Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кражбите - основен проблем за рент а кар фирмите

Основният проблем на фирмите, които отдават коли под наем у нас, са кражбите на автомобили, както и това, че от закона те се тълкуват като обсебване и не се наказват ефективно. Това заяви във Варна Пламен Миланов - собственик на фирма за рент а кар. Той коментира също, че не само сред чуждестранните туристи, особено от Русия и Западна Европа, но и сред българите, този тип услуга става все по-популярна.

"От тази услуга се възползват гости на града и на страната. Това са предимно туристи, които идват семейно на ваканция и остават за минимум седмица. За нас руските туристи заемат около 50-60 процента от пазарния дял", подчерта Миланов.

Засилва се търсенето на автомобили под наем от варненци, които имат нужда от превозно средство за повече от ден, каза още той.

Целия разговор на с Пламен Миланов чуйте в прикачения звуков файл:








БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ентусиасти почистват Варна в неделя, организират безплатни тренировки на Трета буна

В неделя, 20 октомври, всеки, който забелязва място около себе си, което го дразни заради отпадъците, може да се включи в инициативата, организирана от група ентусиасти, за които спортът и екологията винаги вървят ръка за ръка. Те призовават всеки от нас да излезе в неделя, да вземе една торбичка или чувал, да сложи ръкавиците и да събере малко боклук...

публикувано на 18.10.24 в 10:55

Експерт: Възможно е поскъпване на шофьорския курс

Приетите още миналия месец нови промени в шофьорските курсове и дигитализацията в обучението и изпитите за книжка ще намалят драстично сивия сектор в бранша. Това каза за Радио Варна Красимир Георгиев от Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България. Промените обаче е възможно да доведат и до поскъпване на курса , каза още..

публикувано на 18.10.24 в 09:50

Психолог: Нека децата грешат в сигурна среда

Социалното и емоционално развитие на децата от детските градини бе един от акцентите в събитието, на което Варна е домакин - „Дни на иновациите в образованието“. Мотото е учене чрез преживяване за по-ангажирани деца, учители и родители .  Децата от детска градина „Мир“ във Варна дадоха пример как се учат един от друг по време на..

публикувано на 17.10.24 в 15:29

БНР организира за 11-та кампания „Будител на годината“

"Кой е Вашият будител на 2024 г.?"  С този въпрос Българското национално радио се объръща за поредна година към гражданите на България, а стотици от вас вече посочиха своите фаворити сред 10-те номинации. БНР организира за 11-та кампания „Будител на годината“. Избира го аудиторията с гласуване в сайта на медията. Възможността..

публикувано на 17.10.24 в 14:30
Снимката е илюстративна

Експерт: В туризма няма как да заменим с роботи личното отношение

Роботите и роботизираните системи не могат да изместят човешкото присъствие в туризма. Така  коментира темата за навлизане на изкуствения интелект Илин Димитров, съветникът на президента по въпросите на туризма и бивш министър на туризма. Туризмът е услуга, където човек помага на човека. В нашия сектор се прилага лично отношение, което няма как да..

публикувано на 17.10.24 в 11:04

Мъж и жена, останали без дом, отказаха да влязат в приют във Варна заради кучетата си

Мъж и жена, изпаднали в безизходица, живеят на улицата вече месеци, заедно със своите кучета. Намерили са подслон под балкон на жилищна сграда на бул. "Чаталджа" във Варна. Сигнал за хората в беда подаде в редакцията на Радио Варна Пламен Градев. Той е уведомил полицията, сигнал е изпратил и до Община Варна. Оттам посочиха, че са запознати със случая..

публикувано на 17.10.24 в 11:00

Изложба за незрящи с 3D макети на световни сгради гостува във Варна

Националното читалище на слепите „Луи Брайл 1928“ гостува на 17 октомври 2024 г. във Варна с изложба на 10 триизмерни макета на световноизвестни сгради. Това съобщи за Радио Варна председателят на читалището Йордан Младенов. Те ще бъдат представени от 15.30 часа в Културния дом на слепите на ул. „Петко Стайнов“ №3. Макетите са изработени..

публикувано на 17.10.24 в 07:30