Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кушии във ветринското село Момчилово в неделя

Снимка: Надежда Георгиева

В неделя – 14 октомври, от 10:00 часа община Ветрино организира традиционни конни надбягвания. Проявата ще се проведе за трета поредна година и е част от спортния календар на общината за 2018 г. И този път домакин на събитието ще бъде с. Момчилово.

Състезанията ще бъдат разделени в 10 гари с различна дължина на трасето. Участие в спортната проява се очаква да вземат над 60 чистокръвни кобили, английска порода, в 8 дистанции – от 1200 до 3200 метра. Последните 2 гари са обявени като надбягване с каруци и надбягване с магарета, които ще бъдат най-голямата атракция в състезанията, предаде за Радио Варна от Ветрино Надежда Георгиева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хиляди варненци остават без вода до рано в четвъртък

От  21.30 ч. до около 4 ч. след полунощ, поради авария на магистрален водопровод, абонатите, заключени между бул. "В.Левски" , ул. "Царевец" , бул. "Княз Борис 1-ви" , бул. "Христо Ботев" и ул. "Тодор Влайков", ще останат без вода, съобщават от ВиК. Припомняме, последната авария, която остави същия периметър без течаща вода, възникна на 10 срещу 11..

публикувано на 15.05.24 в 22:13
Лични документи

Временно са затруднени процедурите по издаване на шофьорски книжки

Временно са затруднени процедурите по издаване и замяна на свидетелства за управление на МПС. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи /МВР/. "Поради надграждане на електронните системи временно са затруднени част от процедурите - ускорена и бърза услуга - за издаване и замяна на свидетелство за управление на моторно превозно..

публикувано на 15.05.24 в 19:33

Роберт Фицо е с опасност за живота

Премиерът на Словакия Роберт Фицо беше прострелян в Хандлова. „Роберт Фицо беше прострелян многократно и в момента е с опасност за живота“, съобщиха от кабинета на премиера на официалната му страница във Фейсбук, предаде БГНЕС. В публикацията се казва, че в момента тече транспортацията на Фицо с хеликоптер до Банска Бистрица. Необходима е спешна..

публикувано на 15.05.24 в 18:29

България изпраща въпроси за газов проект в румънски води

Обществено обсъждане се проведе днес в Каварна във връзка с проект за добив на природен газ в Черно море в Румъния. В публичните консултации участие взеха представители на Министерствата на околната среда и водите в България и Румъния, експерти от фирмата, изготвила доклада за оценката на въздействието върху околната среда, както и представители на..

публикувано на 15.05.24 в 18:05
Снимката е илюстративна.

Ремонтът на улица „8-ма“ на Траката ще приключи до 15 юни

Ремонтът на улица „8-ма“ ще приключи до 15 юни. Това уверение получиха жителите на новообразуваните квартали от фирмите-изпълнители на ВиК проекта. На среща, проведена по инициатива на общината, засегнати от ремонтите граждани бяха информирани за графиците за довършване на започнатите участъци и бъдещите ремонти в района на Траката и Евксиноград,..

публикувано на 15.05.24 в 17:38
Благомир Коцев, кмет на Варна

Кметът на Варна: Поемаме контрол над ремонтите, свързани с ВиК

Възстановяването на пътната настилка по бул. "Христо Смирненски" след извършените дейности по проекта на ВиК да бъде оставено до носещия слой, а цялостното полагане на асфалт да се направи наесен. Това са изискванията на общината към водното дружество, за да се избегне неудобството за трафика и живеещите в района през летния сезон, обясни кметът на Варна..

обновено на 15.05.24 в 17:01
Роберт Фицо

Простреляха премиера на Словакия Роберт Фицo

Простреляха премиера на Словакия Роберт Фицo в град Хандлова. Той е отведен в болница. Заместник-председателят на парламента Любош Блаха потвърди инцидента по време на заседание на парламента и го отложи до второ нареждане, каза словашката информационна агенция TASR. Инцидентът станал пред местния Дом на културата, където Фицо се срещна със свои..

публикувано на 15.05.24 в 16:26