Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От понеделник без маршрутки

| обновено на 14.10.18 в 20:41

Информация за преустановяване на експресния превоз по линии 120 и 122 от понеделник е поставена в маршрутките във Варна от няколко дни. В съобщението се уточнява, че това ще стане от понеделник, 15 октомври.  Причината е финансова неизгодност на превозвача  фирма "Автотрейд" заради големите ремонти и задръствания, каза за Радио Варна Васил Атанасов, организатор пътнически превози. По негови думи за извършваната дейност фирмата не получава никакви субсидии от общината, както това се прави за "Градски транспорт" ЕАД и е практика в останалите градове.

За прекратяване обслужването на линиите 120 и 122 е уведомена община Варна. Няма да бъдат съкращавани водачи, те ще бъдат пренасочени към други звена, уточни Васил Атанасов.

Още за причините за спирането на 120 и 122 може да чуете от интервюто на Габриела Гаврилова с Васил Атанасов :



Снимка


Пътниците са недоволни, защото с последните ремонти във Варна  автобусите често закъсняват и редовно  маршрутката пристига на крайна спирка преди  тръгналият с 15-тина минути по-рано автобус.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

25 депутати трябва да решат от кой многомандатен район да влязат в Народното събрание

Днес е срокът, в който кандидате за народни представители, избрани в два многомандатни района, трябва да заявят пред Централната избирателна комисия в коя листа желаят да останат избрани, предаде БНР.  ЦИК оповести, че това са общо 25 кандидати, сред които лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателите на ДПС Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. ЦИК..

публикувано на 14.06.24 в 08:50

Корекции на лихвите - в края на годината

Очаква се средното лихвено равнище, при което банките в еврозоната си разменят срочни депозити в евро, т. нар. EURIBOR,  да се понижи в минимални граници. Това ще е резултат от решението на Европейската централна банка /ЕЦБ/ да намали основния лихвен процент /ОЛП/ за първи път от 5 години, коментира за Радио Варна финансовият анализатор..

публикувано на 14.06.24 в 08:41

Оранжев код за интензивни валежи

Днес,  под влияние на преминаващ, добре изразен в температурно отношение студен атмосферен фронт, атмосферата над Източна България ще бъде силно неустойчива, информират от Национален институт по метеорология и хидрология - филиал Варна. От рано сутринта до края на деня ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Вятърът ще се усилва. Обявен е..

публикувано на 14.06.24 в 08:16

Къде няма да има ток на 14 юни

Заради профилактика на съоръженията във Варненска област ток няма да има на следните места: - от 8.30 ч. до 17 ч. ток няма да има в част от Виница във Варна, както и в карето, заключено между бул. Чаталджа, ул. Любен Каравелов, ул. Найден Геров и бул. Осми Приморски полк. Временни смущения ще има в районите на местностите Акчелар, Ваялар, Траката,..

публикувано на 14.06.24 в 06:33

Дъжд, гръмотевици и вятър

Днес през страната ще премине студен фронт, преди фронта атмосферата е неустойчива!  Сутринта облачността от югозапад на североизток ще се увеличава, ще превалява дъжд. От обяд до нощта ще се развива и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи , на места интензивни, значителни по количество с гръмотевици и временни силни пориви на..

публикувано на 14.06.24 в 06:16

Какво е разпределението на мандатите в новото Народно събрание?

ЦИК обяви мандатите на парламентарно представените партии в 50-ото Народно събрание. ГЕРБ-СДС ще има най-много депутати в новото Народно събрание - 68.  Втората по численост парламентарна група ще е на ДПС - 47, а трета – тази на "Продължаваме промяната-Демократична България" – 39, обяви ЦИК.   Разпределението на мандатите показва, че..

публикувано на 14.06.24 в 06:14

За един месец се затваря част от ул. “Арх. Манол Йорданов“

До 13 юли се затваря част от ул. „Арх. Манол Йорданов“, която свързва Горна и Долна Трака. Преустановено ще бъде движението от кръстовището с ул. „Драган Данаилов“ до кръстовището с бул. „Осми приморски полк“, съобщават от общинския пресцентър. Причина за новото затваряне на улицата са строително-монтажни работи по изграждане на битова канализация в..

публикувано на 13.06.24 в 18:24