Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

30 000 лева за интерактивно обучение в Добрич

Снимка: БГНЕС

30 000 лева за закупуване на интеарктивни дисплеи и таблети за детските градини и Центъра за подкрепа за личностно развитие получи от Министерството на образованието община Генерал Тошево.

Проведена е обществена поръчка и за трите детски градини в добруджанския град, както и за детския център са доставени електронните пособия. Средствата за иновативното оборудване са осигурени от Националната програма „Информационни и комуникационни технологии в системата на предучилищното и училищното образование“ към образователното министерство, съобщиха от общинската управа.

Високотехнологичните интерактивни дисплеи са монтирани в ДГ „Пролет“, ДГ „Радост“ и Център за подкрепа за личностно развитие. Те ще имат постоянна връзка с интернет, а софтуерът е направен така, че да е лесен и за учителите и възпитателите, и за учениците. Таблетите също ще бъдат разпределени между детските градини в Генерал Тошево, като основната цел при тяхното използване е придобиването на навици у децата, които да ги подготвят за иновативните методи на обучение в класната стая.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Започна раздаването на хранителни помощи в Балчик

Започна раздаването на пакетите с хигиенни материали и хранителни продукти (два вида месни консерви) по Програмата "Храни и основно материално подпомагане" 2021 - 2027 г.  Подкрепата с материали за лична хигиена и поддържане на дома се предоставя за първи път. Списъците с правоимащите са изготвени от дирекциите "Социално подпомагане". В община Балчик..

публикувано на 12.06.24 в 12:30

Рибари: Нямаме информация от българските институции за забраната за улов на черни миди и рапани в Румъния

Няма информация от българските институции във връзка със забраната на улова на черни миди и рапани в Румъния заради биотоксини в морската вода. Това съобщиха в интервю за предаването "Море и бряг" по Радио Варна  Йордан Господинов, председател на Асоциацията на производителите на рибни продукти "БГ ФИШ" и генералният секретар на Консултативния съвет за..

публикувано на 12.06.24 в 12:20

Двама непълнолетни нападнаха куриер в кв. "Младост"

Двама 17-годишни, известни на полицията, са заловени за нападение на служител на куриерска фирма във Варна, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.  Служителят на куриерска фирма е извършвал доставка на пратка във варненския квартал "Младост". Слизайки от асансьора на етажа, който е бил посочен за предаване на пакета, съдържащ скъп лаптоп,..

публикувано на 12.06.24 в 10:38

Дискутираха публично прокарването на улици и канализация около Франгата

Над 70 души присъстваха на публичната дискусия, на която бе обсъдена идеята за изграждане на водоснабдяване, канализация и улици в района на Телевизионната кула във Варна. По време на дискусията бе разгледан обхватът за проектиране на Подробно устройствен план, Плана за улична регулация и др. Срещата с жителите на местността бе водена от арх...

публикувано на 12.06.24 в 10:25
Снимката е илюстративна

От 26 до 29 юни: Кампания за разделно събиране на опасни отпадъци във Варна

Община Варна организира кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Провеждането ѝ е в изпълнение на ангажиментите по Закона за управление на отпадъците. Кампанията ще се проведе в четири поредни дни – от 26 юни 2024 г. до 29 юни 2024 г. на територията на всички райони на общината. Мобилните събирателни пунктове ще бъдат..

публикувано на 12.06.24 в 09:30
Румен Радев

Президентът Румен Радев ще присъства на съвместните бойни стрелби "Шабла 2024"

Президентът и главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще присъства днес на съвместните бойни стрелби „Шабла 2024“. Учението се провежда на зенитния полигон на Военновъздушните сили „Шабла“. Стрелбите са част от учение на НАТО и се провежда до 13 юни във въздушните пространства на България и Румъния.  В българското учение участват..

публикувано на 12.06.24 в 09:16

Над 54 хиляди десетокласници на НВО по математика днес

Над 54 000 десетокласници се явяват на национално външно оценяване по математика днес. Изпитът започва в 8 часа и ще продължи 90 минути. Той ще се проведе в над 1000 училища в страната. Ангажирани за него са близо 14 000 квестори. Тестът съдържа 17 задачи, както миналата година. 15 от тях са с избираем отговор. За решаването на останалите 2 задачи с..

публикувано на 12.06.24 в 08:00