Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поредна "тапа" по варненските булеварди

Катастрофа с полицейски микробус затвори част от бул. "Мария Луиза" за близо час тази сутрин. Първата информация за това съобщиха очевидци във Facebook групата "Виждам те КАТ - Варна".

Инцидентът станал малко преди 7 ч., когато бусът се е сблъскал с лек автомобил "Опеп" на бул. "Мария Луиза" непосредствено след светофара с ул. "Антим I" в посока катедралата. Пострадал е шофьорката на колата.  От полицията съобщиха,че има съмнение за фрактура на лявото рамо на 62-годишната жена, полицаите не са пострадали. По първоначални данни, жената с пикапа  при десен завой е преминала на червен светофар и се е блъснала в полицейския микробус, който е пътувал по бул."Мария Луиза". Няма пострадали в полицейския автомобил.

Инцидентът е станал при десен завой. Ударена е била и светофарната уредба. Тя обаче продължава да работи, установи проверка на Радио Варна.

Катастрофата блокира движението по платното за повече от час, в добавка към силно затруднения трафик в петък във Варна заради срещата на високо равнище на Съвета за сътрудничество между България, Гърция, Сърбия и Румъния в резиденция "Евксиноград".

Към 10 ч. автобусите на градския транспорт, които преминават през централните булеварди "Сливница", "Мария Луиза", Княз Борис I" и "Владислав Варненчик" закъсняват между 8 и 20 минути.

Варненци споделят в социалните мрежи ,че  вчера следобед и тази сутрин има блокирани пътни отсечки,заради срещата в резиденция "Евксиноград",което създава проблеми в придвижването им .




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Предлагат увеличение на макрорамката на Бюджет 2024 във Варна

Предлагат увеличение на макрорамката на бюджета за 2024 година на Община Варна и увеличение с 4.5 милиона лева за покриване на разходи за зимна поддръжка на пътищата и оптимизиране на работата на сметопочистващите фирми, поддръжка на деретата, както и втора клетка на сметището.  Предвидената актуализация ще е в план-сметката за чистота, стана..

публикувано на 20.06.24 в 14:50

МОН публикува безплатната лятна ваканционна програма за учениците (ГРАФИК)

Лятната ваканционна програма за децата и учениците предлага над 5000 безплатни ваканционни форми и занимания, в които могат да се включат. Изборът е разнообразен за всички възрасти. Има спортни школи и състезания, кулинарни игри, водни игри, школи по различни видове изкуства, лего конструиране и забавна математика, летни академии по чужди езици,..

публикувано на 20.06.24 в 14:45

Аварийна ситуация с колектора на пречиствателна станция "Албена"

Нарушена е целостта на на тръбопровод, част от колектор на Пречиствателната станция за отпадъчни води (ПСОВ) в Албена. Това съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите във Варна. За аварийната ситуация те са уведомени на 4 юни от ВиК-Добрич. Колекторът е изграден от етернитови тръби. Нарушаването на целостта на заустващия колектор е..

публикувано на 20.06.24 в 13:38
Николай Марков

Николай Марков положи клетва като депутат в 50-ото НС

Народният представител от групата на "Величие" Николай Марков днес положи клетва като депутат в 50-ото Народно събрание.  Лидерът на партията не успя да се закълне вчера за първото заседание на парламента и поради тази причина се наложи да напусне Пленарната зала. Днес той положи клетва като депутат индивидуално./ БГНЕС

публикувано на 20.06.24 в 13:13
Рая Назарян

Депутатите избраха Рая Назарян за председател на НС (ВИДЕО)

Депутатите избраха Рая Назарян от ГЕРБ-СДС за председател на Народното събрание. Гласувах общо 236 народни представители - 131 със "за", 66 - "против" и 39 "въздържал се".  До избора се стигна след три опита, след подкрепата от страна на ИТН. „На първо място бих искала да благодаря за оказаната висока чест. С това гласуване са дава възможност за..

публикувано на 20.06.24 в 11:30

По време на почивка може да търсим помощ от всеки личен лекар

Ако човек е на почивка у нас и му се наложи да потърси медицинска помощ, може да отиде при всеки общопрактикуващ лекар, сключил договор със Здравната каса. Това припомнят от обществения фонд по повод началото на летните отпуски, съобщава БНР. На сайта на институцията има рубрика с полезна информация за правата на здравноосигурените. Здравната каса..

публикувано на 20.06.24 в 11:18
Татяна Буруджиева

Татяна Буруджиева: Самите политически партии не знаят откъде да я подхванат

Самите политически партии не са много ориентирани какво управленски е важно да започнат или грубо казано не знаят отъде да я подхванат. В посланията им нямаше нещо, за което да се замислим дълбоко, а по-скоро чухме предизборното говорене от кампанията. Така коментира първото заседание на 50-ото Народно събрание политологът Татяна Буруджиева в интервю за..

публикувано на 20.06.24 в 10:05