Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

37 хил. лв. са дарени за лечение на тригодишната Алекс, сумата се увеличава

Близо 37 хил. лв. е преведената до момента сума за тригодишната Александра Кръстянина от Варна от благотворителната кампания „Дарение в помощ на лечението на малката Алекс, вместо цветя за първия учебен ден”. Много хора ни подкрепиха, очакваме сумата да се увеличи, защото още не са пристигнали всички извлечения от преводите по сметката. Това сподели днес за Радио Варна бащата на детето Александър Кръстянин. Той благодари на всички, които подкрепиха и се включиха в кампанията. Регионалното управление на образованието във Варна отправи призив, който се поде от почти всички училища в морската столица.

До няколко дни на страницата на детето в интернет ще бъде обявена цялата сума, дарена в първия учебен ден. До момента е събрана една четвърт от общата сума, нужна за лечение, която е 800 хил. лв.

Алекс е родена с рядката диагноза "фибуларна хемимелия" - пълна липса на малък пищял и скъсен десен крак с деформирани глезен и стъпало и през есента на следващата година трябва да бъде оперирана в единствената клиника, която извършва подобна операция – в САЩ. 

Тя е получила три отказа за финансиране от Фонда за лечение на деца в чужбина, затова родителите й започват да събират средства за лечението й с благотворителни кампании. Предстоят благотворително бягане в Морската градина на Варна през октомври и кулинарен базар, за който чакат разрешително от общината.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Възпитаник на Морско училище създаде първата по рода си социална мрежа за морските кадри

Първата по рода си социална мрежа за морските кадри в Европа е създадена от Светослав Георгиев, който е завършил Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" във Варна и има собствен IT бизнес.  Той обяви създаването на платформата Seaglem в Деня на моряка и обясни, че идеята е да се обединят всички професионалисти в морската индустрия.  Това е..

публикувано на 25.06.24 в 15:20

Организират воден празник за деца в неравностойно положение във Варна

Воден празник за деца в неравностойно положение под наслов „Мечтите могат да бъдат реализирани“ ще се проведе на 28 юни, от 10:00 часа, на Офицерския плаж (Втора буна). Събитието Jet Ski therapy се организира със съдействието на Община Варна.  Инициативатае специално организирана за деца с увреждания и проблеми с моториката на тялото. Те ще имат..

публикувано на 25.06.24 в 14:21

Безплатен фитнес за ученици от 25 до 28 юни във Варна

Дирекция „Спорт“ при Община Варна и Студентският спортен клуб към Икономическия университет във Варна осигуряват свободен достъп за ученици до фитнес залата на университета. Безплатните посещения могат да бъдат както индивидуални, така и групови, за цял клас, съобщават от общинския пресцентър.  Целта е да се стимулира двигателната активност на..

публикувано на 25.06.24 в 11:15

Храмов празник на църквата "Св. Прокопий Варненски"

На 25 юни Българската православна църква почита паметта на Свети преподобномъченик Прокопий Варненски.  Своя празник отбелязва днес едноименният храм в морската столица. Кметът на Варна Благомир Коцев и областният управител проф. Андрияна Андреева  присъстват на тържествената архиерейска света литургия, отслужвана от Варненския и Великопреславски..

публикувано на 25.06.24 в 09:25

Чай вместо бира в летните жеги: Кои са най-подходящите храни и напитки през лятото?

Лято е. Горещините започнаха, а с това консумацията на всякакви разхладителни напитки се увеличава драстично. Както алкохолни, така и безалкохолни напитки. Един от символите на лятото е бирата, която най-често комбинираме с цаца в някое кокетно плажно капанче.  Дали обаче бирата наистина ни помага да се разхладим в горещините? Според..

публикувано на 25.06.24 в 09:00

С демонстрации по спасяване на хора зад борда отбелязват Деня на моряка във Варна

С демонстрация по спасяване на хора зад борда доброволческата организация „Булсар - к.д.п. Никифор Герчев“ ще отбележи Международния ден на моряка във Варна днес, 25 юни. Инициативата се организира за втора поредна година.  В акцията ще се включат водолази, които ще "спасяват" хора в нужда във водата, за да им бъде оказана първа медицинска помощ...

публикувано на 25.06.24 в 08:25

ВиК-Варна с кръводарителска акция

Служители на ВиК-Варна ще дарят кръв за Районния център по трансфузионна хематология. Акцията, която е по инициатива на ръководството на дружеството и синдикалните организации в него, ще се проведе на 27 юни от 8,30 до 12,30 часа. За целта от центъра ще изпратят мобилния пункт, оборудван с всичко необходимо за даряване на кръв. В него едновременно..

публикувано на 24.06.24 в 14:22