Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станимира Петрова: „Много се радвам на това първо подобно отличие“

Автор:


Станимира Петрова бе обявена за „Спортист на Варна“ за 2018 г. Тя от 1 година се състезава за варненския клуб "Ивайло Маринов". Тренира под ръководството на треньора Петър Лесов.Станимира грабна европейското залот на шампионата в София на 57 кг. тя беше определена и за състезател №1 на това Европейско първенство. Веднага след награждаването от кмета на Варна Иван Портних тя сподели емоциите си.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Българките напуснаха Ролан Гарос

Българското участие приключи във втория кръг на сингъл при юношите и девойките на откритото първенство на Франция по тенис.  Трите българки имаха изключително тежък жербии за вторите си мачове. Ива Иванова отстъпи с 4:6, 3:6 на американката Кристина Пеничкова.  Росица Денчева загуби с 2:6, 2:6 от четвъртата поставена Тайра Катерина Грант от САЩ...

публикувано на 04.06.24 в 18:25

Томислав Стипич е новият треньор на ЦСКА

Томислав Стипич е новият треньор на ЦСКА. Хърватинът с германски паспорт се присъединява към „армейците“ за 1+1 години.  „Вашите мечти са вече мои мечти,“ каза Стипич на чист български по-малко от 24 часа след пристигането си в България.   Специалистът се впуска в работата си с ентусиазъм, отговорност и страст – не само към футбола, но и към..

публикувано на 04.06.24 в 18:23

Катерачите от Варна взеха титли от шампионата в Стара Загора

В Стара Загора имаше държавното първенство по катерене в дисциплина боулдър за деца 1-5 група. Участие взеха над 140 състезатели. "Варнаклайминг" имаше седем състезатели в отделните възрастови групи, като двама от тях станаха държавни шампиони. Ралица Белчева във втора група и Михаил Рафаилов в четвърта група. Днес Мишо ще ни разкаже за..

публикувано на 04.06.24 в 12:35

Загубихме от Германия

Силно начало, но кошмарен завършек ни лиши от втора победа в Лигата на нациите при жените. В осмия си двубой от тазгодишния турнир и последен от втората седмица в Арлингът (САЩ), "лъвиците" отстъпиха с 1:3 (19-25, 25-21, 21-25, 11-25) пред Германия. Преди мача и двата тима имаха в актива си по една победа и шест загуби.  Срещата бе равностойна с..

публикувано на 04.06.24 в 10:34

Отличен за тенисистите на "Комфорт"-Варна

Държавно индивидуално първенство за мъже и жени в зала Асарел-Медет” Панагюрище по тенис на маса.Общо 5 медала (2 златни, 2 сребърни и 1 бронзов) за СКТМ "Комфорт"- Варна.Участие взеха Мария Йовкова, Надя Убчева, Мирослава Андронова Теодор Александров.Мария е шампион на смесени двойки с Христос Христонов ”Боровец”-Г.О, като на финала победиха Ерен..

публикувано на 04.06.24 в 10:33

"Шоутайм"-Варна спечели титлата

Отборът на "Шоутайм" спечели държавното първенство на Б група към ББЛ.На провелия се тридневен, финален турнир в Димитровград участваха осемте най-добри отбора от цяла България в Б дивизия. На четвъртфиналите, варненци срещнаха отборът на "Дрийм тийм" Троян, като спечелиха със 73 на 53.На полуфинала Шоутайм се изправи срещу Олимпия Ямбол и се..

публикувано на 04.06.24 в 10:32

Ясна е програмата за мачовете на българите на ЕвроВолей 2024:

Националният отбор за мъже под 18 години влезе във втората седмица от заключителния и основен етап от подготовката си за Европейското първенство, на което страната ни е домакин. От края на миналата година насам треньорският щаб на България U18 провеждаше мини лагери в столицата ежемесечно.Надпреварата на Стария континент ще се проведе между 10 и 21..

публикувано на 04.06.24 в 10:30