Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Страшимирово се спазва карантината

Страшимирово е китно селце, разположено в непосредствена близост до Варна, на дестина километра разстояние. 
Кмет там е Калоян Николов. Той работи всеотдайно и с грижа за населението. 
Всичко е спокойно. Няма нарушители на карантината, въпреки че в селото има завърнали се хора от различни държави.
В момента тече процес на газификация на личните имоти на жителите на Страшимирово, които искат да ползват газ за бита си, тоест в дома си. За целта те трябва да представят актуални скици и нотариални актове.
 Каква е обстановката в село Страшимирово в условията на извънредно положение ще разберем от разговора на репортера ни Ваня Славова с кмета на селото Калоян Николов:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изменението на климата засегна сериозно и легендарната българска роза

Месец по-рано започна прибирането на листенцата на прословутата българска роза в България. Това е исторически момент и рекорд по най-бърз цъфтеж на розите, което се дължи на изменението на климата, което доведе до по-топли и по-влажни пролети. България е един от водещите световни производители на..

публикувано на 25.05.24 в 13:15

Двама души са загинали, а 22-ма са пострадали при катастрофи в страната през изминалото денонощие

Двама души са загинали, а 22-ма са пострадали при катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР на сайта си. Тежките пътни инциденти са 16. В София са станали две тежки и 17 леки катастрофи. Има двама ранени. От началото на месеца 24 души са загинали и 511 са ранени при 382 тежки пътни инциденти. От началото на годината..

публикувано на 25.05.24 в 12:30

Втори ден няма вода в Константиново

Жителите в горната част на село Константиново, община Варна, вече втори ден са без вода, съобщиха жители на населеното място. Заместник-кметът на община Варна Илия Коев, който разговаря с ръковоството на ВИК-Варна, съобщи,че причината е в намаленото количество на водата в резервоара, който захранва селото заради поливане на частни градини в..

публикувано на 25.05.24 в 11:33
Доц. Ангел Кунчев

1300 са случаите на коклюш в България, малко над 100 от заразените са в болница, съобщи доц. Ангел Кунчев

Към момента случаите на коклюш в България са около 1300. От тези заразени малко над 100 са в болница и голяма част от тях са приети за медицинско наблюдение, за по-активно лечение, за да сме сигурни, че няма да се стигне до неприятни последици. Това заяви  главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в предаването “Събуди се” по Нова..

публикувано на 25.05.24 в 11:20
Плаж Харманите

Прогнозират добър летен сезон и увеличение на туристите у нас

Добър летен сезон с 10% увеличение на туристите спрямо миналата година прогнозира за БНР Константин Занков - маркетинг и бизнес консултант в туризма. Очакванията са през това лято да бъдат достигнати резултатите от преди ковид пандемията, но и да бъдат дори по-добри. "Като цяло летният сезон се движи по-добре. Имаме доста повече..

публикувано на 25.05.24 в 11:13
Илон Мъск

Илон Мъск: Всички ще останем без работа заради изкуствения интелект

Милиардерът Илон Мъск каза, че изкуственият интелект ще поеме всички наши работни места и това не е непременно лошо нещо, съобщи CNN, цитиран от "Нова телевизия". „Вероятно никой от нас няма да има работа в бъдещето“, каза предприемачът на технологична конференция в Париж. Докато говори дистанционно чрез уеб камера на VivaTech 2024, Мъск..

публикувано на 25.05.24 в 10:13

Варненски деца засадиха над 600 цветя за 24 май

Деца от Варна отбелязаха по нестандартен, но образователен начин Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май. Десетки се включиха в работилничката по засаждане на цветя, която бе съпътстващо събитие на единствения по рода си фестивал в морския град – Флора Варна, който се..

публикувано на 25.05.24 в 09:12