Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова организация на КПП-тата в района на Аксаково предлага управител на варненска фирма

2
Снимка: Румен Сарандев

Управителят на  фирма за климатизация и ВиК в град Аксаково (Варненско) Димитър Дамаскинов е изпратил писмо с предложение до областния управител Стоян Пасев  за нова организация на контролно-пропускателните пунктове в района. С нея ще намалеят задръстванията и "тапите", особено сутрин и вечер. Неговите служители, повечето от които живеят във Варна, преминават поне по четири пъти през пет КПП-та, посочва той.

Фирмата на Дамаскинов се състои от 39 души. 36-ма от тях са от Варна.  Управителят предлага да се намали броят на КПП-тата, а някои от тях да бъдат преместени. "По този начин ще се намали натовареността на Полицията. Аксаково функционира като един квартал на Варна", допълни Димитър Дамаскинов.

Според него, предложения за рационална организация на движението по пътищата в условията на пандемия могат да се направят и за други подобни населени места у нас.

Подробностите чуйте в звуковия файл:













Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

289 свободни места са обявени в детските градини във Варна за трето класиране

289 свободни места са обявени за трето класиране в общинските детски градини. След анализ на данните от първите две класирания, както и възможностите на физическата среда в образователните институции и предвид социалната функция на детските градини, родителите ще имат възможност да подадат заявления за 289 места в 32 детски градини, от които 156 нови...

публикувано на 24.06.24 в 15:28

Около 12 000 украинци пребивават във Варна, голям наплив към нашите училища

Около 12 000 украинци пребивават във Варна. През последните два месеца страната ни е приела още 4000 души. Това каза Невяна Филева от сдружение "Енерджи", неправителствена организация, която работи с уязвими групи. Причината за ръста на новодошли украинци, търсещи убежище, са законови промени в европейски държави, което е наложило второ разселване. По..

обновено на 24.06.24 в 15:22

Пожар гори в района на Харамията

Сигнал за горящи бараки е получен в 13,45 часа днес в района на местността Харамията край Варна.  Три екипа - на пожарната във Варна и на Горското стопанство, са на мястото на инцидента, съобщиха за Радио Варна от пресцентъра на Областната дирекция на МВР, откъдето на този етап нямат повече информация.  Пожарът е възникнал в частен имот на фирма в..

публикувано на 24.06.24 в 14:51

Велосипедист е с опасност за живота след инцидент по пътя Оброчище-Албена

С опасност за живота е велосипедист след пътен инцидент по пътя с. Оброчище – курорта Албена.  Произшествието става на 23 юни малко преди обед, около 11:40 ч. На място е установено, че велосипедист на 44 години отклонява движението си и се удря странично в изпреварващ го лек автомобил „Рено“, управляван от 48-годишен мъж.  Вследствие на инцидента е..

публикувано на 24.06.24 в 14:34

505 свободни места за първокласници са обявени на трето класиране

505 свободни места за първокласници са обявени на трето класиране в общинските училища във Варна за учебната 2024/2025 година. Днес електронната система за прием отвари за регистрация на нови и за редакция на заявленията за децата, които не са класирани до момента. Два са дните – 24 и 25 юни (понеделник и вторник), в които системата е активна...

публикувано на 24.06.24 в 14:21

ПП-ДБ на консултациите при президента: Оставаме в опозиция

Президентът Румен Радев продължава с консултациите за кабинет.  След среща с ГЕРБ-СДС и ДПС, третата политическа сила, с която разговаря държавният глава, е ПП-ДБ.  ДПС на консултациите при президента: Най-нормалното е да бъде подкрепен мандатът на победителя Бойко Борисов: Ще предложим правителство на малцинството (обновена) "Ние казваме,..

публикувано на 24.06.24 в 14:08

Повече влакове между София и Бургас от тази седмица

Още от тази седмица БДЖ ще увеличат влаковете между София и Бургас. Това стана ясно по време на среща между министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и ръководствата на „Холдинг БДЖ“ ЕАД и „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД. Министърът поиска пълна проверка на всички обстоятелства, свързани с влакa от София до Бургас в петък вечер...

публикувано на 24.06.24 в 13:58