Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неписани правила поддържат басейна с минералната вода чист

Всяка неделя група варненци редовно почистват басейна с топлата вода между втора и трета буна. Въвели са дори правила за ползването му – преди да се влезе в него, да се ползват душовете, а като се излезе от морето, да се почиства пясъка, който е полепнал по тялото. Всъщност в поддържането на чистотата участват не само варненци. А самият басейн се ползва целогодишно. На ден през него преминават по 1000 души.

Чуйте повече в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Полицай е в болница след гонка в Бургас

Полицай е в болница след гонка в Бургас Полицай е пострадал при инцидент в Бургас, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Инцидентът е станал тази нощ около 2:30 ч. Полицейски служители са се опитали да спрат със звуков и светлинен сигнал автомобил с бургаска регистрация. Шофьорът не се подчинил и се опитал да избяга. Преминал през спусната бариера..

публикувано на 15.06.24 в 14:27
Ивелин Михайлов

Ивелин Михайлов: "Партия "Величие" е за членството ни в ЕС, но не и за Еврозоната и еврото

Партия „Величие“ е за а за членството на България в ЕС, но сме с различно мнение за Еврозоната. Това каза в обзорното предаване на РВ „Позиция“ единият от основателите най- новия политически субект в 50-тото НС, Ивелин Михайлов. По думите му, той лично държи да запазим лева като основна валута: Ние имаме право, когато имаме собствена..

публикувано на 15.06.24 в 14:12
Атанас Зафиров

Атанас Зафиров поема БСП до конгреса за избор на нов лидер наесен

Атанас Зафиров временно застава начело на БСП до есента, когато трябва да се проведе конгрес на партията, който да избере нов лидер на столетницата, предава БГНЕС. Това реши Националният съвет на партията на заседание днес. Във вторник Корнелия Нинова подаде оставка заради "катастрофалните резултати" на партията на изборите миналата неделя. Късно снощи..

публикувано на 15.06.24 в 13:40

Ясно и слънчево време в неделя

Ще е ясно и слънчево, в следобедните часове с временни заоблачавания. През нощта ще е почти тихо, а утре ще духа слаб северозападен вятър, следобед ще се обърне от юг. Минимални температури между 13° и 18°, преобладаващи максимални от 25° до 30°. За Варна минимална температура 18°, максимална 26°.  Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на морската..

обновено на 15.06.24 в 13:27

Съдийка хваната да шофира с 1,56 промила алкохол в кръвта

СГП наблюдава досъдебно производство във връзка с инцидент с магистрат от Варна с оглед изясняване дали е извършено престъпление от общ характер. Образувано е досъдебно производство с първо действие по разследването, което се води от следовател в Отдел „Следствен“ на СГП. Разследването се осъществява под ръководството и надзора на СГП, тъй като случаят..

публикувано на 15.06.24 в 13:24

Рекордно количество кокаин е открито в пратка на пристанището на Хамбург

Рекордно количество кокаин е открито от германската полиция в пратка на пристанището на Хамбург. Дрогата е за няколко милиарда евро, предава кореспондентът на БНР в Германия Капка Тодорова. Вероятно това е най-големият досегашен успех в разследването на германските служители от отдела за борба с наркотиците: както съобщи Централната служба за борба с..

публикувано на 15.06.24 в 13:19

Принцеса Кейт се яви на първото си публично събитие след диагнозата ѝ

Катрин, принцеса на Уелс, се завърна в обществения живот за първи път след диагностицирането ѝ с рак, като присъства на военния парад Trooping the Colour в Лондон, предаде АФП. 42-годишната Кейт, която през март разкри, че е подложена на химиотерапия, се вози в карета заедно с трите си деца на ежегодното празненство по случай официалния рожден ден на..

публикувано на 15.06.24 в 13:04