Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кулинарен фестивал "Да споделим Никулден"

| обновено на 02.12.18 в 06:56

Благотворителният кулинарен базар „Да споделим Никулден“ е насрочен днес в Двореца на културата и спорта във Варна. Майстори на различни изкушения ще покажат своя талант в различни области. Ще участват елитни ресторанти, отбори от учебни заведения, читалища и индивидуални участници.

Събраните средства са за дома за стари хора „Гергана“ във Варна. Организатори на кулинарния базар са Община Варна и Варненската туристическа камара. Изложбата е със състезателен характер и ще бъде открита в 12 часа на 2 декември.

За поредна година сред майсторите са и дамите от групата „Веселите кулинарки“ от село Изгрев. Председателят на читалището Савка Атанасова:




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

На 1 октомври тестват сирените и системата BG-Alert

Тест на системата BG-Alert и Национална звукова система за ранно предупреждение ще се извърши от 11 часа на 1 октомври, вторник, във Варна, съобщиха от общинската администрация.  Тестовете са с цел проверка техническото състояние на системата и обучение на населението за разпознаване на сигналите и съобщенията. При провеждането на теста на..

публикувано на 27.09.24 в 13:54

Димитър Главчев: Ако се гласува масово, тежестта на купения вот ще намалее

Усилията на изпълнителната власт да бъде премахнато изкривяването на вота продължават. Това каза в началото на правителственото заседание служебният премиер Димитър Главчев по повод започналата днес предизборна кампания, цитиран от БНР.  Ако се гласува масово, тежестта на купения вот ще намалее, констатира служебният премиер и посочи, че с 1/4 са..

публикувано на 27.09.24 в 13:49

Набират предложения за награди за изявени студенти във Варна

За осемнадесети пореден път Община Варна ще връчи Годишни поименни награди за студенти с постигнати високи резултати през изминалата учебна година. Целта на Годишните поименни награди за студенти от варненските висши учебни заведения е да изрази признание за постигнати високи резултати в различни области на науката, както да поощри и популяризира..

публикувано на 27.09.24 в 12:34

КЗК образува открито производство срещу АПИ

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) образува открито производство срещу Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) по жалба, подадена по Закона за обществените поръчки (ЗОП). Решението на КЗК е публикувано на интернет страницата на Комисията, съобщава БГНЕС.  Жалбата е срещу решението на АПИ за полагане на хоризонтална маркировка по републиканските..

публикувано на 27.09.24 в 12:29

До неделя - смущения във водоподаването за части от кв. "Бриз" и местностите Св. Никола, Акчелар и Траката

Поради реконструкция на главен водопровод "Варна - Златни пясъци - трети етап" са възможни смущения на водоподаването в периода 26-29 септември във високите части от кв."Бриз", части от местностите Св. Никола, Акчелар и Траката. От  началото на октомври предстои да бъде въведена временна организация на движението по бул. „Княз Борис I“, където ще се..

публикувано на 27.09.24 в 11:27

Две събития за репродуктивното здраве тази събота и неделя във Варна

Фондация „Искам бебе“ и Община Варна подготвят две събития, насочени към младите хора в репродуктивна възраст. Чества се и 10 години от създаването на Фонд „Инвитро Варна“.  В рамките на два поредни дни варненци ще имат възможност да получат безплатни консултации от водещи специалисти. Информационният ден за репродуктивното здраве ще се..

публикувано на 27.09.24 в 11:06

Затварят ключово кръстовище на входа за Варна, ремонтите са разделени на етапи

За 1 октомври т. г. е планирано началото на изграждането на едно от основните съоръжения по големия ВиК-проект на Варна - канализационен колектор с голям диаметър и две канализационни шахти, съобщава БТА.  Съоръжението ще бъде направено на територията на кръстовището на входа на града от магистрала „Хемус“ - на бул. „Република“ и бул. „Владислав..

публикувано на 27.09.24 в 10:40