Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в Магнитогорск застреля четирима заподозрени за взрива в жилищен блок

При взрива в жилищния блок загинаха най-малко 37 души
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Четирима души, за които се предполага, че имат връзка с експлозията в жилищен блок в руския град Магнитогорск, при която загинаха най-малко 38 човека, са били убити от руските служби за сигурност, съобщава радио „Ехото на Москва“, като се позовава на  Znak.com.

Според публикацията малко преди взрива в десететажния блок  в навечерието на Нова година, мъж, който вероятно е бил от Средна Азия, е напуснал наетото от него жилище в сградата.

След експлозията службите за сигурност са прегледали видеокамерите в блока и около него и са забелязали подозрителен според тях човек, който напуска сградата малко преди взрива.

Веднага след експлозията службите са започнали извънредна проверка на местата в Магнитогорск, на които има струпване на повече хора и намерили взривно устройство в търговски център. Устройството по щастлива случайност не е избухнало, отбелязва изданието и посочва, че благодарение на прикрепения към него мобилен телефон службите влезли в следите на предполагаемите атентатори.

Те открили четирима души в микробус и при опита да ги арестуват се завързала престрелка. Трима от предполагаемите атентатори били убити на място, а четвъртият избягал, но по-късно също бил застрелян от службите.

Властите отричат, че взривът в жилищния блок е акт на тероризъм. Губернаторът на Челябинска област Борис Дубровски и кметът на Магнитогорск Сергей Бедников са заявили, че експлозията и разстрелът на четиримата предполагаеми атентатори не са свързани. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Спасителните работи продължават

Жертвите в Магнитогорск достигнаха 39 души

Изпод отломките на 10-етажната сграда в руския град Магнитогорск са извадени 39 души, сред които шест деца, обяви Министерството на извънредните ситуации приключването днес на спасителната операция, продължила повече от три..

обновено на 03.01.19 в 17:04
Спасителните работи продължават

Броят на жертвите в Магнитогорск достигна 26 души

Броят на жертвите на трагичния инцидент в руския град Магнитогорск достигна 26 души. Спасителните екипи продължават да разчистват отломките на срутилия се изцяло на 31 декември вход на 10-етажен жилищен блок и да се натъкват на нови и нови тела. В..

обновено на 02.01.19 в 19:23

Момченце на 11 месеца беше спасено изпод развалините на жилищния блок, който се срути в Магнитогорск

Момченце на 11 месеца беше извадено живо изпод развалините на срутилия се вчера вход на жилищен блок в руския град Магнитогорск. Детето е прекарало 35 часа под руините при температура, достигаща на моменти до минус 25 градуса. Очаква се по-късно тази..

публикувано на 01.01.19 в 15:42
Путин се срещна с представители на местната власт в индустриалния град.

Четирима загинали и десетки в неизвестност след експлозия на газ в жилищен блок в Магнитогорск

Четирима души загинаха, след като се срути вход в многоетажна жилищна сграда в руския град Магнитогорск, съобщиха от министерство на извънредните ситуации. Съдбата на 68 души остава неизвестна. Основната версия на следствието е взрив на битов газ...

обновено на 31.12.18 в 18:01
ВИЖТЕ ОЩЕ

Парно, ток и топла вода с по-ниска цена във Варна

Средното увеличение на цената на тока от утре за битовите потребители е с 1,77%, реши КЕВР. За клиентите на „Електрохолд“ цената нараства с 3,10%, на ЕВН - с 1,85%, а за клиентите на „Енерго Про“ тя намалява с 0,49% . Преди приемането на..

публикувано на 30.06.24 в 13:23
Видински митрополит Даниил

Видинският митрополит Даниил бе избран за български патриарх

Видинският митрополит Даниил беше избран за нов български патриарх  на провелия се балотаж митрополит Даниил получи 69 гласа, а врачанския митрополит Григорий - 66.  3 бюлетини са недействителни. Церемонията по интронизацията ще започне в 15 часа в..

публикувано на 30.06.24 в 13:11

Врачанският митрополит Григорий получи най-много гласове до момента

Врачанският митрополит Григорий и видинският митрополит Даниил отиват на балотаж според резултатите от гласуването до момента. Григорий е получил 64 от гласовете, а Даниил – 51. Най-малко са гласувалите за ловчанския митрополит Гавраил-19...

публикувано на 30.06.24 в 11:13

Живеещите около ВСУ поискаха яснота кога ще приключат ремонтите

Живеещи в района около Варненския свободен университет и м.Ален мак се събраха днес на среща, за да обсъдят бъдещите си действия срещу безкрайните ремонти - нов протест или блокиране на пътя. В срещата се включи и кметът на Варна Благомир..

публикувано на 30.06.24 в 11:10
Централен пазар Варна

Плодове и зеленчуци с по-високи цени през изминалата седмица

Повечето основни хранителни стоки, зеленчуци и плодове поскъпват на борсите в страната през последната седмица на юни, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Индексът на тържищните цени, който..

публикувано на 30.06.24 в 10:25

Нова цена на тока от утре. КЕВР днес решава каква да е тя

Комисията за енергийно и водно регулиране ще приеме днес окончателното си решение за цените на тока за бита, парното и топлата вода в сила от 1 юли. Очаква се минимално поскъпване с около процент и..

публикувано на 30.06.24 в 10:23
Летище Бургас

Летище Бургас посреща туристи от Узбекистан

Първият полет от Узбекистан на Летище Бургас се очаква днес в ранния следобед.  Близо 150 души ще пристигнат на почивка по Южното Черноморие от Ташкент. Те ще бъдат посрещнати официално с воден салют от ръководството на летището.  На събитието ще..

публикувано на 30.06.24 в 09:15