Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктория Георгиева (MOUSE) – за работата с деца и уличното изкуство

| обновено на 28.05.19 в 09:34

Пета изложба „Азбука на въображението“ откриват във Варна  на 28 май, вторник, от 17 часа. В зала 2 на Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ ще бъдат подредени рисунки на 50 деца от класа по рисуване за деца на Виктория Георгиева „Азбука на въображението“.

Светът на децата е пълен с фантазия, с която е пълна и изложбата им. Творбите им са вдъхновени от различни стилове и теми, те са смесица между реалистичното и фантазното, обяснява Виктория. Тези смели сюжети ще видим всички ние, които посетим изложбата, която остава в Градската художествена галерия до 13 юни.

Виктория Георгиева е човекът, който внася много цвят в улиците на Варна. Нейният освежаващ почерк се забелязва и в други градове у нас и по света. „Моят начин на изразяването не е вандализирането“, сподели още тя. Нейна слабост са трафопостовете и всичко сиво, което загрозява градската среда. Тя е като един магьосник, който оцветява скуката, и разнообразява. Света и душите ни.

Целия разговор с Виктория Георгиева чуйте тук:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Храм

Безплатна прожекция на филми в последния четвъртък от месеца в „Св. Архангел Михаил“

  Всеки последен четвертък от месеца в Духовно –просветния център  „Св. Архангел Михаил“ ще има безплатни прожекции. Този четвъртък, 30 май, от 18 часа ще може да се види филмът  за  Писателя, сценарист, редактор, Свобода Бъчварова, която   разказва за комунизма и най-голямата вина - унищожаването на духа. „СВОБОДА ... по особено жесток..

публикувано на 26.05.24 в 13:42

Милена Кънева ще представи филма си “Ето къде си в млякото на мечтите” в Градската художествена галерия на Варна

Лентата е за българското участие на Венецианското биенале на съвременното изкуство от 2022 г. Началото на прожекцията е на 26 май от 15:00 ч. Градската художествена галерия “Борис Георгиев” - Варна, кани на 26 май почитателите на съвременното изкуство на прожекция на документален филм, който ще ги запознае с българския проект от..

публикувано на 24.05.24 в 14:17
Яна Дамс

Яна Дамс и златната връзка между културите

Художничката Яна Дамс откри изложбата „Златен диалог: златната връзка между културите“ в Археологическия музей във Варна. Яна Дамс е родена през 1972 година в Германия, днес работи и живее в Дрезден, където изследва универсалния език на формата, който свързва различни епохи и култури. Показва творбите си в контекста на исторически колекции, за..

публикувано на 23.05.24 в 18:15
СУЕО

Родители подариха песен на училище

Нова авторска песен за училището подари родителската общност на варненското Средно училище с езиково обучение „Александър Пушкин“. Повод за жеста е половинвековният юбилей на училището т.г.  Песента за училището е поредната инициатива на Училищното настоятелство. Автор на музиката е младият композитор Кристиян Ячев, а е написана от Цветелина..

публикувано на 23.05.24 в 17:09

Във Варна отбелязват 100 години от рождението на Шарл Азнавур

Церемонията по отбелязване на 100-годишнината от рождението на  Шарл Азнавур се проведе на плoщад "Съединение".  Тържеството започна с химните на България, Армения и Франция. Присъстваха посланиците на двете държави, евродепутати, областният управител, кметът, политици и общественици.  Бяха поднесени венци и цветя на паметника на Маестрото...

публикувано на 22.05.24 в 15:15

Благотворителна изложба в РБ "Пенчо Славейков"

Благотворителна изложба с рисунки и приложни творби на децата от ателиетата „Шаренко“ и „Шарени ритми“ с ръководител Ирена Кръчмарова ще бъдат представени от 19 часа на 21 май в отдел "Изкуство" на Регионалната библиотека "Пенчо Славейков" във Варна.  Събраните средства от изложбата ще бъдат в полза на деца и възрастни в неравностойно положение...

публикувано на 20.05.24 в 12:11

Анелия Атанасова представя романите си "Вината" и "Реванш"

Книгите "Вината" и "Реванш" представя от 18.30 часа днес, 20 май, в галерия "Арт Маркони", Анелия Атанасова.  Много хора успяват да погледнат на препятствията като на нови възможности. И докато светът се тресеше от страховете и ограниченията, наложени от пандемията, Анелия Атанасова осъществи една своя идея – романът „Вината”. В очакване на по-добри..

публикувано на 20.05.24 в 11:09