е по предложение на служебния министър на земеделието и храните Георги Тахов. Иванова работи във фонда през последните 14 години. Тя е магистър по "Право на Европейския съюз" от Софийски университет "Св. Климент Охридски".  Управителният съвет на Държавен фонд..

публикувано на 07.05.24 в 18:43

Отпускат 16 милиона лева за напояване на земеделски култури

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) утвърди финансов ресурс в размер до 16 000 000 лв. по схемата на държавна помощ „Помощ в подкрепа на разходи за вода за напояване при отглеждане на земеделски култури“ за 2024 г., съобщиха от ДФЗ. Схемата е разработена съгласно Временната рамка за мерки за държавна помощ при кризи и преход в..

публикувано на 07.05.24 в 18:32
Росица Матева

Утре теглят жребия с номерата на партиите в бюлетината

В 16 часа в сряда, 8 май, ще бъде жребият за определяне на номерата на политическите формации и инициативните комитети в бюлетините за предстоящите избори на 9 май.  Две партии - "Правото" и "Републиканци за България", са подали до момента заявления в Централната избирателна комисия за заличаване на регистрацията им за участие във вота, предаде..

публикувано на 07.05.24 в 16:30