Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 10 000 автографа раздаде носителят на „Златната топка“ Христо Стоичков

Снимка: БГНЕС

Общо над 10 000 автографа раздаде носителят на „Златната топка“ Христо Стоичков по време на своето лятно турне „25 години от САЩ ’94“ в края на юли. Камата представи в нови шест града биографията „Христо Стоичков. Историята“, написана в съавторство с журналиста Владимир Памуков и издадена . Всяка от срещите в Панагюрище, Стара Загора, Петрич, Каварна, Плевен и Русе бе съпроводена с часове подписване на книги, тениски, картички и други фен артикули.

От издателството отбелязват като значим и благотворителния елемент на 8-дневния маратон. Общо 13 375 лева бяха събрани на срещите в Стара Загора и Плевен, като 11 175 от тях бяха преведени за лечението на старозагорката Камелия Добрева, а останалата част беше дарена в полза на фондация „Св. Иван Рилски“ – Плевен.
„Голяма чест е да си издател на неуморния Христо Стоичков! Усмивките на тези над 5000 души, които дойдоха да вземат автограф върху книгата и да се снимат с него в шестте града на турнето, само затвърждават усещането. Най-голямата награда за нас обаче е фактът, че успяхме да срещнем стотици млади футболни таланти с най-великия български футболист, и вярвам, че неговите думи са променили много животи“, каза Милена Стефанова от издателство „Софтпрес“.
„Навсякъде ни помагаха чудесни съорганизатори на местно ниво и искам да благодаря на всеки от тези над 30 души, които направиха турнето „25 години от САЩ ’94“ възможно“ , допълни тя.
Христо Стоичков ще има и зимно турне през декември в още няколко български града, като преговорите за датите и местата на срещите са в напреднала фаза. Преди това Камата, Владимир Памуков и тяхната „Христо Стоичков. Историята“ ще гостуват в Барселона, Торонто и Варшава.
Всичко най-важно около биографията на Христо Стоичков може да бъде видяно на специално създадената страница www.soft-press.com/stoichkov/.
„Христо Стоичков. Историята“ се превърна в най-продаваната биография в България през 2018 г., а от излизането ѝ са продадени общо над 50 000 екземпляра.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Варна, Морска градина

От днес започва поетапната подмяна на неработещото осветление в Морската градина

От днес започва подмяна на неработещото осветление в Морската градина, съобщават от общинската пресслужба. Предстои рехабилитация на съоръженията и в централната част на града. Търси се решение и за обществените тоалетни. Те ще бъдат отдавани на концесия. От общината отчитат, че те не са добре поддържани и имат нужда от основен ремонт . В Морската..

публикувано на 14.05.24 в 13:45

И тази седмица ще спре водата в Рогачево, инициативен комитет внася искане за решаване на проблема пред МРРБ

Инициативен комитет от жители на Рогачево ще внесе искане до Министерство на регионалното развитие и благоустройството за спешно решаване на проблема с безводието в балчишкото село, причинено от честите аварии по стария водопровод. Кметът на селото Илияна Димитрова припомни, че от 29 април до 7 май са били без вода. Тя съобщи, че до решението са..

публикувано на 14.05.24 в 12:58

Откриха морска мина край Паша дере

Откриха плаваща мина във водите на Черно море, на 2 мили източно от местността Паша дере при учебно плаване на Военноморските сили. Боеприпасът е унищожен на безопасна дистанция навътре в морето с контролиран взрив от екип на минния ловец "Струма", съобщават от ВМС.

публикувано на 14.05.24 в 12:55
проф. Лиляна Вълева

Близо 31 000 души са засегнати от задържането на парите за висшето образование

Националният браншов синдикат „Висше образование и наука“-КНСБ /ВОН/ обяви 20 май за ден на протест , каза за Радио Варна неговият председател проф. Лиляна Вълчева. Причина за недоволството е задържането на възнагражденията във висшето образование. Според синдикатите, въпреки редица политически обещания и заделени допълнително 39 млн. лева в..

публикувано на 14.05.24 в 12:41

Окончателно: 11% увеличение на пенсиите от 1 юли

Пенсиите ще бъдат увеличени с 11% от първи юли. Това реши преди минути Надзорният съвет на Националния осигурителен институт (НОИ). Това съобщи служебният социален министър Ивайло Иванов. По време на заседанието единствено от Асоциацията на индустриалния капитал в България са се въздържали, предаде БНР. 

публикувано на 14.05.24 в 11:06

1 855 лв. средна заплата във Варна и областта, 75 % са заетите в частния сектор

1 855 лева е средната работна заплата за Варна при 2 012 лева за цялата страна. Това съобщи в морската столица лидерът на КНСБ  Пламен Димитров.  Общественият сектор във Варна изпреварва този за страната. 2 088 лева е средната работна заплата в обществения сектор в областта, в сравнение с 2 077 лева за страната.  Варна обаче изостава при заплащането..

публикувано на 14.05.24 в 09:25

"Държавен вестник" обнародва Закона за хазарта

В днешния брой на "Държавен вестник" е обнародван Законът за хазарта. С промените в него се въвежда почти пълна забрана на рекламата на хазарт, както и таван за надценката на хляба. Между двете четения на Закона за хазарта в парламента бяха изпратени над 20 негативни становища по промените, касаещи ограниченията на рекламата. Вече хазартни игри не..

публикувано на 14.05.24 в 09:14