Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

RETURN - дебютният албум на София Димитрова

София Димитрова започва музикалния си път като оперна певица. Възпитаник е на Националното училище по изкуствата „Добри Христов” във Варна. Живее в продължение на 15 години в Ню Йорк. Изнася концерти в Италия, Швейцария, Португалия, Испания, САЩ, Англия, Шотландия. Тя винаги е била привърженик на свободата във всичките ѝ форми. Това я кара да излезе от рамките на класическата музика и да се насочи към джаза. След завръщането си във Варна, участва активно в музикалния живот на града със своя солов проект, както и с джаз групата Sofistics. Нейните музикални търсения не спират до тук. Напротив довеждат я до създаването на първия ѝ албум - Return, който певицата определя като връщане към себе си и към корените си.

Искахда направя албум в стил, който да е различен от класиката, да се завърна към себе си и към това, което винаги съм мечтала да правя още в тийнейджърските си години - да композирам и изпълнявам собствена музика.

RETURN - първият албум на София ДимитроваВ основата му е синтпоп звученето, стил, с който София израства през тийнейджърските си години. В него изобилстват синтезатори и електронни звуци. Половин година отнема на певицата да завърши този проект, в който е сама като изключим участието на китариста Деян Ангелов в някои от песните. В Return София е композитор, текстописец, певица и инструменталист. Вдъхновнява я всичко, дори малките неща, които низаобикалят ежедневно: Един случайно чут разговор между непознати ме вдъхновява да напиша няколко песни., споделя певицата.

Гласът в този проект звучи много чисто и натурално, без намесата на допълнителни ефекти: От самото начало, когато започнах да записвам албума държах на това гласът да звучи естествено на фона на цялата електронна музика с аналогови синтезатори. За мен беше много важно това., разказа София в ефира на Радио Варна. Официалната премиера на Return ще бъде на 17 май във
Варна.

Повече за албума може да чуете в прикачения аудио файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО на 2 май с Валерия Василева

Репортерска проверка за обработката на тревните площи във Варна. Традициите за Великден в село Солник, община Долни чифлик. В рубриката на БНР „Европа – ново поколение“ ще чуем земеделци от Благоевградския регион за проблемите в бранша и очакванията към евроинституциите.   Пламен Узунов - вече добре познат на слушателите ни..

публикувано на 02.05.24 в 13:25
Пейзажи от Варна

НОВИЯТ ДЕН на 2 май, сряда

Трявна е едно от любимите градчета на мнозина. То е събирателен център на хора от големите градове, решили да забегнат в тих и наситен с история район. Няколко са местата, които не трябва да пропускате да посетите, когато се отправите към Трявба – единственият Музей на иконата у нас, както и Музеят на дърворезбата, а от миналата година и на..

публикувано на 02.05.24 в 06:00
Пролетните ириси

НА СВЕТЛО на 1 май с Валерия Василева

Оправдават ли се очакванията на туроператорите за засилен интерес на туристи към Черноморието ни по Великден и Гергьовден – репортерска проверка. 1 май световната общност отбелязва като ден на международната работническа солидарност и ден на труда. Проектът на БНР „Европа – ново поколение“ продължава в търсене на отговор каква е..

публикувано на 01.05.24 в 13:30

НОВИЯТ ДЕН на 1 май с Иван Барбов

Който си обича работата си я започва отрано, гласи мъдрост с неизвестен автор. И тъй като сутрешният екип на Радио Варна си обича работата, ви очакваме още от 6.00 часа на любимите честоти в Деня на труда. Иван Барбов, Галена Ковчазова и звукорежисьорът Иван Тасев ще се потрудят за вашето добро настроение и усмивки. Сутрешната ефирна..

публикувано на 01.05.24 в 06:29

НА СВЕТЛО на 30 април с Мариела Димитрова

Инженерни и хуманитарни специалности се преподават на френски език в български университети, свъзможност за френска диплома . Това е възможно нлагодарение на дъгогодишно партньорсто между университети от България, Франция и Белгия. Това популяризира кампания на сред гимнаьиите с изучаване на френски език. Програмата дава чъзможности за стажове,..

публикувано на 30.04.24 в 13:38

На 29 април в "От другата страна" по Радио Варна

На 29 април в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Joe Lynn Turner (екс-RAINBOW, екс-DEEP PURPLE). Представяне на група ZIMA и дебюта на NÖDTVEIDT "From Shadow to Dark Light" – разговор с Вероника Велева (БАЛКАНДЖИ) и Николай Велев (INSPELL, MALTWORM). Николай Попов за завръщането на ОБРАТЕН ЕФЕКТ и шоуто като съпорт на PERO..

публикувано на 29.04.24 в 14:25
Пейзажи от Варна

"На светло" в понеделник, 29 април

Доброволците от Гората.бг правят поредна кампания, с фокус възрастни хора в бедни села, домове за стари хора, център за домашно насилие, психично болни хора, майки и деца, настанени в други места, както и многодетни семейства. Инициативата е за дарение на над 10 000 яйца и 2 000 козунака; Рубрика по Проект на БНР „Европа – ново поколение“;..

публикувано на 29.04.24 в 13:42