Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Котката на Карл Лагерфелд е сред потенциалните му наследници

Шупет - любимата котка на починалия във вторник моден дизайнер Карл Лагерфелд може да наследи част от богатството му, пише в. „Фигаро“, цитиран от БТА.

Ексцентричният творчески директор на „Шанел“ се сдоби с бялата си писана през 2011 година. Тя веднага се превърна в светска знаменитост с участие във фотосесии и много последователи в „Инстаграм“. Оказва се, че ангелската външност може да лъже и, както сам Лагерфелд обяснява, "благодарение на "тъмната страна" на характера" на разглезената писана през 2014-а се появява колекцията от аксесоари с многозначителното име Monster Choupette. Тя включва чанти, портмонета, папки с анимационен принт на котка на ръба на нервен срив. 

„Шупет си има свое състояние, тя ми е наследница, и ако се случи нещо с мен, човекът, който ще се грижи за нея, няма да има нужда от нищо“, беше споделил дизайнерът в едно свое интервю.

Във Франция животните не могат на станат наследници, тъй като от правна гледна точка не се явяват нито физически, нито юридически лица. Но това е възможно в Германия, а Лагерфелд има германско гражданство. При споровете за наследство се взема предвид страната на постоянно пребиваване (в случая за дизайнера това е Франция) и се предполага, че Лагерфелд е завещал на домашния си любимец средства или чрез фонд, или чрез физическо лице.

Според изчисления на американски медии личното състояние на модната икона възлиза на около 200 милиона долара. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Лагерфелд беше божество сред простосмъртните в света на модата.

Почина Карл Лагерфелд

Световноизвестният моден дизайнер Карл Лагерфелд почина на 85-годишна възраст в Париж, предаде Би Би Си. Въпреки че е работил за много модни марки, той успява да запази собственото си чувство за стил по време на цялата си кариера. Успехът му се..

обновено на 19.02.19 в 15:31
ВИЖТЕ ОЩЕ

Студенти от ВСУ представят "Хубави места във Варна"

Изложбата "Хубави места във Варна" беше открита в „Галерия 12“ в Областна администрация – Варна. Експозицията включва творби на студенти от специалност "Графичен дизайн" на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". В изложбата са..

публикувано на 13.05.24 в 18:36

Безплатни перуки за онкоболни жени във Варна

Безплатни перуки могат да изберат жени, диагностицирани с онкологично заболяване, по време на информационна среща, организирана от онкоболницата във Варна, съобщават оттам. „Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания д-р..

публикувано на 13.05.24 в 17:47

Лесна работа: Скромен съвет

Днес, докато се опитвах да определя дестинацията за лятото, припомних си моменти от майска почивка преди време. На съседна маса бяха настанили френско семейство. Всяка вечер в продължение на седмица се повтаряше едно и също: ведра усмивка, поздрав..

публикувано на 13.05.24 в 16:00
Исмаил Ахмедов - районен мюфтия на Варна

"Няма значение от кой етнос е човекът, важното е човекът да е човек"

Над 20% от населението на планетата изповядват исляма. Това е втората най-разпространена религия в света след християнството. У нас мюсюлманите са около 10 на сто от населението. 40 хиляди са мюсюлманите в нашата област, а във Варна са 10..

публикувано на 13.05.24 в 15:00

Евгения и Антон, които върнаха духа на Стара Варна в бистрото си

Как се възстановява историята, съхранена в старите варненски сгради?  Отговорите дават Евгения Пироева и Антон Александров, които пресъздадоха духа на Стара Варна от началото на миналия век в интериора на заведение - част от някогашен хотел с бистро на..

публикувано на 13.05.24 в 12:05

Бар на колела - атракция във варненско село

Да избягаш от големия град дори и за едно кафе, но не какво да е кафе и не на какво да е място, а на чист въздух, в тишина и спокойствие. Мястото е село Кичево, на около 7-8 км. от Варна в посока Балчик, където за пролетните празници и след..

публикувано на 13.05.24 в 10:20
Снимката е илюстративна

Две училища в Каварна изпращат своите зрелостници

51 зрелостници завършват Средното училище "Стефан Караджа" в Каварна днес.  Двете паралелки от ХІІ "а" и ХІІ "б" клас с профили  математика и езиково обучение ще се разделят и със своите класни ръководители Петя Георгиева и Ирина Атанасова. Церемонията..

публикувано на 13.05.24 в 08:51