Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Варна награди медалистите от „Спешъл олимпикс

Автор:

Кметът на Варна Иван Портних днес посрещна в Общината и награди медалистите от морската столица от Спешъл олимпикс игрите в Абу Даби. Ваня Иванова спечели златен медал на дълъг скок, като добави и бронзов на 100 м бягане. Тя е пета в щафетата 4х100 м. Нейната сестра близначка Таня е седма на дълъг скок, четвърта на 100 м гладко бягане и пета на щафетата 4х100 м. Велико Великов стана сребърен медалист в конната английска езда, четвърти на паркур и обездка.

Треньор на Велико е Веселин Петров, а на двете лекоатлетки – Петя Георгиева. Състезателите и техните треньори получиха почетни плакети от кмета на града. На тържеството присъства и директорът на дирекция „Спорт“ Кристиян Димитров.Деца от дневния център "Ривиера" поздравиха присъстващите с песен за Варна, а Велико Великов се обърна към кмета с молба да направи закрит манежа на конната база във Виница.

В предаването "Студио спорт" тази вечер очаквайте интервюта със състезателите и техните треньори.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Испания разпиля Италия, но спечели само с 1-0

Испания надигра и спечели срещу Италия на Европейското първенство по футбол. Краен резултат 1-0.  През първата част испанците буквално смачкаха съперниците си и изцяло стояха в тяхната половина, но до гол не се стигна. В началните минути на втората част наблюдавахме същото, но след това Италия напомни за себе си. Точно тогава последва автогол на на..

публикувано на 20.06.24 в 23:54

Англия пак не се доказа

Англия не показа убедителна игра във втория си мач на ЕП по футбол.  Те направиха 1:1 с Дания във Франкфурт. Това означава, че всеки един от отборите в тази група запазва шансове да продължи напред. Англия са първи в класирането. Хари Кейн даде преднина на британците в 18-ата минута, а Мюртен Юлманд изравни в 34-тата.

публикувано на 20.06.24 в 21:13

Гол в добавеното време остави Сърбия в играта

Отборът на Сърбия стигна до 1:1 срещу Словения в среща от втория кръг на група “С” на Европейското първенство по футбол. Лука Йович в последната секунда на добавеното време се разписа и остави сърбите в играта. Жан Карничник се разписа преди това в 69-ата минута. Той игра за отбора на Лудогорец.

публикувано на 20.06.24 в 18:21

В ТУ-Варна пренесоха символично олимпийския огън

Студенти, преподаватели, служители от ТУ Варна, ученици и учители от професионална гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи "Акад. Благовест Сендов", пренесоха символично олимпийския огън по алеите на технически университет Варна. Събитието е по повод международния олимпийски ден и се организира от Олимпийски студентски клуб в ТУ...

публикувано на 20.06.24 в 17:42

Петър Димитров: Най-важно е състоянието на лодката (ВИДЕО)

Петър Димитров и екипажът на яхта Aboat Time записаха престижна победа в силната ветроходна регата „Варна 200“. Това е истинско изпиатние на море. Регатата е най-дългата у нас, 200 мили плаване без прекъсване. В крайна сметка Петър Димитров и неговият екипаж пресякоха първи финалната линия във варна. Днес ви срещаме с шкипера Димитров...

публикувано на 20.06.24 в 13:10

Общината има намерение за детски плувен маратон във Варна

Консултативният съвет по спорта към кмета на Варна взе решение да се организира специален плувен маратон за деца. Той ще се проведе седмица преди големия плувен маратон "Галата- Варна" още това лято. Причината за това решение е, че в същинския маратон не се допускат да участват деца под 12 години и така някои се чувстват ощетени.  Започва се..

публикувано на 20.06.24 в 12:50

Консултативен съвет по спорта към кмета на Варна

Днес се проведе поредният консултативния съвет по спорта към кмета на град Варна.В началото на срещата кметът на общината Благомир Коцев получи специален плакет по повод 26-то издание на турнира по художествена гимнастика "Руми и Албена", който завърши този уикенд в Двореца на културата и спорта.Отново темата свързана с цените, които предлага ДКС..

публикувано на 20.06.24 в 12:49