Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-новият мюзикъл на Андрю Лойд Уебър на варненска сцена

| обновено на 10.07.19 в 09:59

Театрално-музикален продуцентски център Варна, Държавна опера Варна откупи правата за поставянето на най-новия мюзикъл на Сър Андрю Лойд Уебър „Любовта никога не умира“, продължение на „Фантомът на операта“ със същите герои, но в друг контекст. Проектът е колаборация с Международния музикален фестивал "Варненско лято".
Премиерните спектакли са на 10 юли и 13 август 2019, 21.00 ч. и са част от  XX-ото издание на Опера в Летния театър - Варна 2019. (При неблагоприятно време с обилни валежи след 19.30, премиерата ще се проведе на Основна сцена на Варненския драматичен театър в същия ден и в същия час 21.00. Закупените билети важат без заверка).

Мюзикълът, който има няколко редакции, сред които последната от 2017 г., идва в България още в началото на 2019 г. и Варненската опера е един от първите театри в света, които поставят тази последна творба на съвременния музикален гений Андрю Лойд УебърРежисьор, както винаги когато става дума за български постановки на Уебър, е проф. Светозар Донев. Несменяеми в постановъчния екип са диригентът Страцимир Павлов и хореографът Анна Донева. Сценография и костюми Нела Стоянова. Асистент режисьор Сребрина Соколова. Диригент на хора Цветан Крумов.

Сюжетът на „Любовта никога не умира“ доразказва историята на мистичния Фантом от Парижката опера, криещ обезобразеното си лице зад маска, и хористката Кристин. 10 години след пожара в операта, за който обвиняват Фантома, те отново се срещат в Манхатън...

Драматичната интрига е подплатена с красива, изградена със съвременни похвати, силно въздействаща музика. „За разлика от „Фантомът на операта“, който е много характерен мюзикъл, „Любовта никога не умира“ е като един оперен апотеоз, събрал най-красивото от операта, синтезирано през таланта на гениалния композитор – разказва диригентът Страцимир Павлов. 

Артистите, които участват в „Любовта никога не умира“, са избрани с национален кастинг. За ролята на Фантома са определени солистът на Варненската опера Пламен Долапчиев и Момчил Караиванов от Пловдив. В образа на Кристин се превъплъщават доказалите неведнъж многостранния си артистичен талант и обичани от публиката Илина Михайлова и Лилия Илиева. Сребрина Соколова и Калина Жекова ще защитят образа на Мег, а като Раул ще видим Велин Михайлов и Нейчо Петров – Реджи. С ролята на сина на Кристин и Фантома прекрасно се справят, по мнението на целия екип, младите таланти Кристиян Славеев, Николай Бояджиев и Белла Петрова. Останалите роли изпълняват Вяра Железова, Миглена Страдалска, Лев Караван, Николай Колев, Филипа Руженова, Лиляна Кондова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Храм

Безплатна прожекция на филми в последния четвъртък от месеца в „Св. Архангел Михаил“

  Всеки последен четвертък от месеца в Духовно –просветния център  „Св. Архангел Михаил“ ще има безплатни прожекции. Този четвъртък, 30 май, от 18 часа ще може да се види филмът  за  Писателя, сценарист, редактор, Свобода Бъчварова, която   разказва за комунизма и най-голямата вина - унищожаването на духа. „СВОБОДА ... по особено жесток..

публикувано на 26.05.24 в 13:42

Милена Кънева ще представи филма си “Ето къде си в млякото на мечтите” в Градската художествена галерия на Варна

Лентата е за българското участие на Венецианското биенале на съвременното изкуство от 2022 г. Началото на прожекцията е на 26 май от 15:00 ч. Градската художествена галерия “Борис Георгиев” - Варна, кани на 26 май почитателите на съвременното изкуство на прожекция на документален филм, който ще ги запознае с българския проект от..

публикувано на 24.05.24 в 14:17
СУЕО

Родители подариха песен на училище

Нова авторска песен за училището подари родителската общност на варненското Средно училище с езиково обучение „Александър Пушкин“. Повод за жеста е половинвековният юбилей на училището т.г.  Песента за училището е поредната инициатива на Училищното настоятелство. Автор на музиката е младият композитор Кристиян Ячев, а е написана от Цветелина..

публикувано на 23.05.24 в 17:09

Във Варна отбелязват 100 години от рождението на Шарл Азнавур

Церемонията по отбелязване на 100-годишнината от рождението на  Шарл Азнавур се проведе на плoщад "Съединение".  Тържеството започна с химните на България, Армения и Франция. Присъстваха посланиците на двете държави, евродепутати, областният управител, кметът, политици и общественици.  Бяха поднесени венци и цветя на паметника на Маестрото...

публикувано на 22.05.24 в 15:15

Благотворителна изложба в РБ "Пенчо Славейков"

Благотворителна изложба с рисунки и приложни творби на децата от ателиетата „Шаренко“ и „Шарени ритми“ с ръководител Ирена Кръчмарова ще бъдат представени от 19 часа на 21 май в отдел "Изкуство" на Регионалната библиотека "Пенчо Славейков" във Варна.  Събраните средства от изложбата ще бъдат в полза на деца и възрастни в неравностойно положение...

публикувано на 20.05.24 в 12:11

Анелия Атанасова представя романите си "Вината" и "Реванш"

Книгите "Вината" и "Реванш" представя от 18.30 часа днес, 20 май, в галерия "Арт Маркони", Анелия Атанасова.  Много хора успяват да погледнат на препятствията като на нови възможности. И докато светът се тресеше от страховете и ограниченията, наложени от пандемията, Анелия Атанасова осъществи една своя идея – романът „Вината”. В очакване на по-добри..

публикувано на 20.05.24 в 11:09

Държавният архив във Варна се включва в Нощта на музеите и галериите (програма)

И тази година традиционно Държавният архив във Варна ще се включи в инициативата „Европейска нощ на музеите и галериите 2024“.  Той ще бъде  отворен за посетители безплатно от 12.00 до 18.00 часа.  Програма тази година е под надслов „Ново приключение на всеки кръгъл час“ и включва:  12 ч. – посещение на архивохранилище на Държавен..

публикувано на 17.05.24 в 17:38