Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арт работилница за децата от Център "Радост"

Как се работи с природни материали в неформална обстановка – това правят деца със специални потребности от Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца "Радост"- Варна. Есенната творческа работилница продължава и в момента в Арт салона на Радио Варна.

"По този начин учим децата да уважават природата и да използват въображението си и да сътворят красота", каза за Радио Варна психологът Александра Саркизова. Груповата работа помога на децата и родителите да общуват и взаимодействат по различен начин, допълни директорът  Силвия Димова. "Арт терапията успокоява децата и помага да бъдат по-сплотени, да общуват в неформална обстановка и затова насърчаваме и родителите да го правят у дома". А за да се получи истински празник, след изработването на апликациите с есенни листа, малчуганите ще поиграят на топка с ерготерапевта Богдан Зонтиков.

Тази година се навършват 10 години от съществуването на ЦСРИ на деца със СОП "Радост" към Фондация "Радост за нашите деца". За този период повече от 500 семейства на деца със специални нужди са намерили  подкрепа, разбиране и приемане на проблемите на децата. Екипът на Фондация "Радост за нашите деца" е от утвърдени специалисти, които дават и консултации. Влючването в Център "Радост" се финансира от местния бюджет и скоро ще има свободни места, допълниха от неправителствената организация.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Иззеха над 350 антики в частни домове във Варненско

Иззеха над 350 антични предмети от частни домове във Варненско, съобщават от Апелативна прокуратура - Варна. Специализираната операция се проведена на 5 юни т.г. от служители на териториалната структура на ГДБОП във Варна. Претърсени са общо седем адреса в селата Гроздьово, Дъбравино, Нова шипка и Горен чифлик. Сред артефактите са открити голямо..

публикувано на 07.06.24 в 13:55

Добър 4,30 е средният резултат на матурата по БЕЛ тази година

Средният резултат от зрелостния изпит по български език и литература е най-високият регистриран досега - 58.4 точки от 100 възможни, или с над 8 точки повече от резултата миналата година. Като оценка това е "Добър" - 4.30 при резултат "Добър" -  3.90 преди 12 месеца, съобщиха от МОН,  предаде БНР. Средният резултат от втората матура е 67.1 точки - с 5..

публикувано на 07.06.24 в 13:14

Задържаха мъж, буйствал и обиждал медици в болницата в Каварна

Полицията е задържала мъж, който буйствал и обиждал медицинския персонал в Многопрофилната болница за активно лечение в Каварна. Съобщението за инцидента в болницата в Каварна е подадено на телефон 112 на 6 юни около 22.00 часа. Докладвано е за мъж в нетрезво състояние, който е извършвал непристойни действия, нарушаващи обществения ред, съобщават от..

публикувано на 07.06.24 в 11:15

Екоминистър Петър Димитров: Незаконни зауствания в дерета замърсяват Шокъровия канал (ВИДЕО)

Незаконни зауствания в дерета отвеждат фекално-битови отпадъчни води в Шокъровия канал, а след това се изливат в морето.  Това показва проверка на компетентните органи, обясни министърът на околната среда и водите Петър Димитров, който инспектира съоръжението. Мониторинг показва, че има замърсяване в канала, който е водосборен само за дъждовна вода...

публикувано на 07.06.24 в 10:45

Нова измама: Съобщения от Индонезия и Филипините в WhatsApp застрашават личните данни

Мащабна кампания за измами превзема приложението What s App и застрашава потребителите му от кражба на лични данни и пари, предупреждават от онлайн платформата „Ние, потребителите“.   "Здравейте, мога ли да поговоря с вас за секунда?" или пък лаконично и "закачливо" "Hello" . Това са някои от стартовите съобщения, с които измамниците..

публикувано на 07.06.24 в 10:43

Тежък инцидент: Бързият влак Варна - Мездра уби работник на БДЖ в Плевенско

Бързият влак Варна - Мездра блъсна двама работници на БДЖ, единият от тях е загинал на място. Инцидентът е станал снощи около 22 часа на ЖП секция между гарите Телиш и Горни Дъбник, Плевенско. Влакът е потеглил в 16.35 ч. от Варна вчера, съобщава БНТ. Фаталният инцидент става по време на работа на подбивна машина, поддържаща железопътния път...

публикувано на 07.06.24 в 10:34

До 20 юни възстановяват движението по бул. „Христо Смирненски“ в участъка от ул. „Подвис“ до ул. „Прилеп“

До 20 юни уличната настилка по бул. „Христо Смирненски“ в участъка от ул. „Подвис“ до ул. „Прилеп“ ще бъде възстановена до носещия слой, което ще позволи пускане на автомобилното движение, съобщават от общинския пресцентър. В участъка преди 45 дни е приключило полагането на водопровода и битовата канализация, тръбопроводите са засипани, изградени са..

публикувано на 07.06.24 в 10:09