Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Гравитация нула" на 18 януари

Снимка: Венцислав Вичев, Радио Шумен

Гости в студиото актьорите от Държавен Куклен театър Варна - Диана Цолевска, Галин Гинев и Стоян Стоянов по повод 99-тото и 100-то представление на спектакъла "Професия лъжец".

Гост в студиото художникът Стилиян Атанасов от Плевен, който днес открива изложба във варненската „Галерия 8”.

Професор Галилей Симеонов, ученик на Илия Бешков, си спомня за Йордан Радичков. 2019 е посветена на 90-годишнината от рождението на големия български писател.

Свилен Спасов за първата европейска литературна награда на името на може би най-големия български романист Димитър Димов. Тя е част от литературния фестивал „Варна Лит” ще бъде връчена за първи път през 2019 година – в навечерието на 110-тата годишнина от рождението на Димитър Димов през юни.

Пловдив – Европейска столица на културата – изложбите „ДИМ. Истории за тютюна” – разговор с куратора Весела Ножарова и „Изкуството на свободата” – интервю на колегата Емил Костов с Виктор Янков за фрагментите от Берлинската стена, подредени до Античния стадион.

Градската художествена галерия „Борис Георгиев” във Варна гостува в Добрич с изложба на Бронка Гюрова – подробности от уредника Доротея Павлова от варненската галерия. Както и спомените на дъщерята на Бронка Гюрова - Деяна Алшех. Общо 55 творби.

Българската етно формация Irfan с нов албум – „Roots"/"Корени” – разговор с Калин Йорданов.

Интервю на Даниела Стойнова с флейтиста Кристиян Коев.

В алтернативното градско пространство във Варна „Хале 3” търсят доброволци – разговор на Светлана Вълкова с Тодор Иванов/ТошЕто.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#766 ТОП 20 (07.06-14.06.2024)

публикувано на 07.06.24 в 19:44

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 7 юни със Светлана Вълкова

Международен театрален фестивал „Варненско лято“: ·   Режисьорът Галин Стоев за спектакъла „Хага“ и политическия театър ·   Актрисата Весела Бабинова: Щастлива съм с професията, която си избрах ·   „Цензурата в изкуството преди и сега“ – театроведът проф. Камелия Николова ·   Жоро Тошев с книга и филм за Татяна Лолова..

публикувано на 07.06.24 в 11:20
Плажът на Шкорпиловци

НА СВЕТЛО на 6 юни с Валерия Василева

Трима министри участват днес в проверка на качеството на морските води на плажа в Шкорпиловци – репортаж от мястото на събитието. Съветът на ректорите на българските университети заседава днес в аулата на Икономически университет – Варна и обсъжда привличането на студенти и финансирането на висшето образование. Репортаж от приемната на..

публикувано на 06.06.24 в 14:02

"Новият ден" на 6 юни

Как може да се зарежда смартфон при каране на велосипед? Срещаме ви с трима варненски ученици, които са част от екипа, който разработва устройство, по-малко от дистанционно и по-леко от тесте карти, което позволява това.  Защо е в лошо  състояние детската площадка на ул. "Васил Друмев" 61 във Варна. Чешмите на Варна - все по-малко на брой, все..

публикувано на 06.06.24 в 06:24

НА СВЕТЛО на 5 юни с Валерия Василева

Абонати на ВиК – Добрич се оплакват от нетърпима ситуация с водоподаването вече седмица и упрекват дружеството в неадекватни действия – какво показа репортерската ни проверка. Интервю с министъра на енергетиката в служебното правителство Владимир Малинов, който участва в международната конференция „Българската атомна енергетика –..

публикувано на 05.06.24 в 13:50

НОВИЯТ ДЕН в сряда, 5 юни

Финални дейности по дългия ремонт в района на ул. „Петър Попов“ до ВСУ. Доволни ли са гражданите, живеещи в тази част на Варна и какви забележки имат ще научите в репортаж след 8ч.; Павлин Косев, председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите коментира началото на туристическия сезон в морската ни столица; Моделът на..

публикувано на 05.06.24 в 05:55

НА СВЕТЛО на 4 юни с Мариела Димитрова

94 години щеше да навърши днес първият български ветроходец, обиколил света с яхта кап.Георги Иванов Георгиев, наричан Капитанът. Ще чуем фрагмент от уникален запис от Златния фонд на БНР - интервю с капитан Георгиев,  взето от журналист от Радио София, когато той е в порт Дарвин, Австарлия. Чуйте в 14.20 часа. Националната конференция "Цялостен..

публикувано на 04.06.24 в 13:56