Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Варна награди шампионите по баскетбол и водна топка

Автор:

Кметът на Община Варна Иван Портних награди шампионите на България по водна топка и баскетбол. Треньорите получиха специални плакети за постигнатите високи успехи. На тържеството присъстваха шампионите по баскетбол до 16 г, които спечелиха и купата на страната тази година. При 19-годишните варненци спечелиха сребърни медали от Държавно първенство  и купата на България, а 12-годишните са бронзови медалисти. Треньор на шампионите е Георги Бакалов. Той получи плакет от кмета на града. Такива плакети заслужиха шефът на школата на баскетболен клуб „Черно море Тича“ Спас Натов“ и клубният президент Георги Ганчев. От своя страна д-р Ганчев връчи на кмета шампионски медал и баскетболен екип с името на кмета изписано на гърба на фланелката с №1. Ватерполистите на „Варна“ станаха шампиони при 19-годишните и спечелиха сребърни медали при мъжете тази година. Треньор на отбора е Найден Найденов. те също бяха наградени от кмета. Присъства и отборът 11-годишни, които също са шампиони на България. Тази възраст се води от треньора Велимир Цветков. Кметът Портних благодари за сериозните успехи, които тези клубове са постигнали за града ни и им пожела да продължават да прославят спортната слава на Варна.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Юношеските ни национали отстъпиха срещу Турция в тестов мач

Завърши тестовата среща по плажен хандбал между отборите на България и Турция, юноши. Двата тима си размениха по една част,а при дузпите турците спечелиха със 7-4. Утре Европейското първенство стартира в 10.00 ч.

публикувано на 03.07.24 в 18:07

Българките се забавляваха в тестовия мач ( ВИДЕО)

Тестов мач направиха отборите на България и Турция-девойки, преди старта утре на Европейското първенство по плажен хандбал във Варна. Българките спечелиха мача, но идеята беше да се пробват всички системи в игрова ситуация.

публикувано на 03.07.24 в 18:04

Юношите правят мощна агитка (ВИДЕО)

Юношеските национали по плажен хандбал не останаха равнодушни по време на мача на българките с Турция, които изиграха тестови мач. Нашите момчета през цялото, време подкрепяха момичетата и им даваха кураж.

публикувано на 03.07.24 в 18:00

България стартира с победа на Европейското във Варна

С победа започна българското участие на Европейското по плажен хандбал за юноши и девойки във Варна. Макар и в тестов мач, девойките на България записаха победа срещу Турция с 2-0. След редовното време двата тима репетираха дузпи. 8-4 за България при дузпите.

публикувано на 03.07.24 в 17:56

Представяме ви националките на България-девойки по ппажен хандбал ( ВИДЕО)

Във Варна утре започва Европейското първенство по плажен хандбал за юноши и девойки. Надпреварата е на Южния плаж. Нашите национални отбори са в отлична спортна форма и дават заявка за медали тази година, макар че това ще е доста трудна задача. Днес ви срещаме с отбора на България-девойки, който откриваме на плажа и разговаряме с момичетата..

публикувано на 03.07.24 в 11:50

Благотворителен турнир по футбол във Варна

Във Варна в рамките на три дни се провежда благотворителен футболен турнир с участието на три възрастови групи деца. Те и техните родители са съпричастни с помощта която трябва да се даде на една млада дама Антония. Тя се нуждае от трансплантация на костен мозък. Днес на търг бяха продадени топка с автограф от Димитър Бербатов, две футболни..

публикувано на 03.07.24 в 08:06

България с медал в Нови Сад

Алан Джабиев донесе първи медал за България от европейското за юноши в Нови сад - бронз.В решителната схватка за отличието състезателят на ЦСКА се наложи над украинеца Дмитро Стрижекозин с 3:1, като поведе с 3:0 още след първата част.  Съперникът му е бронзов медалист от европейско първенство за кадети и пети в света за същата възраст от 2022-а.А..

публикувано на 03.07.24 в 08:03