Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Едно огромно БЛАГОДАРЯ!“ довечера по прозорците

Ученици започнаха инициативата “Едно огромно БЛАГОДАРЯ!“, посветена на всички лекари и здравни работници

Децата от ЧСУ „Юрий Гагарин“ в Камчия, откриха  в социалните мрежи мащабната инициатива „Едно огромно БЛАГОДАРЯ!“, посветена на Световния ден на здравето и професионалния празник на здравния работник - 7-ми април.

Възпитаниците на училището решиха да изкажат своята благодарност към всички медицински лица и здравни работници, с рисунки с текст „Едно огромно БЛАГОДАРЯ!“, които на 7-ми април в 21:00ч. ще поставят на своите прозорци.

    

Вдъхновени от инициативата, няколко ученици от трети клас, решиха да направят интервюта със своите родители, които са лекари във Варна. На въпроса „Какво бихте посъветвали децата, които мечтаят да станат лекари?“, бащата на едното от дечицата, който е уважаван доктор отговори: „Искам да посъветвам децата никога да не забравят тази мечта и да се борят за нея! За да се реализират в тази професия, трябва много да учат, но най-важното е да бъдат добри хора и да се отнасят към другите с уважение, състрадание и съпричастност! За да бъдеш добър лекар, трябва да си всеотдаен към професията и да обичаш хората. “



Най - малките ученици изпратиха и трогателни благодарствени писма към своите лични лекари, за да изкажат признателността си: „Всеки път, в който не се чувствах добре, Вие бяхте винаги до мен и моето семейство. Понякога дори и в 03:00ч. през нощта. Сърдечно Ви благодаря за всички прегръдки, които получавам при всяка наша среща. Щастлива съм, че мама е избрала Вас за мой доктор“, е написала третокласничка от ЧСУ „Юрий Гагарин“ към своя семеен лекар.

    

  Нека да предадем нататък тази прекрасна инициатива на учениците от ЧСУ „Юрий Гагарин“ и посветим цялата седмица на всички медицински лица, които в тази тежка ситуация се борят ежедневно за нас!

Нека с този малък жест да благодарим и вдъхнем кураж на хората, които са на първа линия в битката за овладяването на пандемията и рискуват своя живот ежесекундно!





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Одобряват проект за дълбоководно заустване на пречиствателната станция в Албена

Проект за подробен устройствен план - Парцеларен план (ПУП - ПП) за обект "Дълбоководно заустване след ПСОВ Албена" се предвижда да приеме Общинският съвет в Балчик този четвъртък на редовно заседание. Постъпило е писмо на 21 юни т.г. от МРРБ за разработени регионални прединвестиционни проучвания, включващи техническа и икономическа документация за..

публикувано на 03.07.24 в 10:35

Пеевски: Ще направя това, което искат хората - те искат правителство

Да не се подкрепи кабинета "Желязков" . Така препоръка е имало от почетния председател на движението Ахмед Доган, обяви Делян Пеевски, предаде БНР. "Ще направя това което искат хората - те искат правителство… България трябва да има кабинет. Аз като лидер на ДПС съм отговорен само пред хората на ДПС. Партията се управлява от неговия председател",..

публикувано на 03.07.24 в 09:44

Защо се бави депозитната система пластмасови бутилки и кенчета питат еколози в МОСВ

Призив за бързо въвеждане на депозитна система за преработване на еднократни опаковки за напитки от стъкло, метал и пластмаса, ще отправят днес от екологично сдружение „За Земята”. В 8:30ч. днес те се събират пред Министерството на околната среда и водите, за да внесат подписка, подкрепена от почти пет хиляди българи. Ще ги „придружава“ змей,..

публикувано на 03.07.24 в 08:10

Адреси без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна: ·   На  03.07.2024  г. В периода  09:00  ч. до  17:00  ч. Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на:..

публикувано на 03.07.24 в 06:05

Облачно време с превалявания в сряда

През нощта валежите в Североизточна България бяха с количества в Русе 25 мм, Разград 15 мм, Силистра 5 мм, Шумен 4 мм. Днес през страната ще продължи да се придвижва обширна циклонална област и свързаните с нея фронтални облачни системи. Сутринта валежите над Североизточна България временно ще спрат, над югоизточните райони облачността ще се..

публикувано на 03.07.24 в 05:55

Военна техника се включи в гасенето на пожар в Балчик

Два екипа на балчишката пожарна и военна техника успяха да загасят пожара в сухи треви, възникнал в късния следобед днес в района на надписа Балчик и летището.  Огънят е овладян за час и половина, каза началникът на противопожарната служба Стелиян Стойчев. Няма пострадали.  Това е първият пожар на това място за тази година, след като се..

публикувано на 02.07.24 в 18:49

Двама маскирани мъже ограбиха магазин във Варна

Въоръжен грабеж е извършен в магазин за хранителни стоки във Варна. Двама маскирани мъже нахлули в търговския обект и заплашили касиерката с пистолети, предаде БНТ. Крадците са взели дневния оборот и тютюневи изделия от магазина. Служителката е стресирана, но не е пострадала. Маскираните мъже нахлули в денонощния хранителен магазин малко след 22..

публикувано на 02.07.24 в 17:45