Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как да играем и да учим едновременно?

| обновено на 25.02.20 в 14:24

Методи Атанасов е един от идеолозите и основен двигател на инициативата "Играя и уча". Той пътува с бус пълен с игри, за да се срещне с децата и да им помага да учат благодарение на техния вроден стремеж да и учат чрез игра.

"Играя и уча" е инициатива на издателство "Клевър Бук"

За четвърта поредна година "Играя и уча" тръгва на турне. Инициативата е на мултидисциплинарен екип от професионалисти, за които най-ефективно се учи чрез игра.Те са Методи и приятели от издателството. Тяхната мисия е да помагат на децата да придобиват знания и умения по забавен и незабравим начин. Тазгодишното издание на инициативата ще се проведе в градовете: Варна, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Шумен, Бургас, областите Хасково, Кърджали, Смолян, Пазарджик и населените места към общините Гоце Делчев, Петрич, Сандански, Банско и Разлог. Инициативата е напълно безплатна и не се извършва с комерсиална цел, а в обществена полза. Тя е насочена към всичкидеца, родители, учители, директори, социални работници, училищни психолози и други. Може да се провежда в детски градини, училища, читалища, библиотеки - места, на които децата учат и се забавляват

Необходимо е само желание и предварително записване на: https://cleverbook.net/blog/category/pokanete-ni-na-gosti

През изминалите години с инициативата "Играя и уча", екипът е посетил 88 учебни заведения, 12 библиотеки и 4 социални институции от 20 града.

Пропътувал е повече от 6500 км. Над 10 000 деца са учили докато играят и са разбрали колко е важно да споделяш игрите с приятели.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Травъл блогърите в България с изложба до Слънчевия часовник

Годишната изложба на Асоциацията на собствениците на туристически онлайн медии в България ще бъде открита днес от 18.30 часа до Слънчевия часовник във Варна. Тя е под надслов "България - магнетична и красива" и представя чрез снимки популярни и не толкова известни кътчета, сред които лазурни езера, драматични планини, дълбоки пещери, уединени..

публикувано на 24.09.24 в 08:15

Цветан Момчилов представя новия си албум "Полет"

Варненският музикант Цветан Момчилов продължава да предизвиква сетивата и духа на търсещите слушатели. На 11 септември той издаде новия си албум "Полет" , който съдържа пет композиции и е записан в Концертното и звукозаписно студио на Радио Варна. Използваните инструменти са роял, глас и няколко различни източни перкусионни инструмента, чийто..

публикувано на 23.09.24 в 11:48

Деян Статулов представя книгата "Между два кадъра" в Социалната чайна

42-рият Фестивал на българския игрален филм „Златна роза“ ще се проведе във Варна от 19-и до 26-и септември 2024 г. и ще предложи на публиката разнообразна програма от филми, дискусии, книги, инициативи за млади творци и прожекции на открито.  Основен организатор на събитието е ИА Национален филмов център, съвместно с Министерството на..

публикувано на 22.09.24 в 12:44

Иван Църов: С обявяването на Независимостта България се връща на политическата карта на Европа

С обявяването на Независимостта България се връща на политическата карта на Европа като самостоятелна държава - това каза в интервю за Радио Варна директорът на Регионалния исторически музей във Велико Търново Иван Църов. Той припомни, че Берлинският договор прави Българското княжество васално на Османската империя. Независимостта е плод на множество..

обновено на 22.09.24 в 08:14

Тодор Марев: Дербито на Варна трябва да носи радост и гордост (ВИДЕО)

Тази неделя е варненското футболно дерби между "Спартак" и "Черно море". Този мач винаги е имал особен заряд и създава специална атмосфера. "Очаквам хубав двубой! Голямото ми желание е да няма никакви ексцесии, защото ще има доста деца. Нека победи по-добрият", коментира за Радио Варна в  навечерието на този сблъсък една от футболните легенди на "Черно..

публикувано на 20.09.24 в 09:50

Илин Димитров: Летният сезон беше труден, но сравнително успешен

Летният туристически сазон е към своя край. Той беше труден, но сравнително успешен. Това каза за Радио Варна бившият служебен министър на туризма, а сега секретар на президента по култура, образование и туризъм Илин Димитров. По думите му, летният сезон е малко по-добър от миналогодишния. Малко по-слаби са резултатите спрямо рекордния за..

публикувано на 20.09.24 в 07:50

Ihsahn (EMPEROR): Артистът създава изкуство, което ни помага да разберем себе си по-добре

Интервю с Ihsahn (EMPEROR) „Music Of The Ages 2024“ е музикален форум, кайто на 20, 21 и 22 септември в Античния театър в Пловдив ще предложи три специални концерта – на MONO INC., на PAIN OF SALVATIONи на Ihsahn – лидерът на EMPEROR. Със съдействието на организаторите на този тридневен тежък празник „Blue Hills Events“, отново разговаряхме с..

публикувано на 20.09.24 в 06:25