Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Стефчев: "Избрах да тренирам борба, защото животът е борба"

Автор:



Димитър Стефчев направи  силно участие на държавен турнир по борба, който се проведе в Самоков. Той бе определен за най-техничен борец на състезанието в класическия стил. Личен треньор на състезателя е Христо Филчев, като преди това той тренираше под ръководството на Светлозар Стоянов. Стефчев надви всичките си съперници без да им даде точка. Той е печелил същия турнир при децата преди години. До края на годината варненският състезател ще има участие на още два турнира, а догодина голямата цел са Европейско и Световно първенство. . Ето какво сподели Стефчев в интервю за Радио Варна.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Димитров отпада от финала на земя

Емил Войвалин от Финландия измести нашия Димитър Димитров от финала на земя на Световната купа във Варна и това стана в последния момент. Така Димитър Димитров остава първа резерва и трябва да се надява на някакъв късмет за да участва на финалите.

публикувано на 23.05.24 в 20:59

Валентина Георгиева: Вече приемам нещата, които правя, като игра (ВИДЕО)

Най-добрата ни състезателка по спортната гимнастика в момента е Валентина Георгиева. Тя е във Варна и днес започва участието си в квалификациите за Световната купа. Валя преди броени дни се завърна от Римини /Италия/ със сребро на прескок от Европейско първенство. След 32 години страната ни отново има медал от еврошампионат. Валентинва..

обновено на 23.05.24 в 12:02

Аталанта пише нова история

Италианскят футболен тим Аталанта пише нова история. Те спечелиха турнира Лига Европа. Италианският тим заслужено триумфира с трофея, след като спечели с 3:0 срещу германския шампион Байер (Леверкузен) на финала в Дъблин. В герой на мача се превърна Адемола Луукман, който вкара и трите гола, (12', 26', 75'). Това е исторически първи трофей за Аталанта..

публикувано на 23.05.24 в 11:50

Футболисти на Спартак /Варна/ със страхотен жест

Играчи от мъжкия тим на ФК Спартак Варна посетиха в болницата младия.  Матей Костадинов, който пострада в последния мач на малките соколи в  Разград. Капитанът Виктор Митев, Ивей Ромееш, Румен Руменов, и Ангел  Грънчов оказаха подкрепа вдъхнаха кураж на Матей след контузията от мача  срещу Лудогорец в събота. Ръководството на Спартак изкава..

публикувано на 23.05.24 в 11:18

Балтанов напуска Ботев /Пд/

В предстоящия мач с Арда един от капитаните на отбора ще изиграе последния си мач с първия отбор на Ботев (Пловдив).  От следващия сезон Балтанов ще е играещ помощник треньор в дублиращия тим на Ботев. Мачът е на 27 май.  В същото време излезе информация, че крилото на Ботев (Пловдив) Мохамед Брахими няма да получи нов договор и напуска тима..

публикувано на 23.05.24 в 11:16

"Черноморец" поведе в серията за бронза

Черноморец победи с 92:81 (24:20, 26:16, 25:21, 17:24) Спартак Плевен в първия мач от серията за бронза в НБЛ.  Мач №2 е на 24 май (петък) от 19:00 часа в зала “Балканстрой” в Плевен.  Играе се до два успеха от три срещи.

публикувано на 23.05.24 в 11:15

Двамата ни борци останаха пети

И двамата ни борци завършиха пети на европейското първенство до 23 г. в Баку. Петър Горняшки отстъпи в малкия финал на азера Руслан Нурулаев, №1 в Европа до 20 г. и трети в света до 23 г., с 4:7 в категория до 72 кг на класическия стил. Димитър Георгиев пък бе спрян от Диего Чикветадзе (Грузия), европейския шампион от миналата година и трети в..

публикувано на 23.05.24 в 11:14