Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

56-а щафетна обиколка на Радио Варна на Трети март (снимки)

| обновено на 05.03.19 в 12:54

56-а щафетна обиколка на Радио Варна, посветена на Националния празник на Република България – 3 март. И тази година състезанието се проведе в три дисциплини: лекоатлетически крос, колоездене и плуване. Такъв е бил първоначалният вид на спортната проява, традиция, която е била прекъсната за повече от 50 години.

Голямата спортна проява е под мотото „85 години Радио Варна“. Тя е част и от календара на инициативата „Варна - европейски град на спорта 2019“.

Официалното откриване на щафетната обиколка бе в 12.30 часа пред сградата на Радио Варна. Веднага след това бе даден стартът на лекоатлетите, а след тях започва и колоездачната надпревара.

Щафетата по плуване стартира в 11.00 часа на басейн „Приморски“. Включиха се смесени отбори - мъже, жени и деца. Всеки от петимата състезатели трябваше да преплува 50 метра в свободен стил. Най-често плувците избираха да преминат дистанцията в стил кроул.

Снимка

Брустът пък беше предпочитан от 5-мата плувци - 1 мъж и 4 жени, от отбора на ветераните. Татяна Панева на 85 години беше най-възрастният участник в надпреварата (на снимката долу).

Татяна Панева на 85 г. беше най-възрастният участник в плувната щафета днес.

Победител е отборът с ръководител Тодор Харалампиев, втори е тимът на Деница Пейчева. Третото място е за екипа на Галин Костов.

Директорът на Радио Варна Наталия Чешмеджиева награждава Татяна Панева за класирането й в щафетата.

Радио Варна благодари на Жанет Щерева от клуб "Албатрос", които бяха съорганизатори на плувната надпревара заедно с Клуба на ветераните-плувци.

Традиционно старт на щафетната обиколка на Радио Варна дадоха отборите на Българското национално радио и на Българската национална телевизия.

След тях се състезават велосипедистите. Участват отбори от Варна, Бургас, Несебър и Равда. Надпреварата е от категорията колокритериум. Класирането е отборно. Момчетата младша възраст правят 9 обиколки, а старшата възраст - 10. Всяка трета обиколка е спринтова, обясни Николай Стамболийски от колездачен клуб "Варна", съорганизатор на надпреварата. 

Лекоатлетическата щафета стартира с отбори от по 5-ма души, в няколко възрастови групи (4-8 клас, 9-12 клас, студенти, работници и военнослужещи и отделна категория – представители на варненското спортно училище). Спортен клуб „Черно море Атлетик“ е съорганизатор на щафетата. За всички призьори са осигурени специални медали, купи и грамоти.

За първи път тази година цялата алея пред Радио Варна в посока мостчето в Морската градина е  затворена за пешеходни разходки по време на щафетата. Целта е да се осигури безопасността както на варненци, така и на състезателите – атлети и велосипедисти. Моторизиран патрул със специална светлинна и звукова сигнализация ще предвожда бегачите и колоездачите.

Щафетната лекоатлетическа обиколка на Радио Варна е най-масовата спортна проява за аматьори в града ни. Радио Варна отправя покана към всички желаещи да участват в 56-то й издание!

Общо 50 отбора участваха в лекоатлетическата щафета, а в колоезденето участниците бяха 25 на брой. Заедно с плувците общо 400 души спортуваха днес на празника на Радио Варна.

Призьроте в щафетното лекоатлетическо бяганане:

Отборите на „Супер спорт” се класираха на първите три места при момичетата, а при момчетата - състезатели от същия тим са на първите две позиции.

При момчетата 5-8 клас  злато за Варненската Математическа гимназия, а при момичетата титлата грабнаха представителките на Първа Езикова гимназия.

Във възрастова група 9-12 клас при девойките на първо място са Първа езикова гимназия, а при юношите най-добре бягаха  учениците от Математическа гимназия.

Златни медали за тима на „Фит то рън” при жените и мъжете.

Най-добре при студентите се представи отборът на Технически университет в двата пола. Тимът на „Атлетик” грабна златото в бягането при ветерание, а сред военнослужещите шампиони са представителите на поделение 38 920.

В колоездачната щафетна обиколка победител при момчетата младша възраст е Николай Гълъбов от Несебър, пред Никола Добрев от Варна и Кирил Ибрахимов от Бургас. В старшата възраст  титла за Веселин Георгиев от Бургас, пред Тома Зафиров от Несебър и Александър Стоянов от Варна.

10-годишната Елизабет Николова Бойчанова бе най-младият участник в 56-тата щафетна обиколка на Радио Варна.

Най-възрастният участник беше 74-годишният Георги Благоев.

Репортерът ни Ваня Славова разговаря с тях:





Събитието е част от празничната програма, посветена на 85-я рожден ден на Радио Варна.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Нестинарка

НОВИЯТ ДЕН на 21 май с Мариела Димитрова

Днес, както и на 3 юни по стар стил отбелязваме празника на Светите Константин и Елена. Те се смятат за покровители и за пазители на нестинарите. Нестинарството е един от най-старите български обичаи и за първи път е документиран писмено през 1862 г. от Петко Р. Славейков.  Нестинарските танци, които са сложен комплекс от обредност и вяра, се..

публикувано на 21.05.24 в 06:35

На 20 май в "От другата страна" по Радио Варна

На 20 май в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Axel "A.J." Julius (SCANNER). Представяне нановия албум на ХАНГАР 42 "За 1" – разговор с Антон Делчев. Разговор с Guilhermino Martins от SERRABULHO по повод участието на португалците на "Grind Over Sofia 2024" (31 май – 1 юни, София). В предаването ще звучи музика на:..

публикувано на 20.05.24 в 14:25
Пейзажи от Варна

НА СВЕТЛО в понеделник, 20 май

Около 200 родители са се подписали само за дни в онлайн петиция, за възстановяването на допълнителни платени занимания в детските градини и училища във Варна. Разговор с Даниела Ванкова - един от инициаторите на искането; Фондация Програма достъп до информация представя резултатите от годишното си проучване на интернет страниците на 560..

публикувано на 20.05.24 в 11:06
Chart

#763 ТОП 20 (17.05-31.05.2024)

публикувано на 17.05.24 в 19:34
автор: Клементина Манчева

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 17 май със Светлана Вълкова

Над 30 локации се включват в Нощта на музеите и галериите във Варна На стартова позиция в очакване на Фестивала за съвременно изкуство БУНА Две нови изложби във Варна: „Синята планета“ – живопис на Станислав Станчев и „Потърси ме...“ – акварел на Клементина Манчева и Иван Додов Бившият депутат Анелия Атанасова представя романите си..

публикувано на 17.05.24 в 13:00
Изглед към морето в Балчик

НОВИЯТ ДЕН на 17 май с Мариела Димитрова

Днес е държавният зрелостен изпит по български език и литература за деанайсетокласниците. В 8.10 часа ще ви срещнем с четирима абитуриенти, които още преди официалното си дипломиране са приети за студенти. А в 8.40 часа ще разкажем за варненско семейство, което предоставя колата си за бала на абитуриент. Фолклорен събор в село Оброчище за 11-и..

публикувано на 17.05.24 в 06:28

НА СВЕТЛО на 15 май с Валерия Василева

Опитахме да уловим атмосферата във варненските училища в навечерието на абитуриентските балове. Кметът Благомир Коцев поиска Община Варна, пътните фирми и ВиК заедно да спрат заедно хаоса, произтичащ от градските ремонти. Акцентите от обсъжданията днес в ПК „Туризъм, търговия и рекламна дейност“ и ПК „Транспорт“ към ОбС – Варна...

публикувано на 15.05.24 в 13:20